facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Westbatterij

Geschiedenis

De Westbatterij ligt aan de westoever bij de monding van de Vecht in Muiden. In 1427 werd op deze plaats al een versterking aangebracht die in de loop der tijd verder is uitgebouwd. Vooral de bouw van de zeesluis en de introductie van inundatie als belangrijk hulpmiddel bij de verdediging van Nederland droegen in hoge mate bij aan de versterking van Muiden. In 1852 werd het huidige torenfort gebouwd, maar dit raakte al snel na oplevering militair verouderd. Na jaren van verval is het tegenwoordig een locatie voor een groep zeeverkenners.KaderDe Vesting Muiden, aan de monding van de Vecht, ligt op een militair strategische plaats. De zeesluizen, gebouwd in 1674, waren belangrijk als inlaat voor water uit de voormalige Zuiderzee voor inundatie van het achtergelegen gebied. De vesting was van oudsher vooral van belang als verdediging van de sluizen en werd daarom al in de tijd van de Oude Hollandse Waterlinie voorzien van aarden werken, onder meer in de nabijheid van het Muiderslot. In de 19e eeuw volgde verdere versterking met de zogenoemde Westbatterij, een torenfort uit 1852 en de caponnière (1875-1883), die later Muizenfort is genoemd.GeschiedenisIn 1799 werden aan weerszijden van de monding van de Vecht, bij Muiden aarden batterijen aangelegd. Hiervan lagen er twee aan de oostoever bij het Muiderslot en een aan de westoever, op de plaats van de huidige Westbatterij.

Adres: Muiden
Stad: Muiden



op zoek naar gerelateerd: Torenfort
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Brandweer Muiden Brandweer Muiden 684 meter Afgelopen zaterdag was er een fantastisch leuke opendag georganiseerd met vuur, rook ...
Recensies
Gaaf. Mooi stukje NL geschiedenis. #xanderbw
Mooi gebouw en mooie omgeving. maar het gebouw zelf heeft een nodige schoonmaak en renovatie nodig. Vlak bij strandje en op loop afstand van stadje, restaurants en het muidenslot.
Scouting clubhuis. Maar dan wel meteen een van de meest speciale scouting clubhuizen natuurlijk
Westbatterij van Muiden werd in 1852 gebouwd als onderdeel van de Oude Hollandse waterlinie. Was het toen gebouwd als bescherming voor de mogelijke aanvallen vanuit de zee, wordt het nu gebruikt als een clubhuis door de zeeverkenners.
Voor werk hier geweest
Lekker gewandeld mooie omgeving
Schitterend uitzicht op het IJmeer. Vogelbroed gebied en rustgebied. Ook een klein recreatiestrandje. Houden zo. Geen uitbreiding van ligplaatsen in dit kwetsbare gebied.
Mooiste plek aan het Markermeer
Het is een mooi fort maar erg slecht onderhouden, toen we aankwamen zat er schimmel op de borden, tafels en het plafond, de wc's waren vies en de vuilnisbakken halfvol zonder vuilniszakken, het is erg vochtig en muf, voor de rest is het erg mooi gebied maar zolang het niet wordt opgeknapt, niet heen gaan.
Hollandse waterlinie. De zeeverkenners zijn er blij mee. Uniek clubhuis
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid