facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Woonconcept

Woonconcept

Info

Welkom bij Woonconcept webcare.
Maandag tm vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Wij reageren op werkdagen binnen een uur.

Geschiedenis

Heeft u een lager inkomen, dan helpen wij u aan betaalbare woonruimte. We zorgen voor veilig en aangenaam wonen door snel en goed onderhoud. We zetten ons actief in voor de leefbaarheid in de wijken. Daarnaast ontwikkelen we nieuwbouwwoningen voor de huur- en koop. Wij nemen - graag - onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.



"Woonconcept is als woningcorporatie actief op het gebied van huisvesting. Wij verhuren en beheren 12.500 woningen, garages en bedrijfspanden in de gemeenten Assen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland.Mensen met bescheiden inkomens helpen wij aan betaalbare woonruimte. Een thuis is meer dan een huis; het is betaalbaar, van een goede kwaliteit en gelegen in een prettige buurt.Wij maken een thuis bereikbaar voor wie dat nodig heeft. We richten ons op mensen voor wie een thuis niet bereikbaar is, om wat voor reden dan ook. We doen dit samen met onze bewoners en partners. Ons gewaagd doel is: 'Alle bewoners trots op hun thuis!' We werken dagelijks toe naar dit doel via 13 concrete doelstellingen, vastgelegd in onze ondernemingsstrategie."
Adres:
Telefoonnummer: 088 6162000
Stad: Meppel


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Woonconcept onderhoud, Woonconcept reparatie, Woonconcept klachten, Woonconcept Meppel te huur, Woonconcept Direct te huur, Thuiskompas direct te huur, Woonconcept definitie, Thuiskompas Meppel
Recensies
Begin dec 22 gebeld voor een lekkage aan me dak, nu 7 weken verder inmiddels ook al 6x gebeld en Home-Team moet het oplossen, maar om personeel tekort geen reperatie inplannen, ik denk dan als woonconcept dat nou eens uit handen geeft, maar ze steunen elkaar, ik wil de huur op deze manier niet betalen, maar die betaal ik uiteraard wel, maar trek wel de kosten er van af die ik normaal kwijt ben voor de. “ kleine klusje van woonconcept “ jij niet repareren ik niet betalen. Nee het is dat ik geen koop huis kan betalen, want huren bij die slechte huurcoperatie is naar mijn geen ster waard.
Niet alleen slechte service, maar ook nog eens brutale medewerkers die discrimineren
Gisteren netjes geholpen door een vrouw aan de lijn die begrip had voor de situatie van de verstopping van het riool. Ook belde dezelfde vrouw ons toen de loodgieters van Holland Riooltechniek er waren of ze een schoonmaakploeg kon sturen omdat het hele badkamer blank stond met de drab wat uitliep naar het slaapkamer. Dus uiteraard ingegaan op het aanbod dus heel netjes geregeld dikke pluim voor deze mevrouw. Helaas geef ik woonconcept geen 5 sterren omdat ik wel een paar keer moest bellen voordat het werd opgelost. Maar door de behulpzaamheid van deze mevrouw krijgt woonconcept wel sterren extra .
Woonconcept Meppel een organisatie die niet thuis geeft. Ons probleem in de Thorbeckelaan te Meppel is dat de kelderboxen onderlopen. Al vele jaren dit probleem aangekaart echter woonconcept kijkt naar Home team en die kijken terug en tot op de dag van vandaag geven ze niet thuis. Inmiddels groeien de paddestoelen in de kelder. Nog steeds wateroverlast. Hun slogan zou moeten zijn een thuis alleen met de laarzen aan bereikbaar. Maar wel met huurverhogingen komen.
Ik ben wel en langer tevreden over Woonconcept! Onlangs heb ik aangegeven dat ik van gas over wilde gaan op inductie koken, ivm de hoge gasprijzen. Ik wilde weten of ik zelf een electra monteur moest laten komen of dat het via Woonconcept verliep. Dit zou via Woonconcept gaan en zij bemiddelde ook in de kosten. Dat scheelt toch weer in deze moeilijke en zwaardere financiële tijden. Dus Woonconcept, bedankt!
Had enige tijd geleden al een mail gestuurd voor een afspraak om te komen kijken naar de toestand in mijn schuur....Aan de binnenkant wegens vocht laat het steen los dus over enige tijd stort de schuur in elkaar.
Ze proberen zo weinig mogelijk voor je te doen. Pas als je boos wordt, gebeurt er wat. Daarnaast worden woningen in een vreselijke staat opgeleverd. Ik ga de huurcommissie maar eens inschakelen.
Helaas is het verplicht om een ster aan te vinken alvorens je een reactie kunt plaatsen. Vandaar de 1 anders was het 0 geweest. Ik vraag me af of er een computer de reacties van woonconcept schrijft, zijn allemaal hetzelfde maar bovenal niet waar! Graag in contact komen met? Er zijn door G. Wolters van bovenstaande reactie twee aangetekende brieven verstuurd waar geen enkele reactie op is geweest. Door mij persoonlijk is er een brief gestuurd op 21 januari j.l., waar tot op heden niet op gereageerd is. Woonconcept is een stichting die zijn afspraken niet na komt, keiharde leugens als waarheid brengt en zich schuldig maakt aan discriminatie. Laat de reactie van 'fijn dat u een reactie achterlaat' met nummer en mailadres, maar achterwege. De praktijk heeft al uitgewezen dat u helemaal geen contact wil en ook geen problemen wil oplossen. En nu wacht ik rustig af, heb net vorige week de brief van 21 januari j.l. weer gemailt.
Het leek wel of er een bom ontploft was in de woning, lieve hemel zeg... Zelf zitten de heren er lekker warmpjes bij in een hypermodern duur kantoorpand. Ik zou zeggen, maak eens wat geld vrij om de boel te renoveren i.p.v. nieuwbouwprojectjes voor bejaarden
Hebben geen gevoel en kunnen je niet tegemoetkoming met dingen en discriminatie Het is zo uit de hand gelopen dat ik woonconcept niet meer mag bellen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid