facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor 101 Gowrie

101 Gowrie

Info

At 101 Gowrie we serve New Dutch Cuisine. Dutch food history, Dutch culture and local ingredients are what inspire us to create our 5-course tasting menu.



"101 Gowrie is run by Alex Haupt Young chef of the year 2021 Michelin guide. Alex uses his multi-cultural upbringing to project an experience specific to representing himself, his tastes, beliefs and interests."
Adres: Govert Flinckstraat 326 HS , Amsterdam 1073 CJ, NL
Telefoonnummer: 020 334 6418
moc.eirwog101@olleh
Stad: Amsterdam
Route: Govert Flinckstraat 326 HS
Postcode: 1073 CJ



op zoek naar gerelateerd: 101 gowrie menu, 101 gowrie parool, 101 gowrie recensie, 101 gowrie iens, 101 gowrie amsterdam, alex haupt, 101 gowrie michelin, govert flinckstraat 326
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Wink Wink 15 meter Vertaald door Google Heerlijke plek Origineel Lovely place
Zaagmolen Zaagmolen 112 meter Jammer dat de boel verwaarloost door beleid van stadsdeel, nu de centrale stad. Het z...
De Kleine Valk De Kleine Valk 562 meter De kleine Valk, Restaurant & Loungebar in Amsterdam
Restaurant  De Utrechtsedwarstafel Restaurant De Utrechtsedwarstafel 591 meter Wij hebben ons 3 jarig jubileum hier mogen vieren; het was echt uitzonderlijk lekker ...
Hennequin & To Hennequin & To 609 meter
Wijmpje Beukers Wijmpje Beukers 625 meter Heerlijke sfeer en een absoluut uitmuntende keuken voor een eerlijke prijs. De sauzen...
De Bicker De Bicker 625 meter Goeie bediening, goede kaas, lekkere wijn. Hele leuke avond gehad
Reuring Reuring 630 meter Ontzettend goed en gezellig buurtrestaurant, met -zonder te overdrijven- de lekkerste...
DenC DenC 713 meter Een oase van rust in het hectische Amsterdam. Met aandacht verzorgde gerechten, goede...
Bar Dó Bar Dó 720 meter Een hartstikke leuke plek om af te spreken, te eten en te borrelen. Aanrader!
Neighbours Neighbours 722 meter Gewoon goed, komen hier zeker terug als we weer eens naar Amsterdam gaan. Ruime kamer...
Maris Piper Brasserie Maris Piper Brasserie 749 meter Prachtig restaurant. Klassiek doch modern interieur met geweldige ambiance. Een echte...
Lokaal Lokaal 803 meter Grand Cafe Lokaal : "Amsterdam meets New York".
Floreyn Floreyn 814 meter Super genoten van het 8 gangen menu met bijzondere bijpassende Nederlandse wijnen! Fi...
Duble Duble 817 meter Wat hebben wij heerlijk gegeten vanavond! Ik heb Coeliakie dus ik mag geen tarwe, ger...
Juuls Juuls 829 meter
Côte Wispe Côte Wispe 842 meter Fijn cafe op mooie locatie aan de Amstel. Personeel is bijzonder vriendelijk. Je ku...
Anne's Kitchen Anne's Kitchen 845 meter Gezien de prijs/kwaliteitsverhouding van het viergangenmenu vinden wij het te duur. H...
Recensies
Heel mooi restaurant. Je kunt kiezen uit een 5 of 7 gangen menu met bijbehorend wijn arrangement. De gangen zijn heel gebalanceerd met verrassende smaak elementen. De meeste ingrediënten zijn uit de Nederlandse keuken, maar dan anders bereid. Dit geeft een verassende combinatie van bekende gerechten met een uitmuntende smaak. De bediening is hierbij heel hartelijk en vriendelijk. Je krijgt uitgebreide uitleg bij elk gerecht en Alex weet bij elk gerecht een heerlijke wijn te serveren. Kortom, een heerlijke smaak beleving!
In één woord: geweldig! Als Nederlander sta je zelf niet altijd stil bij wat onze producten van eigen bodem te bieden hebben. Ik zag Nederlands eten niet als fine dining, maar Alex en de rest van 101 Gowrie hebben onze gedachte daarover 1000% veranderd. Met het 4-gangen menu en de bijpassende wijn selectie, hebben wij genoten van gerechten die ‘simpel’ en prachtig eruit zien, maar complexe smaken verbergen. Service was top. Leuk dat het restaurant niet zo groot is en je wat van de keuken kan zien. Om Alex en de rest te ontmoeten was een eer en wij zullen iedereen aanraden om je versteld te doen staan door een avond door te brengen bij 101 Gowrie.
We hebben een geweldige avond gehad bij 101 Gowrie. Alex behoort absoluut tot de meest getalenteerde chefs van Nederland. We hadden een 7gangen menu en het ene gerecht was nog meer bijzonder dan het andere. Ik zou ook zeker aanraden om het wijnarrangement te nemen, dit maakt de avond namelijk tot een spectaculaire belevenis. Wij komen zeker terug!
You are in very good hands here; talented, creative, top-quality team. With every visit the food is delicious and an inspiration. U bent hier in zeer goede handen; getalenteerd, creatief team van topkwaliteit. Bij elk bezoek is het eten heerlijk en een inspiratie.
Wat kan ik er over zeggen. Eenvoud lijkt makkelijk maar is voor vele restaurants vaak moeilijk lekker te krijgen. Maar als je eerst dinner na de closedown bij 101Gowrie is hoef jezelf daar geen zorgen over te maken. 5gangen chefs menu was heerlijk. De gerechten waren verfijnd en eenvoudig en lekker. Het kwam mij bekent voor en heeft duidelijk zijn roots uit de moderne Australian cuisine. Zeker een aanrader dit restaurant. Bediening vriendelijk en de chefs weten duidelijk wat ze aan het doen zijn. Complimenten!
Samen met 2 kompanen heb ik hier gedineerd. De akoestiek is niks mis mee en er hangt een gezellige sfeer in de toch wat kleine zaak. Wij gingen voor de volle mep dus het 7 gangen menu, dan ben je toch al gauw samen met een flesje wijn 100 euro de man kwijt. Omdat wij altijd redelijk veel eten vroegen wij om wat extra broodjes, tot onze grote verbijstering werd hierbij gemeld dat er 5 euro bij kwam op de rekening. Ik vind dit niets anders dan mierenneukerij en dit is wat mij betreft de misser van de week. Desondanks was het eten prima.
Dit restaurant had grote schoenen te vullen na de overname van mijn lievelingsplek in amsterdam. Het eten is formidabel en de ambiance versterkt het allemaal. Voor je het door had was je 5 wijnen en heel veel gerechten verder en nog steeds lekker op je gemak. Jp en Natas jullie hebben een topper gekozen om voort te zetten. Ga zo door en tot snel!
Wow. Super creatieve gerechten, lekkere cocktails/sake, enthousiaste en mega vriendelijke medewerkers. Dit alles in een laagdrempelige omgeving met fijne muziek.
Exclusieve gerechten met een toegankelijk gevoel door niet te ver van de kern van de producten af te staan. Technisch hoogstaand maar niet onnodig complex. Gedurfd om een vleesgerecht te parfumeren met geranium. Nog spannender wellicht de wijn-spijs combi, dit was doorslaggevend voor 5 sterren. Duidelijke visie die zich vertaalde in uitstekende harmonie met de uitgesproken smaken van de gerechten. Kortom waar voor je geld.
We hebben zojuist heerlijk gegeten, verrassende gerechten waarbij de chef ieder gerecht kwam toelichten. favoriet was de heilbot incl heerlijke saus!, de noordzeekrab en het schaaf ijs van rode druiven. @ Alex and the team: Thank you!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid