facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem

Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem

Info

Tussen de Randweg en de duinrand ligt het Westelijk Tuinbouwgebied. Hier worden al meer dan vierhonderd jaar bollen, bloemen en groenten gekweekt.

Geschiedenis

Het Westelijk Tuinbouwgebied is de 'Tuin van Haarlem'. Het is een rustpunt voor veel stadsbewoners. Wandelaars en fietsers genieten er van de weidse natuur. Het is de ecologische buffer tussen verstedelijking en natuur. Het is een 'tuin' die behouden moet worden. De Stichting Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem (SWTH) zet zich hiervoor in.

Deze 'tuin' wordt echter steeds verder aangetast door illegale gebouwen, opslag van caravans en boten, tennishallen en een partycentrum. De natuur gaat achteruit door asfaltering, demping van sloten en vervuiling van de grond. De stichting vindt dat de gemeente meer moet handhaven om het open karakter van het gebied te kunnen behouden.

Adres: Jan de Mijterlaan 13, 2015EK Haarlem
Stad: Haarlem
Route: Jan de Mijterlaan 13
Postcode: 2015EK


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Bicycle's Saving Earth Bicycle's Saving Earth 2 km Earth First
Extinction Rebellion Haarlem Extinction Rebellion Haarlem 3 km Extinction Rebellion (XR) is a global movement of citizens demanding that governments...
Bor Borren Permacultuur Bor Borren Permacultuur 4 km permacultuur en voedselbos ontwerp en advies
Recensies
Prachtige locatie dicht bij de stad en uitvalswegen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid