facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Wijngoed fromberg

Wijngoed fromberg

Info

We’re simply traditional winemakers who produce honest, consistently high-quality wines
to exacting standards. Our vineyard is located on a south-facing slope with
mineral-rich limestone soil. Fromberg produced the first Dutch sparkling wine in 1996

Geschiedenis

Wij zijn geen hemelbestormers en ook geen wereldverbeteraars. Wij zijn
ambachtelijke wijnboeren die mooie eerlijke wijnen leveren die de toets
der kritiek ruimschoots kunnen doorstaan. Wij maken een constant product
met een constante hoge kwaliteit. De bodem van de wijngaard bestaat uit
mineraalrijke kalksteen en de helling is puur zuidelijk gelegen. De locatie
die voor de aanplant werd gekozen ligt op de Fromberg, een 215 meter hoge
heuvel aan de rand van een gebied wat beter bekend staat als het Heuvelland
Zuid-Limburg. Deze hellingen liggen volmaakt op het zuiden, een betere
ligging bestaat niet.
Wijngoed Fromberg bracht in 1996 haar eerste Nederlandse Mousserende
wijn uit en is daarmee de oudste Nederlandse mousserende wijn producent.
Fromberger Mousserende wijn is vervaardigd volgens de traditionele
methode met als basis de Bacchus druif. Een brut met een fluweel zachte
smaak, een vleugje perzik en een bloemig geparfumeerd bouquet. Jaarlijks
produceren wij +/- 14.000 ltr. verschillende wijnen. Gezien onze exclusiviteit
verkopen wij uitsluitend direct op of vanaf het wijngoed. Verder zijn onze
klanten vooral restaurants en trouwe vaste afnemers van Streekproducten.
Wij helpen actief mee om de zuid Limburgse wijn te verheffen tot wijnen met
een eigen predicaat gelijkwaardig aan de overige geclassificeerde Europese
wijnen.



"Wij zijn geen hemelbestormers en ook geen wereldverbeteraars. Wij zijn ambachtelijke wijnproducenten die mooie eerlijke wijnen leveren die de toets der kritiek ruimschoots kunnen doorstaan. Wij maken een constant product met een constante hoge kwaliteit.We produceren verschillende witte, rode en mousserende wijnen en verkopen deze direct vanaf het Wijngoed. Ook is het sinds 2020 mogelijk om op ons wijnterras van een heerlijk glas Fromberger wijn en een borrelplank te genieten."

"Wij zijn geen hemelbestormers en ook geen wereldverbeteraars. Wij zijn ambachtelijke wijnproducenten die mooie eerlijke wijnen leveren die de toets der kritiek ruimschoots kunnen doorstaan. Wij maken een constant product met een constante hoge kwaliteit.We produceren verschillende witte, rode en mousserende wijnen en verkopen deze direct vanaf het Wijngoed. Ook is het sinds 2020 mogelijk om op ons wijnterras van een heerlijk glas Fromberger wijn en een borrelplank te genieten."
Adres: Breedenweg 1, 6367JN Voerendaal (gemeente)
Telefoonnummer: 045-5754461
Stad: Voerendaal
Route: Breedenweg 1
Postcode: 6367JN



op zoek naar gerelateerd: Wijngoed Fromberg Trouwen, High Wine Fromberg, Fromberg wandelen, Fromberg Auxerrois, Wijngoed Thorn, Wijngaard Venlo, Wijndomein Nederland, Wijngaard Roermond
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Ceres Wijndomein Ceres Wijndomein 4 km Ceres-wijnen rijpen, afhankelijk van het druivenras, van enkele maanden tot negen maa...
Recensies
Bij wijngoed Fromberg de knapzak opgehaald en de route des vins gewandeld. 12 km vanuit Ubachsberg door het geweldige landschap van Heuvelland Oost. Niets mooiers dan een zonovergoten dag in Zuid Limburg. In de wijngaard van Fromberg zelf, mogen picknicken.
Samen met AdventureCook hebben jullie een fantastische avond bezorgd. Heerlijke wijnen en geweldig eten op een mooie locatie!
Vanuit Amstenrade op de fiets naar Wijngoed Fromberg, een hele klim maar zeer mooie omgeving. Even nagevraagd maar de elektrische fietsen opladen was geen probleem. De wijnen… heerlijk! De gastvrijheid, net als de wijnen! Top! Zeker een aanrader zowel met mooi weer als wanneer het wat natter weer is. Zeer mooie aankleding binnen.
Fantastische wijnen! Zeker heengaan. We hebben er geluncht, mooie lekkere plank. Erg sfeervol, Leuke mensen!
Rustig buiten zitten tussen de fluitende vogels met een mooi glas wijn, een selectie van kazen. Wijnen zijn te koop en wij kochten de uitmuntende Auxerrois. De locatie is prachtig. Echt een aanrader.
Leuk terras onder de bomen met de mogelijkheid om een proeverij van wijnen samen te stellen,evt. aangevuld met een borrelplankje van streekproducten
Heerlijke plek met lekkere wijnen en fijne bediening! Echt een pareltje, om snel weer te bezoeken.
Mijn vrouw en ik reizen de wereld rond om mooie en smaakvolle herinneringen te maken. Met passie voor wijn en lekker eten zijn we sinds corona regelmatig in Limburg geweest.Wijngoed Fromberg stond al langer op de lijst en na enkele bezoeken moet ik zeggen dat Fromberg ons heeft verrast en bovenaan staat.Er worden andere wijnhuizen genoemd en geroemd maar door de passie en de eerlijkheid van Carmen moeten wij toch zeggen dat Fromberg bovenaan staat.
Deze maand was het eindelijk zo ver, we mochten elkaar het jawoord geven. We hebben een geweldige dag gehad, ondanks de warmte. Het uitzicht was prachtig en verzorging van het feest was heel goed geregeld. De wijnproeverij die we hadden gevraagd, was heel goed gedaan. Alleen maar complimenten ontvangen van de gasten. We hebben alles kunnen en mogen vragen, niets was teveel gevraagd. Kortom super locatie en super verzorgd!
Prettige ontvangst. Wijngoed met 2 ha stokken. Je kon niet proeven.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid