facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor YFU Nederland

YFU Nederland

Info

YFU biedt je het jaar van je leven. Een avontuur dat het beste in jou naar boven haalt en waarin je vriendschappen sluit die jouw kijk op de wereld voor altijd veranderen.

Geschiedenis

This is the official Facebook page of YFU The Netherlands.

YFU is one of the world's oldest, largest, and most respected international exchange programs. Each year, YFU exchanges approximately 4,500 students worldwide. That means that since its founding in the USA in 1951, YFU organizations around the world have exchanged almost 250,000 students. Through their unique home stay cultural exchange experience, YFU students gain skills and perspectives necessary to meet the challenges of, as well as benefit from, today’s fast-changing global community.



"YFU Nederland is een uitwisselingsorganisatie dat jongeren al ruim 60 jaar de mogelijkheid biedt een schooljaar, semester of zomer op uitwisseling te gaan. YFU biedt Nederlandse jongeren de mogelijkheid om naar een buitenlandse High School of College te gaan en te wonen bij een lokaal gastgezin. Op deze manier leren zij een andere cultuur kennen, een vreemde taal spreken en ontmoeten zij nieuwe mensen. Daarnaast volgen buitenlandse scholieren de omgekeerde route, waardoor Nederlandse gastgezinnen de kans krijgen om een andere cultuur te leren kennen aan hun eigen keukentafel."
Adres:
Telefoonnummer: 0297264850
Stad: Vinkeveen



op zoek naar gerelateerd: YFU Canada, Uitwisseling High school Amerika, Uitwisselingsstudent Amerika, Gastgezinnen Nederland, Asse Nederland, High School Year
Recensies
In een woord……………….. GE-WEL-DIG!!!!!! Onze dochter is vorig jaar met YFU Nederland op uitwisseling geweest. Na de eerste kennismaking met deze organisatie wisten wij "dat zit wel goed". Wat een prettige warme sfeer heerst hier. Oprechte belangstelling voor de jongeren en hun ouders die het uitwisselingsavontuur aan durven gaan. Met deze organisatie durven wij onze dochter wel te laten gaan. Wat een geweldige organisatie is YFU Nederland!!!!! Werkelijk, dat een uitwisseling ons zoveel moois zou brengen had ik nooit gedacht!!! YFU heeft ons voor, tijdens en na de uitwisseling uitstekend voorbereid en begeleid. Gedurende het hele traject staan ze voor je klaar zowel in Nederland als in het buitenland. Door de vele betrokken vrijwilligers voelt het snel vertrouwd en zijn de lijntjes binnen de organisatie kort. Je legt makkelijk contact en wordt snel en zorgvuldig geholpen en te woord gestaan. Nu we het zelf hebben mogen ervaren, zijn we zoveel rijker geworden op allerlei fronten. We zijn uitgedaagd en hebben onze grenzen letterlijk en figuurlijk verlegd. Door ons op te geven als gastgezin voor een buitenlandse uitwisselingsstudent, hebben we er nu zelfs een Argentijnse dochter bij gekregen. Volkomen vreemden zijn "familie" geworden. Een onzichtbare hechte band tussen ons en mensen in een compleet ander werelddeel. YFU brengt mensen samen, vooroordelen veranderen in begrip. Een kijkje in een andere cultuur zorgt voor een bredere kijk op het geheel. Je leert van en met elkaar. Hoe mooi is dat!!!! Deze ervaring gun ik iedereen. Informeer naar de mogelijkheden of ga naar een informatiebijeenkomst. Grijp je kans!
Fijne organisatie voor zowel studenten die op uitwisseling willen als voor gastouders. Betrokken vrijwilligers. Heel positief vind ik dat gastouders niet betaald krijgen maar dit doen omdat ze het leuk vinden. Ik zou het iedereen aanraden
In een grijs verleden zelf op uitwisseling geweest en een fantastisch jaar gehad. Nu zo'n 35 jaar na dato nog steeds contact met mijn gastfamilie en vrienden van toen. Inmiddels ook zelf een aantal uitwisselingsstudenten in huis gehad, echt een verrijking.
We ontvangen al 6 jaar buitenlandse studenten via YFU. Het is elke keer weer een belevenis en een verrijking van je leven. Contacten voor het leven! Je ziet Nederlands steeds weer door andere buitenlandse ogen. Een aanrader om eens te proberen!!
Een organisatie met het hart op de goede plek. Deze non profit organisatie heeft het jaar van mijn leven gegeven en geeft alle kansen.
Wil je op uitwisseling? Ga met YFU! Goede begeleiding en supergezellige vrijwilligers
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid