facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Wijnhoeve de Kleine Schorre

Wijnhoeve de Kleine Schorre

Info

Wijnhoeve 'de kleine schorre' produceert Zeeuwse kwaliteitswijnen. Rond de wijnhoeve op het prachtige eiland Schouwen-Duiveland is 10ha wijngaard te vinden

Geschiedenis

De Dreischorse wijngaard is uitgegroeid tot 10 ha en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht.

Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt tot wijn in de kelder op het terrein.

De druivenrassen die verbouwd worden zijn: Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois. De wijnen van deze witte druiven sluiten perfect aan op andere Zeeuwse zaligheden. De Zeeuwse Zilte zaligheden zoals mosselen, Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal.

Het ruime proeflokaal is geschikt tot 200 personen en biedt alle mogelijkheden. U kunt zelf uw evenement of partij samenstellen. Natuurlijk kunt u hier ook een wijntje drinken of lunchen binnen of op het zonnige terras.

In de streekwinkel worde uiteraard de wijnen van 'De kleine Schorre' verkocht maar daarnaast kunt u ook terecht voor talloze leuke streekproducten en-delicatessen. 1001 mogelijkheden voor een originele geschenkmand.

Kamperen aan de rand van de wijngaard kan ook. De moderne camping heeft 25 ruime plaatsen die van alle gemakken voorzien zijn.



"Altijd al meer willen weten over wijn? of wilt u gewoon lekkere wijn proeven en genieten van de zaligheden die Zeeland rijk is? Kom gerust langs en neem een kijkje op de leukste wijngaard van Nederland. Vanaf 2001 maken wij Zeeuwse kwaliteits wijnen, die zelfs rond de wereld vliegen.Wij zijn dagelijks te bezoeken. Kijk op onze website voor openingstijden en meer informatie over proeverijen en rondleidingen op ons domein."
Adres: Zuiddijk 4, 4315 PA Dreischor
Telefoonnummer: 0111-401550
ln.errohcsenielked@ofni
Stad: Dreischor
Route: Zuiddijk 4
Postcode: 4315 PA



op zoek naar gerelateerd: proeflokaal de kleine schorre, de kleine schorre wijnfeest, de kleine schorre wijn kopen, wijnhoeve de kleine schorre zuiddijk 4 4315 pa dreischor nederland, de kleine schorre pinot gris, kleine schorre kopen, camping de kleine schorre, restaurant de kleine schorre
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Wijnhoeve De Kleine Schorre Wijnhoeve De Kleine Schorre 21 meter Zeer leuk, prachtig proeflokaal, fijn terras. Bediening is prima en de wijnen zijn ec...
Aeolus (Dreischor) Aeolus (Dreischor) 635 meter Net buiten het centrum van het dorp Dreischor vind je deze molen. Er zijn dagen dat ...
Sint-Adriaanskerk Sint-Adriaanskerk 740 meter Mooi dorp om te bezoeken. Het is klein maar de moeite als je van oud hollandse aanzic...
Recensies
Heerlijke ervaring. Prachtige camping met mooie winkel. De proeverij ging helaas niet door doordat er een grote groep al had gereserveerd. Mooie wijn gelicht. We komen zeker weer terug.
Wij waren op fietsvakantie bij Camping Kijk-uit te ZonneMaire en zijn naar dit wijndomein gefietst voor een lekkere proeverij met diner. Dat is ons zeer goed bevallen. De bediening was super vriendelijk en het is een mooie setting.. ook het diner was zéér verzorgd en een goede prijs kwaliteit. De kok kwam persoonlijk even vragen of alles naar wens was... zeker de moeite om eens langs te gaan voor een lekkere lunch, diner en lokaal geproduceerd wijntje... schitterend toch
Als inwooner van Schouwen en Duiveland hier nog nooit geweest. Maar vandaag tijdens een fietstocht over het eiland langsgereden en maar eens gestopt om plaats te nemen op het terras. Een heerlijke plek en fiijne en attente bediening. De wijn, koffie en de zeer smakkelijke gerookte zalm met komkommer en advocado was geweldig. Een dikke aanrader om er eens te gaan lunchen, wijnen of te dineren.
Leuke wijngaard waar jezelf door de gaard mag lopen, lekker wijntje gedronken op het terras met lekker brood en smeersels
Heerlijke en gezellige kookworkshop verzorgd door een enthousiaste kok. Ook leuk dat we witte wijn van de eigen boomgaard konden drinken. De toekomst voor onze boeren?
Honderden wijnhuizen heb ik bezocht in Frankrijk, Italie, Duitsland, Spanje en ook Limburg. En ik dacht: laat ik eens om de hoek gaan kijken. Ok, 1,5 uur rijden is niet helemaal om de hoek, maar daar kan de Kleine Schorre niets aan doen. Het was teleurstellend. Proeven voor minimaal 3 euro per glas, geen enkele toelichting behalve een ingestudeerd riedeltje. Geen verhaal, niets. Min of meer verplicht lunchen en dat vond ik opzienbarend. De bouillabaisse was prima in orde, alhoewel wat scherp gekruid. Kortom, een supercommerciële aangelegenheid. En in vergelijking met vele andere huizen die ik heb bezocht echt een teleurstellende ervaring.
Om de vakantie af te sluiten, een glasje champagne besteld en een vlees plankje, vlees plank kwam pas op tafel toen onze 2de glasje niet eens volgens norm gevuld bijna op was,. Teleurstelling voor de prijs.
Voor de eerst keer een culinaire kook cursus gedaan zeer leuke ervaring.Goede begeleiding bij koken door chef kok Gus .En super vriendelijk personeel, Aanrader om er ook zo eens te gaan eten.
Een heerlijke wijnhoeve verscholen in het Zeeuwse landschap. Namelijk de kleine Schorre in Dreischor. Voor alle wijnliefhebber/sters is dit een mooie belevenis. Hele erg lekkere wijntjes die ze zelf verbouwen onder de naam Schouwen Druivenland. Ook word er een wijn hiervan geleverd aan de KLM en kan je deze wijn in het vliegtuig bestellen onderweg naar je vakantie kan deze niet beter beginnen. Verder is er een groot buitenterras en binnen een gezellig restaurant. Je kan hier eten en drinken. Sla je spaarpot kapot als je na afloop nog een doos wijn mee naar huis wilt nemen, of andere delicatessen. Wij willen namelijk alleen maar genieten van het leven.
Heerlijk restaurant met eigen wijn collectie van eigen wijngaarden, exceptioneel barrique witte wijn is echt een aanrader!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid