facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Zee- en Havenmuseum

Zee- en Havenmuseum

Info

Het Zee- en Havenmuseum brengt het culturele erfgoed van IJmuiden in beeld:
-het graven van het Noordzeekanaal
-het ontstaan van IJmuiden
-de visserij en de industriële en maritieme activiteiten.



"Het museum toont de geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal en IJmuiden. Op de begane grond is een permanente expositie ingericht over het graven van het Noordzeekanaal, de bouw van sluizen en pieren en de eerste woningen van IJmuiden. In het 3 verdiepingen tellende gebouw zijn verder vaste exposities te vinden over de visserij, bergingen en sleepvaart, de industrie en het loodswezen. Op de bovenverdieping van het museum bevinden zich een zeilmakerij en apparatuur van het voormalige Scheveningen Radio; in de toren een werkende radar en een AIS om schepen te volgen. In de motorenhal draaien elke laatste zaterdag van de maand de oude scheepsmotoren. Ook is er een uitgebreide bibliotheek en tijdelijke wisselexposities."
Adres: Havenkade 55, 1973 AK IJmuiden
Telefoonnummer: 0255-538007
Stad: IJmuiden
Route: Havenkade 55
Postcode: 1973 AK



op zoek naar gerelateerd: Zee- en Havenmuseum openingstijden, Bunker Museum IJmuiden, Forteiland IJmuiden, Visserijschool IJmuiden, Pieter Vermeulen Museum, Motoren museum IJmuiden, SHIP, Sluizencomplex IJmuiden
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Forteiland IJmuiden Forteiland IJmuiden 1 km Een UNESCO werelderfgoedmonument in de haven van IJmuiden en iedere maand geopend voo...
Museumbunker 644 Museumbunker 644 2 km Geweldige museum! Interessante collectie: een zeer bijzondere ruimte met restanten va...
Occupation and Liberation WN2000 Occupation and Liberation WN2000 2 km Re-enactment Evenement WN2000 IJmuiden
Recensies
Schitterend museum voor een ieder die van scheepvaart houdt. Werkelijk alle aspecten van deze bedrijfstak worden getoond, met veel uitleg. Museum wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers die graag extra uitleg geven van wat er getoond wordt.
Er naartoe geweest met de kleinkinderen, 7, 11 en 13 jaar. Bedenk wel dat het een museum is waar veel techniek op scheepvaart gebied te zien is. Er is weinig vertier voor de allerkleinsten. Je kan ze wel wat laten doen, maar dat is te weinig om ze alert te houden. De rondgang en uitleg wordt gedaan door vrijwilligers hoofdzakelijk door ouderen. Wij deden ook het Escape spel waar €5 extra voor in rekening gebracht moet worden. Was dit het waard? Nee! Buiten het museum is wat geplaatst zoals een oude sleepboot en reddings bootje waar je in en op kan. Mijn mening geeft misschien een te negatief beeld wat natuurlijk niet de bedoeling is. Uiteindelijk zijn niet alle kinderen gelijk en zijn er zeker kinderen die geïnteresseerd zijn in techniek en scheepvaart. Ik zelf ben er al diverse keren geweest in ontdek toch wel weer nieuwe dingetjes. Volgende keer weer met gelijke leeftijd genoten er naar toe.
Erg leuk. Wij waren er met onze kleindochter. Heeft een leuke speurtocht gedaan. Medewerkers heel behulpzaam en enthousiast. Zijn heel leuk voor onze kleindochter geweest. Mocht dingen op en om doen en uitproberen. Veel te zien. Gaan nog een keer terug zonder onze kleindochter, zodat wij dan alles goed kunnen bekijken.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Wat een mooi gebouw en interessant museum over van alles wat te maken heeft met schepen en de haven. Ook van veel ijmuidense straatnamen wordt de historie uitgelegd. Veel te zien en wat hebben de aanwezige vrijwillige gast heren- en dames veel te vertellen!
Het IJmuider Zee- en Havenmuseum is gevestigd in een voormalige visserijschool. Het verrassende museum toont de geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal, de bouw van de sluizen en het ontstaan van de haven van IJmuiden. Erg leuk en enthousuaste vrijwilligers die vaak ook zelf gevaren hebben.
Heel leuk museum dat de juiste sfeer weergeeft. Vriendelijke en behulpzame vrijwilligers die graag vertellen over de collectie.
Leuk en informatief museum over de scheepvaart. Alles is mooi geordend en er staat goede uitleg. Buiten staat een reddingssloep en een oude vissersboot waar de Kids heerlijk in kunnen spelen en aan alle knopjes kunnen zitten. Ook de radar toren vonden mijn Kids erg leuk.
Leuk museum voor ieder die geïntereseerd in scheepvaart, visserij en de geschiedenis daarvan. Voor kinderen is er genoeg te doen en ook lopen er medewerkers rond om informatie te geven, ook begrijpbaar voor kinderen. Buiten staat een boot waar kinderen tot en met 10 in kunnen spelen, een erg leuke toevoeging als het mooi weer is.
Leuk museum, stuk groter dan verwacht. Veel over de scheepvaart van IJmuiden. De geschiedenis en het heden. Voor grotere kinderen is het wel leuk, maar blijft vooral veel kijken.
Heel leuk museum wat door vrijwilligers bemenst wordt. Er is koffie met wat lekkers. Museum is geschikt voor kinderen en volwassenen. Makkelijk, gratis parkeerplek.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid