facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor wijnbar het eigendom

wijnbar het eigendom

Info

wijnbar het eigendom

Geschiedenis

In het meest levendige uitgaansgebied van Rotterdam opende wijnbar ‘Het Eigendom’ medio november 2011 zijn deuren aan de Witte de Withstraat. Gevestigd in een historisch pand is de horecagelegenheid een mooie aanvulling op het huidige horeca aanbod. Voorzien van grote ramen en een ruime bar heeft de wijnbar een gezellige en informele uitstraling met een laagdrempelig karakter. In een sfeervolle ambiance kan men ongedwongen genieten van een goed glas wijn. Met 135 verschillende soorten wijn op de kaart, waarvan 35 per glas zijn te bestellen en uit de hand worden geschonken, onderscheidt ‘Het Eigendom’ zich van andere wijnbars. Er kan zowel geluncht als gedineerd worden en er zijn 20 verschillende kleine gerechten passend bij de wijn te bestellen. Chefkok Etienne Kool bereidt alle smakelijke gerechten.


Spraakmakende roots

Het gebouw waar ‘Het Eigendom’ in gevestigd is, stamt uit de jaren ‘40 en is ontworpen door architect Leendert van der Vlugt. In die tijd was dit pand het hoofdkwartier van de Vereniging Eigen Huis van de Witte de Withstraat. De naam ‘Het Eigendom’ verwijst nog naar het eigen bezit van deze Verenging Eigen Huis. Het etablissement is teruggebracht naar de oorspronkelijke staat en dit zorgt ervoor dat het pand een warme en gezellige uitstraling heeft, waardoor mensen zich er meteen thuis voelen.



Liefde voor wijn

Kick Smol is de eigenaar van de wijnbar en zelf een echte wijnliefhebber. Toen de kans zich voordeed twijfelde hij geen moment en besloot om de eerste wijnbar aan de Witte de Withstraat te openen. Aanvullend op zijn eigen kennis over wijn, heeft hij sommelier Lotte Blom en manager Eric Hage aangetrokken. Samen verzorgen zij niet alleen de inkoop maar voorzien zij de gasten ook van deskundig advies. Met ‘Het Eigendom’ denken wij een mooie aanvulling te bieden op het huidige horeca aanbod van de Witte de With.



"Gevestigd aan de populaire Witte de Withstraat, in het hart van Rotterdam bevindt zich wijnbar Het Eigendom. De stijlvolle inrichting, warme kleuren en de muren betimmerd met wijnkratten geeft Het Eigendom een aangename ambiance. Even ongestoord genieten van goede wijnen, fijne muziek en lekkere gerechten.Het Eigendom biedt haar gasten elke dag minimaal 350 soorten wijn, waarvan er 50 per glas te bestellen zijn. Om een zo divers mogelijk aanbod van speciale wijnen te kunnen geven, maakt Het Eigendom gebruik van meerdere leveranciers.De keuken van Het Eigendom is Mediterraan geïnspireerd. Er worden kleinere gerechtjes geserveerd om te delen, daarnaast ook een grote keuze uit verschillendeborrelhappen."
Adres: Witte de Withstraat 45b, 3012BM Rotterdam
Telefoonnummer: 010 413 79 62
Stad: Rotterdam
Route: Witte de Withstraat 45b
Postcode: 3012BM



op zoek naar gerelateerd: het eigendom high wine, high wine rotterdam, het eigendom wijnproeverij, wijnbar rotterdam hillegersberg, wijnbar rotterdam meent, het eigendom wijnkaart, wijnbar rotterdam noord, wijnbar rotterdam kralingen
Recensies
Top wijnbar, echt een aanrader voor de liefhebber. Mooie kaart met diverse wijnen en daarnaast leuke en lekkere gerechtjes om erbij te nemen. Hier zou je de hele dag kunnen vertoeven. De gastheren zijn vriendelijk en behulpzaam voor de keuzes. We komen zeker terug om andere wijnen en gerechten te proeven.Eten: 5/5
Eten en sfeer is er altijd top prijzen waren ook redelijk. Leuke plek om vaker te komen.Eten: 4/5
Gisteravond een heerlijke High Wine gehad bij Het Eigendom. Echt een aanrader. Heerlijke hapjes en fantastisch goede wijn! Goede bediening. Top!
Heerlijke wijnbar met lekkere hapjes erbij. Zeer trendy place midden op de Witte de with straat.
Een absolute aanrader, niet alleen voor de heerlijke wijnen, ook de geweldige gerechten uit de keuken. Er hangt vaak een drukke maar ongedwongen sfeer en er komt veel leuk publiek. Een echt goede bar/restaurant voor de gezellige fijnproevers. Ook bij het afrekenen verdwijnt de glimlach niet, die vonden wij redelijk.
Heeeeerlijk wijnbarretje voor de wijngenieter! Ik lust het graag maar ken er niet veel van, dus als je gewoon beschrijft wat voor soort smaak je wil kiest de eigenaar/zaakvoerder/manager een wijntje voor je uit en die was bij mij telkens precies wat ik wilde! Ook lekkere hapjes en eten.
Gezellige wijnbar, met een lekker terras midden op Witte de With. Ruime keuze in open wijnen en nog veel meer per fles. Daarbij lekkere borrelhapjes en je hebt een lekker middagborrel.
Voor de 2de keer een high wine gedaan!! Aanrader en hierbij zitten ook 3 heerlijke wijnen . Heerlijk terras fijne bediening, kom elke keer weer terug voor de gezelligheid en de heerlijke wijnen.
Wat is het toch een feestje: heerlijk eten, super wijnen en fantastisch personeel. Voor een avondje genieten ben je hier aan het juiste adres. Vergeet de Irisch koffie niet, gemaakt zoals het hoort en dat proef je. De beste die ik ooit heb gedronken.
Gezellige bediening, die leuke uitleg geeft over de geserveerde wijnen. Wij hadden een high wine, zeker een aanrader.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid