facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

Info

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen brengt de verhalen van mensen tot leven die vroeger aan de Zuiderzee woonden. Ervaar op een ontspannen manier hoe het dagelijks leven was voordat de Afsluitdijk in 1932 van de Zuiderzee het IJsselmeer maakte.

Geschiedenis

Je kunt bij ons natuurlijk terecht met al je vragen. Maar ook opmerkingen, klachten, ideeën en al het andere wat je met ons wilt bespreken, horen we graag.
Om ervoor te zorgen dat het gezellig en netjes blijft op deze pagina hebben we een aantal huisregels ingesteld. We vragen iedereen die op deze pagina actief is om zich hieraan te houden.

1.Het Zuiderzeemuseum behoudt het recht om posts en berichten te verwijderen die wij irrelevant, ongepast of ongewenst vinden.
2. Ga respectvol met elkaar om en respecteer elkaars mening en privacy.
3. Bij herhaaldelijk schenden van de huisregels kan het Zuiderzeemuseum besluiten om je als gebruiker te bannen van de pagina.
4. De huisregels die het Zuiderzeemuseum hanteert kunnen op ieder moment gewijzigd of aangepast worden.



"Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeer-gebied. De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal. Het buitenmuseum met zijn historische gebouwen en het binnenmuseum met zijn thematische tentoonstellingen brengen samen dit verhaal in beeld. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol."
Adres: Wierdijk 12-22, 1601 LA Enkhuizen
Telefoonnummer: +31 228 351 111
Stad: Enkhuizen
Route: Wierdijk 12-22
Postcode: 1601 LA


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 17:00
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
Zondag: 10:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: entreeprijs zuiderzeemuseum, zuiderzeemuseum korting, zuiderzeemuseum openingstijden, zuiderzeemuseum plattegrond, zuiderzeemuseum boot, zuiderzeemuseum adres, zuiderzeemuseum parkeren, zuiderzeemuseum honden
Recensies
Een mooi museum dat bestaat uit een buitenmuseum en een binnenmuseum, de eerste is alleen tijdens het zomerseizoen geopend, de laatste het gehele jaar. ‘s Zomers is het bezoek een dagvullende activiteit . Het museum richt zich op de Zuiderzee, de watersnood van 1916 welke de doorslag gaf voor het aanleggen van de Afsluitdijk in 1936 maar laat ook de transitie naar het IJsselmeer zien en de gevolgen voor de mensen welke rond de Zuiderzee wonen. Het buitenmuseum bevat vele gebouwen welke verplaatst, afgebroken en opnieuw opgebouwd of een replica zijn van het origineel. Er zijn medewerkers welke figureren als personages uit voorbije tijden. Voor kinderen zijn er interactieve voorzieningen. In de zomer is de tocht met de boot vanaf het parkeerterrein naar het museum prachtig met mooie uitzichten.
Heel mooi opgezet themapark van het leven rond de Zuiderzee in vroeger jaren. Ook heel erg leuk en leerzaam voor kinderen en er is genoeg te doen! Vriendelijke medewerkers die graag meer vertellen over het leven in die tijd.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Ondanks het mindere weer hebben we een ontzettend leuke dag gehad. Heerlijk om door de straatjes van lang vervlogen tijden te wandelen. Je waant je direct in een geheel andere sfeer. Sommige woningen zijn heel erg klein. Andere woningen juist weer groot en luxe uitgevoerd. Hier kun je de verschillen tussen rijk en maar net rond kunnen komen duidelijk zien. Op heel veel plekken uitleg van de bewoners personeel. Ze kunnen je heel erg veel vertellen over de periode waarin ze leven en blijven verrassend goed in hun rol. Om er te komen moet er een stukje gevaren worden. Dit is al een heel leuk begin van de dag. Nogmaals.....we hebben echt een top dag gehad en komen heel graag nog eens terug.
Superleuk museum, ook met kinderen. Het binnen museum staat niet op het terrein van het Zuiderzeemuseum, hiervoor moet je van het museum terrein af en een stukje door Enkhuizen wandelen. Het binnen museum zit in een onwijs gaaf pand, alleen dat is al de moeite van bezoeken waard. Binnen is het interactief, leerzaam en zijn er mooie objecten te zien. Dus ook voor kinderen leuk. Het buiten museum is echt heel leuk, allerlei huisjes te bezoeken, overal waar je kijkt is moeite voor gedaan. De fruit bomen stonden overal in bloei en waren allemaal verschillende rassen, de huisjes zien er fantastisch uit en je voelt echt een andere sfeer. Idyllische doorkijkjes, mooie straatjes, een pleintje bij de kerk, alles is even doordacht en mooi. In de gebouwen waar een ambacht wordt uitgebeeld is daadwerkelijk iemand het ambacht aan het uitvoeren en kun je er zelfs dingen kopen. Prijzen in de restaurants vallen erg mee maar je kunt natuurlijk ook je eigen eten en drinken meenemen en op een van de vele leuke plekjes gaan zitten. Parkeren kost 7 euro, hiervoor krijg je dan als extra wel een veerpont van de parkeerplaats naar het museum en terug. De overtocht is een mooie kennismaking met de voormalige zuiderzee en duurt ongeveer 10 a 15 minuten
Wat een verrassing dat we per boot werden opgehaald om dan vervolgens over het IJsselmeer naar het museum te worden gebracht. Geweldig om zo'n mooi stukje Nederland te bekijken. Erg leerzaam en voor de kinderen zijn er ook wateractiviteiten te doen. Je kunt er een hapje eten en ouderwetse snoep kopen. Bij terugkomst kun je een parkeermunt van € 7,00 kopen bij de balie. Was zeker de moeite waard.
Geweldige plek, veel zitplek en er zijn rolstoelen beschikbaar die onder het afdak tegenover het aankomstpunt in het museum staan. Een aanrader voor elke leeftijd! Minpuntjes: - Een groen licht bij de parkeerpaatsen geeft meer duidelijkheid dan alleen het rode licht. Tevens is dat rode licht door de zon slecht te zien. - Voor het gebouw van de kassa's bij de parkeerplaatsen is de bestrating slecht gelegd, schots, scheef en ongelijk, dus erg valgevaarlijk. Punt om aandacht aan te geven.
een leuk museum voor een dagje uit ..er is zowel een binnen als buiten museum. het was te mooi weer om binnen te vertoeven dus daar ben ik snel doorheen gelopen om even de sfeer te proeven, maar op een koude regenachtige dag echt ook de moeite waard zo leer he, in het buiten en binnen museum, hoe het vroeger was in de tijd dat het IJsselmeer nog de zuiderzee was.
Een hele leuke dag bestedingen. Voor jong en oud Je kan zo zien hoe de mens vroeger leefde, een kijkje in diverse beroepen. Vriendelijke mensen die bereid zijn om je van alles over die tijd en beroep tevertellen. Een top dag die vooraf gaat met een klein vaar tochtje.
Openluchtmuseum met allerlei gebouwen van rondom de voormalige Zuiderzee. Veel huisjes zijn van binnen te bezichtigen. Ontzettend mooi opgezet en interessant. Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. Leuk om de boot te nemen naar het museum. Zit bij de prijs inbegrepen. Auto kan gemakkelijk op de grote parkeerplaats gezet worden. Met de trein is het niet ver lopen naar de boot.
Al vaak het museum bezocht. Het blijft een prachtig museum. En overheerlijke gerookte zalm te krijgen vlakbij de molen. Zo lekker krijg je het in een restaurant niet.Bezocht opWerkdagWachttijd10-30 minReservering aanbevolenJa
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid