facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Zwangerfit Lemmer

Zwangerfit Lemmer

Info

Zwangerfit is een cursus waar je actief traint op jouw niveau, onder leiding van een geregistreerd bekkenfysiotherapeute.

Geschiedenis

Fit en optimaal voorbereid bevallen!

Wat is ZwangerFit®?
ZwangerFit® is een actieve zwangerschapscursus onder leiding van geregistreerd bekkenfysiotherapeut, Wietske Rottiné. Met fitnessapparatuur en oefenmaterialen wordt gewerkt aan het behoud of zelfs verbeteren van de conditie, het onderhouden van de spierkracht en er is veel aandacht voor de coördinatie en stabiliteit van lage rug en bekken. De actieve lessen worden aangevuld met 5 theorielessen over thema’s als belastbaarheid van lage rug en bekken, de bekkenbodem, ademhaling en ontspanning en de bevalling en kraamtijd. Zo ga je fit en optimaal voorbereid de bevalling tegemoet! De les over de ontwikkeling van het jong kind wordt verzorgd door collega kinderfysiotherapeute Geeske van Kesteren- Zonderland.
Waarom ZwangerFit®
De zwangerschap en de periode erna is zowel mentaal als fysiek een intensieve periode. Er verandert veel en het is goed je daar bewust van te zijn en je voor te bereiden. Bovendien is dit een heel geschikte periode om preventief te werk te gaan voor bekkenbodemklachten, omdat veel risicofactoren hiervoor gerelateerd zijn aan zwangerschap en bevalling.
Een zwangerschap hoeft er zeker niet voor te zorgen dat je sterk achteruit gaat in conditie. Sterker nog, het is mogelijk lekker fit te blijven en bij een zeer slechte basisconditie zelfs vooruit te gaan in conditie en belastbaarheid!
Daarnaast kan ik je met advies, tips en oefeningen bijstaan als er zich wel klachten voordoen.
Oefenen op maat
De oefeningen worden aangepast aan jouw niveau van conditie en belastbaarheid. Voor deelname aan ZwangerFit® vindt een intake plaats waarbij de individuele belasting wordt beoordeeld. Elke zwangere vrouw traint met een hartslagmeter om zo de juiste trainingsintensiteit te waarborgen. Je kunt op ieder gewenst moment instromen in de cursus.

Locatie en tijdstip
Vanaf 16 weken zwangerschap kun je deelnemen aan de lessen. De lessen ZwangerFit® worden verzorgd op woensdagavond van 19.00-20.00 uur in het Gezondheidscentrum Lemsterpark, Houtsaachmole 9 in Lemmer. Theorieles is aansluitend om de week van 20.00-20.30.

Docente
De ZwangerFit®- en MamaFit-lessen staan onder leiding van Wietske Rottiné, geregistreerd bekkenfysiotherapeute en geschoold volgens NVFB-ZwangerFit®.

Bekkenpijn
Als je bekkenpijnklachten hebt, is het vaak mogelijk om toch mee te doen met een aangepast programma.

Te veel klachten?
Bij ernstiger klachten op dit gebied kan ik je met onderzoek, advies en behandeling helpen de problemen aan te pakken.

Kosten ZwangerFit®
€40,- per maand. ZwangerFit® wordt door verschillende zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor je zorgverzekeraar.
De lessen die nog openstaan zodra je bevalt, krijg je terug betaald

Babyshow
Als een ieder van een groep is bevallen nodig ik je vrijblijvend uit om samen met je baby langs te komen. Dit vind ik persoonlijk een hele bijzondere avond. Hoe is de bevalling bij een ieder verlopen en hoe gaat het nu met moeder en kind.

Adres: Houtsaachmole 9, 8531 WC Lemmer
Telefoonnummer: 0514-563528
Stad: Lemmer
Route: Houtsaachmole 9
Postcode: 8531 WC


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 18:00
Dinsdag: 08:00 - 18:00
Woensdag: 08:00 - 18:00


op zoek naar gerelateerd: Bekkenfysio Lemmer
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Zwangerschapscursus Joure-Lemmer-Wolvega Zwangerschapscursus Joure-Lemmer-Wolvega 1 km Fijne complete cursus die je met vertrouwen aan de bevalling laat beginnen
De Veiligheidstrainer Bedrijfshulpverlening De Veiligheidstrainer Bedrijfshulpverlening 1 km Uitstekende BHV en Kinder-Reanimatie. Aanrader. Duidelijk, helder en professional. E...
Beet! Bewegen en eten in balans Beet! Bewegen en eten in balans 2 km Redcord Active Specialist, Personal Trainer, Voedingsdeskundige, Fysiotherapeut i/o
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid