facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Bouwoffer

Bouwoffer

Info

Een uniek en zeer persoonlijk geschenk voor allerlei gelegenheden. Voor een nieuw te bouwen huis is het een geweldig cadeau, maar het bouwoffer kan ook bij een verhuizing, een jubileum, een huwelijk, een geboorte of als relatiegeschenk gegeven worden.

Geschiedenis

Al sinds de oudheid worden bouwoffers begraven bij drempels of onder palen van huizen. Dit om het huis en haar bewoners te beschermen. Er zijn diverse voorbeelden van bouwoffers gevonden, van beeldjes tot aardewerken kruiken. Maar het meest aansprekend zijn de loden amuletten met graveringen. Deze amuletten vertellen veel over de bewoners en het tijdsbeeld.

Dorien Pronk-Roobeek heeft dit concept opnieuw ontwikkeld en vertaald naar deze tijd. Als loodgietersdochter van de vierde generatie, giet zij op ambachtelijke wijze het kokende lood in een mal. Hiervoor gebruikt zij het eeuwenoude gereedschap uit 1882 van haar overgrootvader.

In opdracht worden loden bouwoffers gegoten. Aan de voorzijde van het bouwoffer zijn zes symbolen zichtbaar. Aan de achterzijde is er plaats voor een gravering van meerdere regels. Hier kunnen de namen van de bewoners, de geboortedata, het huisadres en/of een belangrijke datum gegraveerd worden.
Deze graveringen blijven eeuwenlang zichtbaar.

De schenker wenst de ontvanger kracht, veel liefde, vertrouwen, hoop, genegenheid, geluk, gastvrijheid en ook dat de bewoners altijd weer veilig naar huis keren. Alle symbolen op het bouwoffer geven deze woorden en gedachten weer.

Het bouwoffer wordt begraven bij de drempel of entree van het huis en blijft voor altijd verborgen. Een kleine loden knopje, de verwijzer, wordt aan de buitenzijde van de gevel geplaatst en herinnert de bewoners altijd aan de oprechte wensen van de schenker.

Door het bouwoffer en de verwijzer te plaatsen, wordt het huis een huis met een eigen, nieuwe historie. Immers, de namen van de bewoners zullen voor altijd verbonden zijn met de plaats waar het bouwoffer ligt begraven. Het is een uniek geschenk.

Met een bouwoffer geef je een stukje geschiedenis van jezelf of van een ander aan de wereld.

Adres: Molenweg 5, 1906 DE Limmen
Telefoonnummer: 06-20365220
Stad: Limmen
Route: Molenweg 5
Postcode: 1906 DE


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Roos van der Blom - DNA Care Roos van der Blom - DNA Care 207 meter Unlock the Healing Power of Your Body We help women break free from chronic illness,...
Vlijmentotaal Vlijmentotaal 213 meter Heb helaas geen gebruik mogen maken van hun dienst. Nadat meneer langs was geweest bl...
Loonbedrijf Baltus Loonbedrijf Baltus 405 meter Op alle markten thuis
Tellekamp Bouw -& Timmerwerken Tellekamp Bouw -& Timmerwerken 1 km 5 sterren kwaliteit ! Goeie communicatie, echt een aanrader.
NTI NLP NTI NLP 1 km Fijne plek met enthousiaste en goede trainers. Ik vind de NLP Master practitioner bij...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid