facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor WildeBRAZZ

WildeBRAZZ

Info

Boekingen via: [email protected]

Geschiedenis

WildeBRAZZ is een Goudse feestkapel, die 11-11-2011 is opgericht door een aantal enthousiaste muzikanten uit Gouda en omstreken.
Alle muzikanten hadden voor de oprichting van WildeBRAZZ op de een of andere manier al een binding met elkaar. Een deel van de jonge kapel speelde vroeger in andere Goudse feestbands en een aantal leden doet dat nog steeds naast WildeBRAZZ.
Bovendien hebben bijna alle leden van WildeBRAZZ als lid of oud-lid een binding met Gouda’s Harmonie de Pionier.

Het is dan ook niet toevallig dat bij Gouda’s Harmonie de Pionier de eerste prille ideeën over WildeBRAZZ zijn ontstaan en dat ook daar de eerste noten zijn gespeeld.
Op een vrijdagavond, na de harmonie-repetitie, hadden Daan, Jeroen, Marijn, Nick en Paul de bardienst overgenomen van de gebruikelijke barcommissie (Barcie) om zo een nog gezelliger avondje te creëren dan dat het normaliter al is. Na heel wat drankjes vertrokken de overige harmonieleden richting huis en bleven onze vijf vrienden achter in een leeg verenigingsgebouw.
Onder het genot van een laatste drankje werd besloten wat nummers te spelen van de inmiddels opgeheven Goudse kapellen. Deze kwamen op youtube terecht onder de fictieve naam Barcie-band.

Na dit “gigantische youtube succes” bleef het een tijdje stil op de vrijdagavond. De wens om samen een nieuwe kapel te beginnen bleef echter kriebelen. Een echt Gouds dweilorkest voor de carnaval bleef toch de ultieme droom. En dus gebeurde het op 21 januari 2011, dat de Barcie-band opnieuw de instrumenten ter hand nam om verder te bouwen aan de rooskleurige toekomst van een nieuwe kapel. Paul was die avond niet aanwezig en werd op sousafoon vervangen door Nick. Bovendien maakte als nieuwe aanwinst Stefan zijn opwachting in de basisopstelling van de Barcie-band. Deze avond werd ook de try-out versie van het eerste eigen arrangement Sex met die Kale uitgevoerd en wederom vastgelegd op youtube.

Toegegeven, de kwaliteit was zeker nog niet hoogstaand, maar heel belangrijk; het enthousiasme was ook toen al heel erg groot.
Ruim een half jaar en heel wat repetities later waren onze muzikanten daar waar ze toen al naar toe wilden. WildeBRAZZ was een feit en tijdens de Coming Out Party op 11-11-11 zijn de eerste nummers van het geheel nieuwe repertoire gepresenteerd aan het grote publiek. De outfit en styling zijn zoals het hoort wild, trendy en stijlvol. Aan de muziek is hard gesleuteld (met dank aan onze muzikale coach Cor) en klinkt al zoals we dat voor ogen hadden: mooi, wild en gezellig!
De toon was gezet en de eerste resultaten geboekt.

Wij zijn nog steeds best wel trots op onze eerste presentatie, maar gaan ook met onze tijd mee en proberen steeds weer te verrassen tijdens optredens en feestjes!
WildeBRAZZ hoopt van harte dat u ook dan aanwezig bent om ons te beluisteren, met ons te lachen, met ons te feesten en natuurlijk om ons aan te moedigen!

Adres: Markt 5, 2801 JG Gouda
Telefoonnummer: 06-53521497
Stad: Gouda
Route: Markt 5
Postcode: 2801 JG


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Vocal group Vocadoca Vocal group Vocadoca 592 meter Vocadoca is een vocal group in Gouda. Het repertoire is gevarieerd, soms met piano be...
Gouds Muziektheater Gouds Muziektheater 1 km Mooie zalen en goede tent voor shows en concerten. Na de goede ervaring ga ik zeker v...
Mannenkoor Gouda's Liedertafel MVC Mannenkoor Gouda's Liedertafel MVC 3 km Een super koor,het beste uit Gouda.Kom je ook bij ons zingen?
Ensemble Piacevole Ensemble Piacevole 3 km Ensemble Piacevole is een vocaal ensemble wat ontstaan is vanuit de wens oude muziek ...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid