Blink bemiddelt vrijwilligers voor mensen met een beperking en hun mantelzorgers in de regio Uden/Veghel, Oss en Land van Cuijk
Wie zijn wij?
Waar staan wij voor?
In een tijd waar de focus ligt op ‘uitgaan van eigen kracht en regie’, en ‘zorgen voor elkaar’ ziet Blink zich samenwerken met inwoners, welzijnsorganisaties en professionele hulpverleners.
Blink wil een schakel zijn tussen het welzijnswerk in de buurt en de professionele inzet.
Waar gaan wij voor?
Blink maakt zich sterk voor een samenleving waarin iedereen kan participeren en mensen zich inzetten voor elkaar. Omdat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om te participeren willen wij deze kwetsbare groep en hun mantelzorgers ondersteunen.
Door mensen, die hulp nodig hebben en mensen die vanuit maatschappelijke betrokkenheid hulp willen bieden, met elkaar te verbinden kunnen hulpvragers en vrijwilligers elkaar versterken en zinvoller aan de samenleving deelnemen.
De veranderingen in de samenleving met betrekking tot de zorg, waarin de eigen verantwoordelijkheid steeds belangrijker wordt, vragen om een omslag van denken en doen. Voor de informele zorg die Blink biedt, betekent dit dat er steeds complexere hulpvragen binnenkomen. Als organisatie hebben wij hiervoor de afgelopen jaren de expertise en ervaring opgebouwd. Wij zetten deze in om de informele zorg opnieuw gestalte te geven en aan te laten sluiten op de professionele zorg. Blink beweegt voortdurend mee met nieuwe ontwikkelingen, mede in samenwerking met andere organisaties.
Wat doen wij?
Blink is een organisatie die onbetaalde zorg levert door vrijwilligers en stagiair(e)s in te zetten bij mensen met een beperking. Ons doel is de taak van de mantelzorger te verlichten en ondersteuning te bieden bij het participeren aan de samenleving.
Voor wie?
• mensen met een lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking;
• mensen met een chronische ziekte of psychische stoornis;
• mensen met gedrag dat om extra zorg en aandacht vraagt.
Hoe doen wij dat ?
De hulpvrager staat centraal. Wij bieden een luisterend oor en brengen samen met de hulpvrager en zijn netwerk de hulpvraag goed in beeld. Wij betrekken het netwerk van de hulpvrager en eventuele professionals bij onze inzet.
De vrijwilliger meldt zich aan bij Blink en krijgt alle mogelijkheid om zijn of haar wensen en talenten ten aanzien van vrijwilligerswerk kenbaar te maken. Bij het maken van een keuze uit de verschillende hulpvragen heeft de vrijwilliger de eerste stem. Wij ondersteunen en adviseren daarbij.
Indien gewenst kunnen vrijwilligers bij ons via scholing de nodige deskundigheid opdoen om aan de hulpvraag te kunnen voldoen.
Door het zorgvuldig verzamelen van wensen en mogelijkheden van alle betrokkenen proberen wij een koppeling op maat te maken. In een goede bemiddeling zullen zowel vrijwilliger, alsook hulpvrager en mantelzorger, optimaal tot hun recht komen. Blink draagt daarmee bij aan de continuïteit van de zorg.
Onze consulent begeleidt de bemiddeling van kennismaking tot beëindiging van het contact.
Daar waar professionele zorg zich terugtrekt en het welzijnswerk niet toereikend is, liggen complexere hulpvragen. Blink speelt hier op in door het inzetten van (HBO-)stagiair(e)s en deskundige vrijwilligers, om toch aan de vraag te kunnen voldoen.
Wij zijn ons bewust van het belang van samenwerken, zeker in het kader van de nieuwe ontwikkelingen in de zorg.
Wij werken dan ook samen met veel organisaties, door alle lagen van de samenleving heen. Denk hierbij aan gemeentes en zorg- en welzijnsorganisaties, maar ook aan wijkteams, zorgcoöperaties en scholen.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid