facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Vv Stolwijk

Vv Stolwijk

Info

Voetbal Vereniging Stolwijk is een voetbalclub waar presteren en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

Geschiedenis

Historie
De oprichting 1932

Greppel dicht, zand erover en het voetbalveld was er!

Voor het begin van de Stolwijkse voetbalhistorie moeten we terug naar 1920. Een aantal huisjes stonden rond het Dorpsplain gegroepeerd en verder stonden er op grote afstand van elkaar boerderijen langs de verschillende toevoerweggetjes. Het is dan ook niet onmogelijk dat het idee om een voetbalclub op te richten geboren is tijdens het kaas maken of tijdens het melken van de koeien. Het idee werd uitgewerkt en voetbbalvereniging "Vitesse" werd geboren.

Het eerste terrein waarop men speelde was ongeveer 25 meter breed en werd aan een zijde begrensd door de vaart en aan de andere zijde lag de spoorbaan. Dit veld werd afgekeurd.

Op 1 mei 1932 is toen VV Stolwijk opgericht. De openingswedstrijd bij de oprichting in 1932 werd gespeeld op een veld halverwege de Tentweg. De greppel, die twee stukken land van elkaar scheidden, gooide men dicht, zand er over, twee doelen er op en het voetbalveld was er.

Voetbal winter 1944-1945

De competitie 1944-1945 is niet gespeeld vanwege de oorlogsomstandigheden. Het zuiden van ons land was reeds voor een groot deel bevrijd, maar West-Nederland moest eerst nog een verschrikelijke hongerwinter mee maken. Ook de Stolwijkers kregen het moeilijk, maar dankzij de centrale keuken en de flessen melk van de boeren, kon het ergste worden voorkomen.

Voetbal rond 1950

Toen er nog geen sporthal, zwembad of tennisveld was, nam de voetbalvereniging een prominente plaats in bij het Stolwijkse sportgebeuren. De ouderen onder ons zullen zich het enerverende seizoen 1949-1950 in de Stolwijkse voetbalgeschiedenis nog wel herinneren. Rechtsbuiten Frans van der Klink was voor ons jongens een idool. Dat hij goed kon voetballen bleek wel uit het feit dat hij in mei 1950 kampioen werd met de vierdeklasser Stolwijk en in oktober van datzelfde jaar debuteerde in het Nederlands elftal. In die periode was hij overgestapt van Stolwijk naar eersteklasser Hermes DVS (Schiedam). Heel voetbalminnend Stolwijk was aan de radio gekluisterd toen Frans 25 minuten voor het einde inviel in "Oranje". Op latere beelden kon je hem zien spelen met het Amsterdams elftal tegen Real Madrid, met als directe tegenspeler de legendarische Gento.

Ook rechtsbuiten Thijs Verkaik maakte deel uit van het kampioenselftal in 1950. Hij werd met Gouda amateur-kampioen van Nederland in 1959-1960. Aan het einde van hun carrière keerden ze beiden terug "op het oude nest". In 1966 werd Thijs kampioen met het eerste elftal van VV Stolwijk en Frans met het tweede elftal.

Momenteel speelt Stolwijk 1 in de 4e klasse.

VV Stolwijk heeft op zondag 6 senioren elftal en één dames elftal.
Op zaterdag speelt de jeugd haar wedstrijden met in elke categorie één of meerdere elftal/zeventallen.

Adres: Sportlaan 38, 2821XC Stolwijk
Telefoonnummer: 0182341520
Stad: Stolwijk
Route: Sportlaan 38
Postcode: 2821XC



op zoek naar gerelateerd: VV Stolwijk programma, Vv Stolwijk Facebook, Vv Stolwijk kleding, Stolwijk route, Vv Stolwijk JO16, Vv stolwijk hollandse velden, Funda Stolwijk, VV CABAUW
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Enjoy -  Perfect Pilates en Hardlopen in Stolwijk en Oudewater Enjoy - Perfect Pilates en Hardlopen in Sto... 132 meter Anneke geeft gevarieerde lessen en geeft uitstekend advies als je wat mankeert en gee...
9dorpenfietstoertocht 9dorpenfietstoertocht 772 meter De 9 dorpenfietstoertocht door de Krimpenerwaard, 1 fietstocht van 85 km. en 3 tochte...
Just Move Just Move 985 meter Super leuke sportschool waar je gewoon jezelf kunt zijn.
Charu Care & Training Charu Care & Training 4 km Liefde voor het paard, passie voor de sport en respect en eerlijkheid naar elkaar.
MY-Stables MY-Stables 4 km Mooie stal met grote binnenbak Zeer aardige mensen daar. Een top accomodatie voor men...
Recensies
Stolwijk 2 geweldig team. Scheidsrechter iets minder. Bestuur kansloos. Hartelijk groet ARC 6.
Mooie accommodatie en goede bediening in de gezellige kantine
Staat op sportlaan in maps maar dan kom je niet uit op de parkeerplaats maar een straat waar je niet in mag. Verder een iets te strenge scheidsrechter vond ik.
Grandioos clupie waar je nog een lekkere borrel kan drinken
Prachtige vereniging met een super net voetbal complex. Ziet er allemaal top uit. Vriendelijke mensen.
Het was een slechte wedstrijd en er werd verloren met 0 6
Gratis parkeren. Dames voetbal en ook een meisjeselftal. Voldoende bankjes. Gezellige kantine. Betaalbare prijzen in de kantine zowel kontant als pin mogelijk.
Voldoende parkeergelegenheid netjes onderhouden
Lekker zo’n vereniging, eindelijk is niet tegen apen of Marokkanen voetballen. Zo hoort dat!
Keurige vereniging en erg vriendelijke mensen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid