facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Woutershof

Info

Dagcentrum voor volwassenen en jongvolwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking.

Geschiedenis

De Woutershof is een dagactiviteitencentrum in Alphen aan den Rijn. Ons pand is gelegen aan de Maasstraat 27!

De Woutershof kent 6 verschillende groepen, namelijk:

De servicegroep:
De servicegroep is een vakgerichte dagbesteding groep bestaande uit … cliënten, zowel jongens als meisjes. De leeftijd ligt tussen de .. en …
Op de servicegroep werken we volgens de methode Timmers- Huigens. We bieden een afwisselend programma zonder werkdruk, individuele begeleiding en activiteiten die de zelfstandigheid vergroten. Op de groep worden huishoudelijke activiteiten ondernomen zoals: koffie en thee zetten, brood bakken, vaat doen, was verzorgen zowel intern als extern en boodschappen doen wat de integratie in de maatschappij bevordert. Naast deze activiteiten bieden wij creatieve activiteiten zoals verven, knutselen, verven en muziek. Ontwikkelingsgerichte activiteiten zoals: werken op de computer en de wii. Ontspannende activiteiten zoals: wandelen, snoezelen, voetballen en werken in de tuin. Daarnaast zijn er nog activiteiten gericht op beweging waaronder zwemmen, judo en beweging.
Wekelijks volgen de cliënten een cursus gebaren als groepsactiviteit en een keer per jaar een cursus vorming gericht op sociale vaardigheden.

Groep 1:
De kernwoorden van groep 1 zijn: rust, duidelijkheid en gezelligheid. Op groep 1 zitten 10 cliënten in de leeftijd van 20 tot 60 jaar. Een aantal van deze cliënten zijn ouder wordend, de andere cliënten zijn jong volwassen en hebben behoefte aan veiligheid, een rustige groep en een gezellige, sociale omgeving. Groep 1 werkt via de Timmers-Huigens methode en “ervaar het maar”. Op groep 1 worden activiteiten aangeboden als koken, bewegen, wandelen, het digibord (hier worden spelletjes op gedaan en video’s op bekeken) en werkjes aan tafel. Op groep 1 zijn wij veel bezig met het stimuleren van zintuigen en het aanleren en behouden van vaardigheden.

Groep 2:
Groep 2 is samengesteld op basis van werktempo, interesse en weerbaarheid.
Leeftijd en niveau zijn geen bepalende factoren voor de samenstelling.
We werken volgens de methodieken Timmers-Huijgens, Lacs, “Ervaar het maar”, Methode Urlings en Doedels.
Groep 2 bestaat uit twaalf cliënten die in leeftijd variëren van jong volwassenen tot ouder worden cliënt. Deze laatste groep houden we nauwlettend in de gaten voor geestelijke en lichamelijk achteruitgang. Ook zijn er cliënten die wat lastiger gedrag kunnen vertonen.
Naast het aanbieden van een gevarieerd activiteiten programma richt groep 2 zich op het aangaan en onderhouden van onderlinge sociale contacten tussen cliënten. Groep 2 is sfeer gericht en streeft ernaar dat cliënten zich geborgen voelen. De activiteiten die groep 2 aanbied variëren van licht vakgerichte activiteiten (kaarsen, kalenders en kaarten maken) tot sensopathische activiteiten (snoezelen en beleefactiviteiten) en bewegingsactiviteiten (wandelen en zwemmen).

Groep 3:
Groep 3 is een groep met 10 cliënten in de leeftijd van 15 tot 40 jaar. Op deze groep zitten cliënten met verschillende ontwikkelingsniveaus. Wij bieden activiteiten aan kijkend naar de individuele cliënt en zijn of haar behoeftes, zoals al eerder benoemd heeft dit te maken met het verschil in ontwikkelingsniveaus. Een methode die centraal staat op groep 3 is de Lacs methode.
Zoals gezegd worden er activiteiten aangeboden passend bij de individuele cliënt. Activiteiten die op groep 3 gedaan worden zijn bijvoorbeeld: muziek maken, kaarsen maken, beleven, snoezelen en koken/bakken. Op groep 3 zitten ook cliënten met een lichamelijke beperking, wat betekent dat er ook veel zorg geboden wordt op deze groep.

Groep 4:
Groep 4 is een groep waar 8 cliënten zitten, zowel jongens als meisjes. De leeftijd ligt tussen de 15 en de 31 jaar. Op deze groep werken wij vanuit 'geef me de vijf'. Dit doen wij, omdat de cliënten op deze groep allemaal een stoornis in het autistisch spectrum hebben en/of andere beperkingen. Ook zitten er op groep 4 cliënten met gedragsproblemen. Op groep 4 zijn wij voornamelijk bezig met actieve activiteiten, zoals: wandelen, fitness, beweging van een bewegingsagoog en zwemmen. Ook doen wij activiteiten als koken, snoezelen, wellness en muziek maken. Dit alles is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden. Op groep 4 wordt veel structuur geboden, maar wij proberen deze structuur ook wel eens te doorbreken om de cliënten zo flexibel mogelijk te maken.

Groep 5:
Groep 5 is een jong volwassen groep, waarbij de cliënten individuele activiteiten krijgen aangeboden maar ook groepsgerichte activiteiten.
De activiteiten zijn gericht op ontwikkeling en in stand houden van vaardigheden en beleving. Er is een gevarieerd programma o.a. wandelen, zwemmen, vorming en een bakactiviteit. Bij de activiteiten wordt er indien mogelijk samengewerkt met andere groepen.
Binnen de activiteiten word er gekeken naar de mogelijkheden van de cliënt en aangepast aan het niveau van de cliënt om hun wereld te vergroten. De communicatie verloopt via picto borden, gebaren en/of verbale communicatie. Wij werken via het Timmers Huygens methodiek en ervaar het maar.

Adres: Maasstraat 27, 2405AZ Alphen aan den Rijn
Telefoonnummer: 0172471917
Stad: Alphen aan den Rijn
Route: Maasstraat 27
Postcode: 2405AZ


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 16:30
Dinsdag: 09:00 - 16:30
Woensdag: 09:00 - 16:30
Donderdag: 09:00 - 16:30
Vrijdag: 09:00 - 16:30


op zoek naar gerelateerd: Ipse de Bruggen Alphen aan den Rijn
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
VOA Alphen aan den Rijn e.o. VOA Alphen aan den Rijn e.o. 918 meter VOA. Onderscheid zich door gunnen en flexibele opstelling voor haar leden. Zelfs voor...
CAS Alphen - Centrum voor Architectuur en Stedenbouw CAS Alphen - Centrum voor Architectuur en St... 1 km CAS Alphen is het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw in de gemeente Alphen aan d...
G Spirit G Spirit 2 km Gspirit organiseert sport-en spel activiteiten voor mensen met een beperking op locat...
LWO de Meerkoet LWO de Meerkoet 2 km Déze mensen leveren vakwerk vóór uw fiets.. en doen niét ónder qua werkzaamheden als ...
Numatic International BV Numatic International BV 2 km Zeer goede ervaring met Numatic! De machines zelf zijn erg goed. Maar ook de klantens...
Dagactiviteitencentrum Het Trefpunt Alphen aan den Rijn Dagactiviteitencentrum Het Trefpunt Alphen a... 3 km Inloop om wat te drinken en eten. Dagbesteding voor GGZ o.a.
RTC Cella RTC Cella 3 km Wij werken al ruime tijd fijn samen met RTC Cella! Prettige medewerkers!
Men Universe NL Men Universe NL 3 km Word jij het nieuwe Men Universe model Netherlands die Nederland mag gaan vertegenwoo...
Recensies
M'n zusje is verstandelijk beperkt, maar kan lezen. Ze kwam tot de ontdekking dat de begeleiders wel verse melk dronken, maar de beperkten gaven ze zure melk.... Dit is het echte verhaal van deze instelling als er geen toezicht van ouders/anderen zijn!
Dit is een dagverblijf voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Heel lief personeel. En het ziet er schoon en fris uit.
Geweldig Hoe ze hier met bezoekers omgaan
Goede acomodatie
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid