facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Avis Autoverhuur

Avis Autoverhuur
"Een auto of busje huren? Bij Avis combineren we geweldige auto’s en bestemmingen om voor mooiere reizen te kunnen zorgen. We willen onze klanten voertuigverhuur bieden op hun voorwaarden, met volledig flexibele reserveringen, een assortiment met standaard- en premium voertuigen, afleveren en ophalen plus een digital check-in. We bieden ook verschillende aanvullende producten, zoals Avis Inclusive, waarmee u uw huur kun optimaliseren voor uw aanstaande reis. Uw veiligheid staat bij ons op de eerste plaats met onze Avis-veiligheidsbelofte. Deze werd in het leven geroepen om u tijdens de coronapandemie tegen risico’s te beschermen als u bij ons huurt."
Adres: Aankomstpassage 5 , Schiphol 1118 AX, NL
Telefoonnummer: 020 655 6050
Stad: Schiphol
Route: Aankomstpassage 5
Postcode: 1118 AX



op zoek naar gerelateerd: avis autoverhuur ervaringen, hertz autoverhuur, avis nederland, klachten avis autoverhuur, avis contact, avis belgium, auto huren, budget autoverhuur
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Sixt Sixt 64 meter Had niet een hele grote luxe wagen gehuurd, en dus ook niet verwacht. Peugeot 306 sta...
Sixt autoverhuur Sixt autoverhuur 124 meter Volgens de verhuur bedrijf zijn er nieuwe krassen als iemand waar je naast staat uits...
Hertz Hertz 127 meter
Europcar Schiphol Airport Europcar Schiphol Airport 153 meter Ik heb een auto gehuurd voor 6 dagen,de man aan de balie was vriendelijk en alles is ...
Europcar Europcar 215 meter Ik heb een auto gehuurd voor 6 dagen,de man aan de balie was vriendelijk en alles is ...
Recensies
Auto op Schiphol opgehaald, prima service, nette auto. Niet helemaal de auto die we dachten te krijgen Volvo XC40 maar qua ruimte nog wat beter en daar hadden we hem voor gehuurd. Vlotte en snelle afhandeling. Aanrader. Update: herken alle negatieve ervaringen niet, geen aandringen extra verzekeringen, geen creditkaart problemen, vriendelijke & behulpzame mensen.
Pas!! Oplichting!! Geen auto's huren bij dit bedrijf! Ze proberen bij je een extra verzekering af te dwingen en als je die niet afneemt heb je ineens 4 weken na ineveren van je huurauto schade.. Geen contact met het bedrijf mogelijk en reageren niet op jou als klant..
Zeer onbetrouwbaar met reserveringen op credit card, 2e slechte ervaring. Wilde mijn huur reservering met 4 dagen verlengen, kreeg mail dat dat € 227 zou kosten. Dezelfde dag echter reservering van 429,65 op mijn credit card !! Toen ik vroeg waarom deze veel hogere reservering werd mij verteld dat dit was om kosten achteraf te dekken, voor als ik de auto niet met een volle benzinetank terug zou brengen !!! Uiteindelijk bleek er maar 1 dag verlenging van de huurperiode noodzakelijke te zijn. Dit kostte 57,06 euro, wat direct werd afgeschreven van mijn credit card. Ik heb dus aan altijd financiële verplichtingen naar AVIS BUDGET Schiphol voldaan, maar ondanks vele verzoeken van mij is de reservering van 429,65 niet ongedaan gemaakt, en ik krijg geen enkele reacties op mijn email. Ik heb in januari 2022 ook al zoiets meegemaakt, ik had een auto gehuurd bij AVIS BUDGET Schiphol. Echter, ongeveer een week na het inleveren was er plotseling een reservering van €65 op mijn credit card. Maar deze reservering was gedaan door AVIS BUDGET Zwolle !!! Toen ik op internet dit nazocht, bleek dezevestiging definitief gesloten te zijn. Maar wel €65 weg vanmijn credit card, maar ik heb nooit zaken gedaanmet AVIS BUDGET Zwolle !! Dit bedrijf is absoluut niet te vertrouwen met credit card gegevens van cliënten, zij reserveren bedragen op credit card zonder reden, en zijn daarna niet bereikbaar!!! Ik ga voortaan liever met de trein, als dat ik ooit weer een auto zal huren bij AVIS BUDGET !!!!
Auto gereserveerd, in de mail staat niets over het achterlaten van een credit card wat sowieso nergens op slaat aangezien we de auto op een andere locatie in zouden leveren en we dan alsnog terug zouden moeten om de creditcard op te halen. Vervolgens krijg je niet eens je geld terug. Zeer slechte communicatie en raad iedereen ten zeerste af bij dit bedrijf een auto te huren.
Auto gehuurd op schiphol, betaald, maar de vlucht heeft vertraging. Resultaat Avis dicht. Geen auto, niet bereikbaar en je geld niet terug. Doe het gewoon niet!
Online gereserveerd. Alle instructies opgevolgd. Op locatie verkeerd geinstrueerd waardoor we een halve marathon hebben moeten lopen, van ene balie naar andere, na een anderhalf uur niet gelukt. Annuleren mag ook niet, geld van online reservering krijg ik ook niet terug. Ze volgen de instructies van hun eigen e-mail bericht niet op. Dien maar een klacht in is het antwoord. Zeer en zeer slecht!!
Zonde dat 0 sterren niet beschikbaar is. Een van de meest verschrikkelijke en schandaligste bedrijven waarmee ik ooit contact heb gehad. huur een auto, deze valt in panne, wordt getakeld en later rekenen ze mij €1.500 euro aan voor alle dagen dat die bij de garage gestaan heeft. 4 maanden later nog steeds geen eurocent terug gezien, laat staan een fatsoenlijke reactie. Ze moesten zich allemaal schamen.
Beneden de maat om in Noord Europa in de winter geen winterbanden te verstrekken. Als dan een auto met winterbanden wordt gevonden, daar eur 21 per dag voor rekening.......niet Avis waardig
Niet je auto hier huren!! Onbereikbaar en als je iets vergeet dan ben je het kwijt!! Zaterdagavond hebben we de huurauto afgegeven. Ik ben een duur fles olijfolie in de achterbak vergeten. In een hoekje in een gleuf. Ik heb zodra ik thuis was geprobeerd te bellen naar het verhuurstation. Zij zijn echter onbereikbaar dit bleek ook al tijdens de vakantie toen we ze ook nog hadden. 45 minuten wachttijd en uiteindelijk iemand bereikt via een prive nummer. Ik heb zondag ook geprobeerd met ze te bellen. Krijg niemand te pakken. Maandag gemaild via de website geen reactie terug en weer geprobeerd te bellen. Ik ben uiteindelijk zelfs naar Schiphol gereden! Bij schiphol geeft de jongen aan dat de auto naar de monteur was wegens wat schade. Ik vroeg of hij kan bellen om de olijfolie voor mij te pakken dan ga ik het halen. Ik zie ondertussen 8 jonge medewerkers waarvan vijf niet heel veel aan het doen zijn. Ik hoor ook geen telefoon overgaan! Zo druk zijn ze niet om in ieder geval een telefoon op te nemen! Weer een andere medewerker zegt even tussendoor dat er geen vloeibare spullen bewaart worden en dat het word weggegooid. Ze bellen ook niet naar mensen om door te geven als er iets word gevonden want ze zijn veel te druk om dit te doen? Het is de moeite niet? Is dit service? Dat is lekker bijverdienen voor die jonge mensen hun spullen in de auto vergeten!
Friendly and well run car hire facility. We were very late after closing hours to pick up and they waited for us. On return the check in was very quick and efficient. Vriendelijke en goed gerunde autoverhuur. We waren erg laat na sluitingstijd om op te halen en ze wachtten op ons. Bij terugkeer was het inchecken zeer snel en efficiënt.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid