facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Waterkrachtcentrale Roeven

Geschiedenis

De Waterkrachtcentrale Roeven is een waterkrachtcentrale gelegen nabij Sluis 15 in de Zuid-Willemsvaart. De centrale ligt in Roeven, een buurtschap in de Limburgse gemeente Nederweert. Het adres is Roeven 3. Waterkrachtcentrale Roeven maakt gebruik van een verval van 1,8 meter in een voedingskanaal van de Noordervaart. Het debiet in dit voedingskanaal bedraagt ongeveer 3 m³ per seconde. Het stromende water drijft een Francisturbine aan. De op deze turbine aangesloten generator levert ongeveer 30 kW.De centrale werd in 1919 gebouwd door Rijkswaterstaat om de sluis van elektriciteit te voorzien, waarbij ook elektriciteit voor de nabijgelegen dienstwoningen werd opgewekt. Tot 1949 was de centrale in bedrijf, daarna werd deze stilgelegd. De centrale werd in 1993 gerestaureerd en levert nu groene stroom aan het elektriciteitsnet. De centrale is aangemerkt als rijksmonument.

Adres: Nederweert (gemeente)
Stad: Nederweert


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Groencentrum Nederweert Groencentrum Nederweert 2 km Goed en eerlijk advies. Geholpen door mensen die er duidelijk verstand van hebben.
Recensies
Door de aansluiting van het kanaal Wessem Nederweert ontstond tussen de huidige Sluis 15 en Sluis 13 een hoogteverschil van 4,90 meter. Rijkswaterstaat besloot in 1923 een waterkracht centrale te bouwen. Deze centrale voorzag Sluis 15 met dienstwoning en Sluis Hulsen van Elektriciteit. Tot 1958 is de centrale in dienst geweest. In de jaren 90 werd de centrale weer opgeknapt en functioneerd weer.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid