facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Brandweer Vught

Brandweer Vught

Info

Brandweer Brabant Noord post Vught

Geschiedenis

Via deze Facebook pagina houden we iedereen op de hoogte van alle activiteiten van Brandweer Vught. We publiceren informatie over het korps, voertuigen, oefeningen, wedstrijden en open dagen.

Brandweer post Vught is een onderdeel van de veiligheidsregio Brabant Noord. Brandweer Vught is een korps dat bestaat uit ruim 30 vrijwilligers. Naast de taak bij de brandweer hebben de vrijwilligers nog gewoon een baan. Toch hebben de vrijwilligers de zelfde opleiding gedaan als de beroepsbrandweer leden. Het enige verschil met vrijwilligers is, dat ze bij een alarmering van hun huis of werk moeten komen.

De post Vught heeft een wekelijkse oefenavond op maandag avond. De oefenavond is vanaf half acht tot half tien. Ook heeft de brandweer post Vught een eigen Jeugdbrandweer. Deze oefenen op de 1e en 3e dinsdag van de maand. Dit wordt samen met de post Haaren en Helvoirt georganiseerd. De jeugdleden zijn afkomstig vanuit verschillende gemeentes rondom Vught.

De post Vught beschikt op dit moment over twee tankautospuiten, een manschappen bus en een haakarmvoertuig met verschillende specialistische containers.

Daarnaast heeft het korps een WVD team. Dit staat voor Waarschuwing en VerkenningsDienst. Dit team voert metingen uit als het vermoeden bestaat dat er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.



"Brandweer Vught is een onderdeel van Brandweer Brabant-Noord. De post Vught is een korps dat bestaat uit een kleine 30 vrijwilligers. Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. De opleiding van de vrijwilligers is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het verschil met de beroepscollega’s is dat zij een dagtaak hebben aan het brandweerwerk. De vrijwilliger wordt als parttime hero opgeroepen wanneer dat nodig is."
Adres: Kettingweg 7a, 5261LG Vught
Stad: Vught
Route: Kettingweg 7a
Postcode: 5261LG



op zoek naar gerelateerd: Open dag Brandweer Vught, Jeugdbrandweer Vught, Brandweer Vught telefoonnummer, Brandweerkazerne Vught, Website brandweer, Brandweer in Nederland, Intranet Brandweer, Brandweer voorlichting
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Politie Team Verkeer Oost-Brabant Politie Team Verkeer Oost-Brabant 402 meter Team verkeer Oost Brabant.
IKC De Avonturier Vught IKC De Avonturier Vught 677 meter Stap voor stap wordt de locatie Elzenburg ontwikkeld tot een bruisende plek in Vught.
Gemeente Vught Gemeente Vught 1 km gemeente Vught
Hartlopenwerkt Hartlopenwerkt 2 km Hardlooptrajecten. Zowel individuele als groepstrainingen voor organisaties, particul...
Defensie CBRN Centrum Defensie CBRN Centrum 3 km Oefenterrein met meerdere nagebouwde locaties waaronder een metrostation. Zeer gesch...
Recensies
bij deze brandweer heb je de vrijwillige brandweer en de jeugdbrandweer
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid