facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Wereldwinkel Alblasserdam

Wereldwinkel Alblasserdam

Info

Wereldwinkel Alblasserdam is een unieke en inspirerende winkel met originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit verschillende culturen.

Geschiedenis


Wereldwinkel Alblasserdam verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden in Midden-en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, medische zorg en scholing.
De Wereldwinkel wil ervoor zorgen dat producenten gezien worden, dat ze een stem krijgen, dat er respect voor hen is. Ze krijgen een eerlijke prijs voor hun producten zodat ze in staat gesteld worden een menswaardig bestaan op te bouwen. Wereldwinkel Alblasserdam wil de consument bewust maken van het belang van eerlijke handel (fairtrade). Zij wil dat mensen gaan inzien dat als ze een cadeau kopen bij de wereldwinkel, ze bijdragen aan de ontwikkeling van de maker. Ze dragen daarmee ook bij aan een zo min mogelijke belasting van het milieu. De producenten gebruiken namelijk geen schadelijke stoffen en grondstoffen worden vaak hergebruikt.
Het personeel van de wereldwinkel bestaat volledig uit vrijwilligers. De evt. winst uit de verkoop wordt , na aftrek van de winkelkosten, geïnvesteerd in derde wereld producten ten behoeve van scholing, gezondheidszorg en milieu. De handel van de Wereldwinkel is daardoor een effectieve manier van ontwikkelingssamenwerking.

Adres: Cortgene 3, 2951 EA Alblasserdam
Telefoonnummer: 078-6914277
Stad: Alblasserdam
Route: Cortgene 3
Postcode: 2951 EA


Openingstijden

Maandag: 13:30 - 17:00
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00

Recensies
Leuke kleine wereldwinkel. Leuke spulletjes voor in huis, vaak van leuke dieren zoals katten en olifanten
Prima spullen. Kerstkaarten waren mooi! Gekocht! Je steunt gelijk een goed doel
Prachtige winkel met zeer bijzondere en interessante spullen
Kleine maar gezellige en leuke wereldwinkel...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid