facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor VU De Langstraat

VU De Langstraat

Info

VU De Langstraat biedt cursussen, lezingen en workshops aan in Midden-Brabant en met name in de gemeente Loon op Zand, Drunen, Waalwijk, Waspik en Dongen.

Geschiedenis

De VU Kaatsheuvel e.o. is opgericht in 1960 en is al meer dan 57 jaar actief in Kaatsheuvel en de regio. De doelstelling van de stichting werd destijds als volgt omschreven: “Het bevorderen van de algemene ontwikkeling en het deelnemen aan de cultuur, alles in de ruimste zin, ten behoeve van de inwoners van de gemeente Loon op Zand en omgeving.”

Er is veel veranderd in de maatschappij, in de gemeente Loon op Zand en in het programma aanbod van de VU. Toch kunnen we met enige trots constateren dat we er als bestuur nog steeds in slagen de toenmalige doelstelling waar te maken, aangepast aan de huidige tijd en voortdurend inspelend op nieuwe ontwikkelingen.

VU Kaatsheuvel is al vele jaren een vertrouwde naam in Kaatsheuvel en omgeving. De VU biedt voor de inwoners cursussen, lezingen en workshops aan, educatieve, recreatieve en informatieve, voor iedereen en op diverse niveaus.Doel was en is nog steeds prettig en plezierig leren en bezig zijn.

Omdat de VU een eigentijds en flexibel instituut is, is het cursusaanbod in de loop der jaren gewijzigd. Naast oude en vertrouwde cursussen als taal, fotografie en schilderen is er een ruim en steeds wisselend aanbod aan digitale, culinaire en culturele cursussen die een divers publiek aanspreken.

Sinds een aantal jaren ziet de VU een toename aan cursisten buiten de eigen woonplaats. Door de toenemende mobiliteit en de grotere digitale toegankelijkheid worden steeds meer inwoners in en buiten de eigen regio bereikt.
Cursisten komen uit Oosterhout, Dongen, Waalwijk en andere plaatsen in De Langstraat. Reden om een nieuwe stap te zetten: VU Kaatsheuvel wordt VU De Langstraat. Met nieuwe partners en nieuwe locaties. De nieuwe naam wordt de komende maanden stapsgewijs ingevoerd. Het instituut met de lange geschiedenis krijgt een nieuwe naam, maar blijft hetzelfde doel nastreven: de VU is er voor U!

VU De Langstraat heeft een stichtingsvorm en wordt niet gesubsidieerd. Dit betekent dat alle kosten moeten worden gefinancierd uit de cursusgelden en andere activiteiten. Dankzij de belangeloze medewerking en inzet van de bestuursleden slaagt de VU er in de prijzen voor de cursussen laag te houden.

Adres: Vaertkant 201, 5171JW Kaatsheuvel
Telefoonnummer: 0416283104
Stad: Kaatsheuvel
Route: Vaertkant 201
Postcode: 5171JW


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 12:00
Dinsdag: 09:00 - 12:00
Woensdag: 09:00 - 12:00
Donderdag: 09:00 - 12:00
Vrijdag: 09:00 - 12:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
KetsaandeKook KetsaandeKook 604 meter Verbindingsprogramma voor Kaatsheuvel door middel van samen gezellig tafelen in versc...
Do4Africa Do4Africa 871 meter Do4Africa wil professionals graag helpen aan een bijzondere leerervaring in Tanzania!...
Raveleijn Raveleijn 1 km Ik kende het verhaal niet van Raveleijn maar bij mijn eerste bezoek aan de Raveleijn ...
Stichting Avonddriedaagse Kaatsheuvel Stichting Avonddriedaagse Kaatsheuvel 1 km Wij organiseren jaarlijks de Avonddriedaagse in Kaatsheuvel
Deurmentie Deurmentie 1 km Deurmentie levert hoogwaardige kwaliteit stickerdeuren en muur bekleding, met advies ...
Kaatsheuvelse Ondernemers Sociëteit Kaatsheuvelse Ondernemers Sociëteit 2 km Ontmoetingsplaats voor lokale ondernemers, met maandelijkse informatieve bijeenkomste...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid