facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Wij BRP

Wij BRP

Info

Noem hun naam, en zij bestaan ! (erkenning doodgeboren kinderen)

Lees AUB alle berichten op de pagina goed. Heb je vragen stuur gerust een bericht.

Geschiedenis

20-09-2016
19 september 2016 was een historische dag, de dag waarop de ministers toezegde doodgeboren kinderen op te gaan nemen in de BRP.

- Vanaf 1 juli 2017 krijgen doodgeboren kinderen een geboorteakte met een aantekening: levenloos geboren i.p.v. een akte van levenloos geboren kind. Dit is vanaf 1 juli 2017 en is niet met terug werkende kracht. Dus alleen voor kinderen die nog niet zijn aangegeven. DIT IS INMIDDELS IN WERKING GETREDEN.

ONDERSTAANDE ZAL NAAR PLANNING EIND 2018 MOGELIJK WORDEN
- Opname in de BRP: Ouders krijgen bij het aangeven van hun doodgeboren kind de keuze of zij het willen laten opnemen in de BRP of niet. Aangeven van een doodgeboren kind blijft hetzelfde als nu, met een zwangerschap van minimaal 24 weken verplicht en met een zwangerschap korter dan 24 weken vrijblijvend.

- Ook ouders die in het verleden een doodgeboren kind hebben gekregen kunnen hun kind alsnog laten opnemen in de BRP. Om dit te laten doen heb je een officiële akte van de geboortegemeente nodig dat je kind in het verleden is aangegeven. Je moet dus zelf actie ondernemen zodra dit mogelijk is, het gaat niet vanzelf.

- Voor opname in de BRP zijn aanpassingen van het systeem en een wetswijziging nodig. Dit kost tijd en daarom zal het nog niet gelijk in werking treden, de minister heeft gezegd dat hij verwacht dat eind 2018 mogelijk zal zijn.

Ik hou jullie op de hoogte via deze pagina, Like dus deze pagina om niets te missen.

Lees AUB alle berichten op de pagina goed.

Lieve groet, Natasja Geyteman - Bos

Onze taak

Doodgeboren kinderen erkend te krijgen voor de wet.

Adres: Koningskaars 2, 2224dr Katwijk, Zuid-Holland, Netherlands
Telefoonnummer: 0611394642
Stad: Katwijk
Route: Koningskaars 2
Postcode: 2224dr



op zoek naar gerelateerd: doodgeboren kind brp, stichting doodgeboren kind, petitie registratie doodgeboren kind
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Scooreenhuis.nl Scooreenhuis.nl 1 km WAANZINNIGE WINKANS! 1 op 667 kans op een prijs PRIJZEN - Hoofdprijs: vakantiewoning...
Dorcaswinkel KRV Dorcaswinkel KRV 1 km Fijne ruime kringloop met kwalitatief goede spullen voor een redelijke prijs. Vriende...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid