facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Yoga in de stilte van de woestijn

Yoga in de stilte van de woestijn

Info

Wandelen in een karavaan van dromedarissen en kamperen in de woestijn. Rust, ruimte, stilte, zowel ’s ochtends als ’s avonds yoga en meditatie.

Geschiedenis

INFORMATIE OVER DE REIS

28 januari t/m 5 februari

Wandelen in een karavaan van dromedarissen, kamperen in de woestijn, spectaculaire zonsop- en ondergangen, sterrenhemels, puur, vegetarisch en typisch Marokkaans eten, rust, ruimte, stilte, ’s ochtends en ’s avonds yoga en meditatie.

PROGRAMMA

DAG 1 Vanuit Marrakech rijden we door het ruige atlas gebergte, via de Tizi-n-Tichkapas naar Ouarzazate. We doorkruizen Jbel Sarhro, een uitgestorven en woestijnachtig plateau en rijden naar de Dra Vallei. De dorpen in deze oase liggen verscholen tussen duizenden dadelpalmen, in de bedding van de rivier en omsloten door hoge rotsformaties. We overnachten in het kleine dorpje Timiderte. In zijn onlangs gerestaureerde kasba, een kasteel van leem.

DAG 2 We volgen de Dra rivier en zien het landschap droger worden. Oases en duinen wisselen elkaar steeds vaker af. M’Hamid is een klein stadje en de laatste oase vóór de Sahara. Hier eindigt het asfalt en begint de woestijn. De Algerijnse grens ligt slechts 40 km verderop maar een weg is er niet. We overnachten in een voor woestijn begrippen zeer luxe tentenkamp, Bivouac Le Petit Prince. Het water is al schaars, maar eten en drinken is er in overvloed. We eten een welverdiend diner en genieten van een kampvuur met live muziek, gespeeld door locale muzikanten. De eerste zonsondergang in de woestijn en een prachtige sterrenhemel!

DAG 3 Vanaf nu beginnen we de dagen met een yogales bij zonsop- en zonsondergang. In het zand en tussen de duinen. Daarna volgt een uitgebreid ontbijt. Nu nog aan tafel…. De dromedarissen arriveren, de baggage, de tenten en de proviand worden op een zeer efficiënte manier opgeladen door onze gidsen. We vormen een lange karavaan en vertrekken om de schoonheid, grootsheid en de stilte van de Sahara de ontdekken. Vanaf nu wordt het eten gekookt op het kampvuur, en slapen we in traditionele tentenkampen die steeds opgebouwd en afgebroken worden. Het wandelen kan afgewisseld worden met het rijden op de dromedarissen. We zijn op weg naar de Ezzahhar duinen. Het onbekendere, rustigere en misschien nog wel mooiere zusje van de Chigaga zandduinen. Het is te ver om in één dag te voet te bereiken. Over de helft bouwen we een kamp op om te overnachten.

DAG 4 Yogales bij zonsopgang. Daarna een traditioneel bedoeïen ontbijt. Het tentenkamp wordt weer afgebroken en we vervolgen onze reis. We volgen het lome ritme van de dromedarissen en stoppen ’s middags voor een picknick. Dat blijkt hier een zeer uitgebreide maaltijd te zijn en de gidsen kunnen geweldig koken. Na een lange siesta onder één van de weinige bomen die we nog tegen komen en lopen we door naar de Ezzahhar duinen. Daar wordt het kamp waar we de komende 2 nachten zullen verblijven, opgebouwd. ’s Avonds maken we samen een Khoubaz mella el, een in zand gebakken brood.

DAG 5 EN 6 Geniet van de yogalessen en de meditatie in de middag , laat je inspireren door de stilte, de tijdloosheid en de ruimte van de woestijn.

DAG 7 EN 8 We wandelen met de karavaan van dromedarissen in een rustig tempo, in 2 dagen, terug naar ons luxe basiskamp. Daar wacht ons net als bij aankomst, een uitgebreid dinner, kampvuur en live muziek. Tijd voor een douche en een zacht bed na deze lange wandeling.

DAG 9 Nadat we 7 nachten hebben geslapen onder duizend sterren en na een stevig ontbijt, verlaten we de woestijn. Na een lunch stop in het atlas gebergte zullen we in de avond aankomen in Marrakesh.

YOGA

De stilte van de woestijn, de wandeltochten en de dagelijkse yogalessen geven je de mogelijkheid te onthaasten en naar binnen te keren. De yogalessen worden meestal in de ochtend (Hatha) en de avond (Yin) gegeven, afhangend van het ritme van de nomaden. ’s Middag kun je als je de behoefte voelt je ervaringen delen in de groep of bespreken met de docente. Er wordt in de middag ook een begeleide meditatie aangeboden. De lessen worden gegeven door Karin Sluis.

DOCENTE

De lessen worden verzorgd door Karin Sluis. In 2016 reisde zij met haar gezin door de Marokkaanse woestijn. De rust en ruimte die zij daar allen ervaarden vond ze vergelijkbaar met de rust en ruimte die ontstaat als je mediteert. Het idee was meteen geboren. Het organiseren van een yogaretreat in de woestijn. Ze wilde er langer zijn, aan yoga doen en mediteren. Een krachtige combinatie, en dat samen met gelijkgestemden. Deze reis heeft in 2017 plaatsgevonden en was een groot succes. Hier volgen enkele ervaringen van deelnemers:

Een onbeschrijfelijke ervaring, die zijn weerga niet kent, door de vele facetten die in deze reis zitten. Niet te vergelijken met mijn eerdere vakanties. Zowel fysiek als mentaal brengt het je veel bijzondere momenten (Ria Immen)

Ik vond het terug gaan naar de basisbehoeftes heel ontspannend.
Het mee gaan in de flow van de woestijn, het wandelen met de nomaden en dromedarissen én het slapen onder de sterrenhemel waren mooie ervaringen. Ik vond het fijn om in stilte te wandelen en zo de woestijn te ervaren. Dit in combinatie met de yoga en mindfulness maakte de reis een hele speciale ervaring. (Elly)

De yogareis van 2017 is voor mij een prachtige ervaring geweest. De onmetelijke ruimte in de woestijn en de immense sterrenhemel hebben diepe indruk gemaakt. Na een fikse fysieke inspanning van het lopen was het een weldaad om daarna yoga te doen. De verbondenheid die ik met de groep voelde en met de gidsen en de dromedarissen maakte de reis voor mij onvergetelijk! (Loes Siedenburg)

Karin heeft al jaren een yogastudio in Hoogkarspel. Informatie over de studio en de yogalessen die Karin geeft vind je op: www.iyoga.nu

DETAILS

Aantal deelnemers is minimaal 8 en maximaal 12.

De prijs voor dit 9-daagse avontuur is 1200,-

Inclusief: Volpension. Ervaren gidsen en chauffeurs. Verblijf in 6 persoons tenten, beddengoed en dromedarissen. Transport 4x4 of minibus.

Exclusief: Heen en terug vlucht naar Marrakech. Verblijf in Marrakech. Ontbijt op de dag van vertrek. Drinken op de reisdagen van Marrakech naar de woestijn. Fooi voor de gidsen. Dinner op de dag van vertrek.

[email protected]
www.iyoga.nu

Adres: Oosterwijzend 44B, Hoogkarspel
Telefoonnummer: +31651719402
Stad: Hoogkarspel
Route: Oosterwijzend 44B


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
iYoga Hoogkarspel iYoga Hoogkarspel 12 meter Prachtige studio, hele fijne sfeer en de lessen zijn divers en heerlijk. Aanrader
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid