facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Zuiderkerk (Enkhuizen)

Geschiedenis

De Zuider- of Sint-Pancraskerk is een tweebeukige, laatgotische hallenkerk in de Nederlandse plaats Enkhuizen. De Protestantse PKN-gemeente van Enkhuizen heeft de kerk in gebruik voor de eredienst.De bouwDe bouw van de kerk, gewijd aan de martelaar Pancratius, moet rond 1423 zijn begonnen, nadat in 1422 de inwoners van Enkhuizen verlof kregen van hertog Jan van Beieren om de buitendijks gelegen kerk van het in 1421 overspoelde Oostdorp af te breken en een nieuwe kerk te bouwen binnen de dijk. De kerk was in 1458 grotendeels voltooid; ook het onderste deel van de toren was toen gereed. Het bovenste deel van de toren, die ±75 meter hoog is, kwam gereed in 1524. De toren is eigendom van de burgerlijke gemeente Enkhuizen en werd in 1992 gerestaureerd.SchilderingenIn 1484 zijn plafondschilderingen aangebracht van Bijbelse taferelen, die echter in 1609 overschilderd zijn: na de Reformatie was de kerk in handen van de protestanten gekomen. Pas in de twintigste eeuw heeft men deze schilderingen, en enkele muurschilderingen, weer kunnen blootleggen. De kerk, die een rijksmonument is, is voor het laatst gerestaureerd tussen 2001 en 2004, onder andere vanwege de bonte knaagkever.

Adres: Enkhuizen
Stad: Enkhuizen



op zoek naar gerelateerd: Zuiderkerk Enkhuizen agenda, Orgel Zuiderkerk Enkhuizen, Westerkerk Enkhuizen, Koster Zuiderkerk Enkhuizen, www.kerkomroep.nl enkhuizen, Kerkdiensten Enkhuizen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Westerkerk Westerkerk 393 meter Fantastische kerk. Wordt heel mooi gerestaureerd. Prachtig orgel ook dat is nieuw
Deo Annuente Deo Annuente 1 km Vertaald door Google Gewoon prachtig! Origineel Einfach nur wunderschön!
Recensies
Is een protestantse kerk die gebouwd werd in de 15de eeuw, je kan er prima om heen lopen, bezoek binnen is momenteel helaas niet mogelijk. Je kan de spits al van verre zien, daarom zijn we er ook naar toe gelopen, een prachtige omgeving vol met oude huizen.
Prachtige locatie met fraai interieur en mogelijkheid om bijeenkomsten te organiseren.
Mooie kerk, orgel en plafondschilderingen. Ook zijn er ruimtes te huur voor vergaderingen etc. Mooie sfeervolle gelegenheid voor uitvaarten en bruiloften. Uitstekende catering.
Mooi kerk in plafond prachtige afbeeldingen. De moeite waard voor een bezoek.
Fijn dat de kerk open was en er gidsen waren.
Prachtige concerten bij mogen wonen Sfeervol en gastvrij Muziekkring Enkhuizen.
Het was er erg druk kon het koor slecht horen
Prachtige kerk, niet alleen een groots monument in Nederland, maar ook nog gewoon als godshuis in gebruik
Deze kerk is een stukje nostalgie, Hoe het toen een aantal eeuwen terug was. Het is het bezoeken waard. Je kan voor de deur parkeren.
Deze kerk is zeker de moeite waard om te bezoeken.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid