facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Zweethut Enschede

Zweethut Enschede

Info

Op deze pagina kondigt Zweethut Enschede nieuwe zweethutten aan.

Geschiedenis

Al van oudsher wordt deze diepere laag van bewustzijn gebruikt voor onder andere genezing en om wijsheid te vergaren.

De zweethut ceremonie is een oeroude reiniging ceremonie die bij veel verschillende oorspronkelijke culturen voorkwam. Ondanks dat het een hele oude traditie is, blijft het toch door alle jaren heen een levende traditie, die eigenlijk alleen maar ervaren kan worden en niet uitgelegd via woorden.

Een zweethut is een ronde lage hut die gebouwd is van wilgen of hazelaar takken, die afgedekt wordt met wollen dekens. In het midden van de hut is een put voor stenen. Buiten de hut is een vuurplaats waar stenen in het vuur verwarmd worden. Wanneer de stenen roodgloeiend zijn worden ze de hut ingebracht, waar ze, vanaf dat de hut deur gesloten is, overgoten worden met kruiden en water. Een zweethut biedt ruimte voor meerdere personen tegelijk.

Gemiddeld duurt een hut tussen de twee a drie uur en bestaat uit vier rondes. Na elke ronde gaat de deur open en worden er nieuwe stenen binnen gebracht door de mensen die het vuur hoeden.

Benodigdheden

Twee bad handdoeken, een om op te zitten en een om je af te drogen na de tijd. Voor als je uit de hut komt is het belangrijk om een omslagdoek en eventueel een deken bij je te hebben.
Trek kleding aan die vies mag worden en zorg dat je je je warm genoeg kleed omdat het vooral een buiten activiteit is. Ook bij slecht weer gaat de hut gewoon door dus houd hier rekening mee. Het is raadzaam om voor aanvang niet teveel te eten en voor en na de zweethut goed te drinken.

In principe gaan we naakt de hut in, maar voor degene die zich in de hut bedekt prettiger voelen is het mogelijk ondergoed of een omslagdoek te dragen.
Houd er rekening mee dat het doen van een zweethut een diepe reinigende werking heeft die op verschillende niveaus ervaren kan worden. Het is daarom ook belangrijk om geen alcohol of drugs voor die tijd te gebruiken. Wij adviseren minimaal 24 uur van te voren hier mee te stoppen.
In principe kan iedereen deel nemen aan de ceremonie, het is wel raadzaam om bij lichamelijke en of geestelijke klachten van te voren contact op te nemen met ons. Bij medicatie gebruik dit graag van te voren overleggen.

Ook is er de mogelijkheid om in overleg een zweethut te doen voor een speciale gelegenheid en ter ondersteuning bij persoonlijke processen. Als onderdeel van een workshop of gewoon met een groep mensen waarmee je dit ritueel graag zou willen delen.

Wie zijn wij

Natuurlijk wil je weten wie wij zijn en wat onze achtergrond is.

Wij zijn een team van mensen die er zorg voor dragen dat het ritueel en de zorg er omheen zo fijn en goed mogelijk verlopen.
Het team bestaat uit ondergetekende en de vuurmensen.
De vuurmensen zijn mannen en vrouwen die zorg dragen voor het vuur, het verhitten van de stenen en de zorg die nodig is voor jullie als deelnemer, voor, tijdens en na de hut.
Mijn naam is Stan Raateland en ik zal meestal de taak van “watergieter” op me nemen.
Ik zeg meestal omdat het ook zo kan zijn dat er ooit een “gast” watergieter uitgenodigd wordt om dit ritueel te begeleiden.
Wie ben ik
ik ben Stan,
Ik ben begonnen als deelnemer bij kasteel de schans en de 7 daaropvolgende jaren heb ik vele zweethutplekken bezocht.
Na die 7 jaar heb ik de mogelijkheid gekregen om op landgoed Grubbestein in Gennep, bij een goede vriend mijn eigen plek te creëren. Op deze plek ben ik begonnen als watergieter en heb daar de traditionele manier, zoals die bekend is uit de Lakotatraditie voor een deel los gelaten en gaandeweg mijn eigen manier ontwikkeld om dit mooie ritueel te begeleiden. Want alleen op mijn eigen (Hollandse) manier kan ik eerlijk en vanuit mijn hart mij ten dienste stellen van de hut, de rituelen en de mensen die graag willen deelnemen aan deze mooie ceremonie.

Datums 2017


8 oktober
5 november
3 december


Aanmelding

Bij je aanmelding voor een zweethut geldt een aantal spelregels.
Wij vragen voor deelname aan deze dag een bijdrage van minimaal € 35,00 voor onkosten. Gelieve voor aanvang van deelname het bedrag ter plekke betalen. Je bent natuurlijk vrij om meer te geven. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van materialen en benodigdheden en ter ondersteuning van Landgoed AlGoed.
Wat het eten betreft geldt dat we dit gezamenlijk delen, dus als iedereen iets meebrengt om te delen, hebben we met z`n allen een complete maaltijd.
De losse onderdelen van de dag vormen samen één totaal ritueel, en we vragen je dan ook vriendelijk tot het einde van te blijven. De ceremonie duurt een hele dag, van 09.00 tot ongeveer 20.00. Tenzij anders, dan staat die vermeld.
In verband met de veiligheid van de deelnemers is het gebruik van drugs en nuttigen van alcohol voorafgaande aan en tijdens de hutten niet toegestaan.
Ben je verhinderd graag op tijd afmelden (graag 48 uur van tevoren). Bij veel aanmeldingen kan een wachtlijst ontstaan en kan de ontstane vrije plek alsnog ingevuld worden. Als je medicatie of beperkingen hebt, graag bij de aanmelding door geven. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.
Deelname aan activiteiten geschiedt op eigen risico. Noch de organisatoren noch Stichting AlGoed kan aansprakelijk worden gesteld voor materiële of immateriële schade opgelopen tijdens het verblijf op Landgoed AlGoed.

Mocht je nog vragen hebben laat het ons weten.

Aanmelden kan via: [email protected]

of bellen

Stan: tel. 06-24782784

Adres: Burg. Stroinkstraat 411, 7547 RH Enschede
Telefoonnummer: +31622793892
Stad: Enschede
Route: Burg. Stroinkstraat 411
Postcode: 7547 RH



op zoek naar gerelateerd: Zweethut ceremonie twente, Zweethut Landgoed AlGoed
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Euros Introductie Euros Introductie 1 km Pils en gezelligheid, zeker aan te raden. Oh ja en je schijnt er ook te kunnen roeien...
Personeelsvereniging UT-Kring - Universiteit Twente Personeelsvereniging UT-Kring - Universiteit... 2 km Je krijgt erg weinig waar voor je geld, vooral als man zijne.
SUUT: Surinamers op de UT SUUT: Surinamers op de UT 2 km SUUT is the Official Surinamese student association at the University of Twente. On t...
Cultuurkoepel Apollo Cultuurkoepel Apollo 2 km Apollo is the cultural umbrella association at the University of Twente. We represent...
BSIT 2019 BSIT 2019 2 km The Berno Slotman International Tournament (BSIT) is an international tournament for ...
S.A. Astatine S.A. Astatine 2 km Super 'vo. Hoogste vereniniging van de UT.
Carnavalsvereniging KCT Carnavalsvereniging KCT 2 km Karnavals Commissie Twekkelerveld (KCT) Enschede
Twentsche pluimvee club Enschede en Lonneker Twentsche pluimvee club Enschede en Lonneker 3 km Super gezellige mensen met mooie dieren!
Harryindewarrie Workshops Harryindewarrie Workshops 3 km leuke, creatieve en leerzame workshops en naailes. Bianca neemt de tijd in dingen uit...
Sv IDent Sv IDent 5 km Gratis koffie wanneer je lid bent! Chille ruimte, leuke mensen!
My world of art My world of art 5 km Mijn naam is Romee Veenstra, ik schilder allerlei soorten schilderijen, ook op aanvra...
ÉÉNergie ÉÉNergie 5 km Informatie, ervaringen delen en ondersteuning voor "aardse" partners van (tweeling)zi...
The Refugee Experience: A Benefit Concert The Refugee Experience: A Benefit Concert 6 km Tijdens deze Refugee Experience: A Benefit Concert, zult u even in de huid kruipen va...
Verkeer en Veiligheid de Laares Verkeer en Veiligheid de Laares 6 km Buurtveiligheid
LekkereMaaltijd.nl - Lekkere recepten koken en bakken LekkereMaaltijd.nl - Lekkere recepten koken ... 6 km Hoi! Welkom op het Lekkeremaaltijd foodblog! Op deze website deel ik mijn keukengehei...
Dominique Frohoff Dierfysiotherapie & Chiropractie Dominique Frohoff Dierfysiotherapie & Chirop... 9 km Dominique vandaag voor het eerst bezocht met onze Baloe, hoewel we nog een 2e maal mo...
Social Inclusion Games NL 2018 Social Inclusion Games NL 2018 237 km 1000 Participants from over all over Europe take part in this unique event that empow...
Recensies
Mooie plek die rust uitstraalt, fijne evenementen ook voor alle leeftijden.
Fijne plek waar iedereen welkom is. Een echt BuitenBuurthuis. Wekelijks heerlijke, vegetarische, maaltijd. Je kan meewerken in de moestuin, helpen koken, en nog veel meer! Aanrader!
Op het landgoed zijn heel veel activiteiten mogelijk, zodat de behoefte ruimschoots vervuld kan worden. Ook de trampoline en de boomhut zorgen ervoor dat ook kinderen een leuke actieve dag kunnen hebben. Op het kleine weiland staan een paard en een ezel en er lopen wat kippetjes los. Al met al een leuk sfeertje.
Unieke plek, met groot aanbod van verschillende aktiviteiten, oa Biodanza, Tantric dance, Extatic dance, Medicin Movement Life concerten en tal van andere aktiviteiten. Aanschuiftafel op woensag met gebruik van groente uit eigen moestuin. Kamperen en overnachten mogelijk.
Jaarlijks wordt hier met Pinksteren het Ooh lala festival georganiseerd. Echt een aanrader voor wie bewust is en over humor en lichtheid beschikt. Dank Jeroen voor je bevlogen zijn
Leuke opzet .met dagbesteding dromen vanger
Met afspraak of gewoon aan komen waaien, er is altijd wat interessant en er zijn altijd lieve aardige mensen!
Super leuk omgeving, veel groen , paarden en kindvriendelijk. De boerderij is ruim met grote keuken en ruime zaal
Als je van alternatief houdt, ben je op de goede plek. Van alles te doen en aardige mensen.
Mooie omgeving, wij kwamen er omdat er een geocache ligt
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid