facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Zuigerplasbos

Geschiedenis

Het Zuigerplasbos is een natuurgebied van 290 hectare in de Nederlandse gemeente Lelystad. Het gebied ligt tussen de Hanzelijn aan de oostzijde, een golfterrein aan de westzijde, volkstuinen en sportvelden aan de zuidzijde en de N302 aan de noordzijde.GeschiedenisTijdens de drooglegging van Oostelijk Flevoland ontstond door zandwinning ten behoeve van de dijkaanleg de Zuigerplas. Rond deze plas werd vanaf 1964 bos aan gelegd. Het Zuigerplasbos kreeg daarna een recreatieve functie voor Lelystad. Het Zuigerplasbos behoort - samen met het Gelderse Hout ten oosten van Lelystad, het Hollandse Hout ten zuidwesten van Lelystad en het Visvijverbos ten noordoosten van Lelystad - tot de stadsbossen van Lelystad. Het gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

Adres: Lelystad
Stad: Lelystad



op zoek naar gerelateerd: honden loslopen lelystad, strand lelystad hond, wandelroutes lelystad, losloopgebied honden flevoland, hondenstrand lelystad, staatsbosbeheer lelystad, belevenissenbos lelystad
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Sophie Timmer- L.I. Pigments Netherlands Sophie Timmer- L.I. Pigments Netherlands 2 km De 1e tatoo al erg mooi ; over 2 maanden de 2e
Lelystad Centrum Lelystad Centrum 3 km Het O.V. hart van Lelystad..trein- bus- taxi !! Het is maar hoe je verder gaat reizen...
IJsselmeer IJsselmeer 35 km The IJsselmeer, is a closed off inland bay in the central Netherlands bordering the p...
IJsselmeer IJsselmeer 35 km El IJsselmeer es el lago más importante de los Países Bajos, un lago artificial local...
Recensies
Het is er rustig in deze tijd van het jaar, maar wel erg leuk. Er staan heel veel verschillende bomen en struiken. Het meer is niet groot, maar het is er wel erg vogelrijk. We komen terug als het voorjaar zich aandient.
Ik vind dit echt de mooiste plek in Lelystad. Ik kom hier regelmatig om lekker te wandelen. Je kan als ik het goed heb 2 verschillende routes wandelen of gewoon lekker kijken waar je beland. Het enige minpuntje is dat de bordjes niet goed te vinden zijn waardoor ik vorige keer verdwaald raakte. Gelukkig hebben we google maps!
Wandel dagelijks in dit park, maar vorig jaar en momenteel wordt het bos op een vreselijke manier toegetakeld. Kan hier niets over terugvinden bij Staatsbosbeheer. Struiken en bomen worden massaal gekapt. Hoe het bos wordt achtergelaten na de kap is gewoon vreselijk om te zien. Prachtige bospaden worden om zeep geholpen. Het is een prachtig park, maar wat hier nu gebeurt is verschrikkelijk!
Mooie plas water om er rondom te lopen. Sluit mooi aan bij aanliggende bossen voor langere wandelroutes. Begroeiing rondom de plas wordt minder goed bijgehouden dan een paar jaar terug. Veel hoog gras, bereklauw e.d.
Prachtig bos met heel veel wandelpaden en natuurlijk ook het belevenisbos, een plek waar jong en oud zich uit kunnen leven
De keren dat ik er was, heerlijk gewandeld. Het is wel even zoeken je weg te vinden. IJsvogel gezien. Helaas te laat met de camera.
Mooie plaats om lekker te wandelen met m'n meiden. Op dit moment is de natuur erg mooi groen, het is schoon, ben geen fietsers of brommers tegen gekomen. Helemaal goed om heerlijk te wandelen en in een boom nog een leuke steen gevonden.
Mooi en leuk bos voor een leuke wandeling om het Zuigerplas, ik denk dat een rondje in 45 min wel gedaan is. Het Belevenissen Bos grenst aan het Zuigerplasbos die je kan betreden via een speciaal loop plankje of trapje. Voor kinderen en ook voor mij erg leuk om daar doorheen te wandelen of even ergens zitten en genieten van de omgeving.
Fantastisch om lekker buiten bezig te zijn met de kinderen
Groot bosrijk gebied om te gaan wandelen, hardlopen of de hond uitlaten etc.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid