facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Vrienden van Romagne 14-18

Vrienden van Romagne 14-18

Info

Romagne 14-18 is een particulier museum. Ondanks de grote internationale belangstelling verkeert het museum in zwaar weer.

Geschiedenis

Romagne, bezielde plek van herinnering

In Romagne-sous-Montfaucon, een dorp in het noorden van Frankrijk, niet ver van Verdun en het Argonnewoud, ligt het kleinschalige Museum Romagne 14-18. In dat museum heeft eigenaar Jean Paul de Vries in een periode van ruim 20 jaar een buitengewoon indrukwekkende collectie bijeengebracht. De basis ervan bestaat uit bodemvondsten die in een straal van een paar kilometer rond het dorp zijn gedaan. In het decor van zijn intieme museum vertelt hij het kleine verhaal van een grote oorlog. In de streek waar in 1918 meer dan een miljoen Amerikaanse soldaten het gevecht met de Duitse troepen aangingen leidt hij een eeuw later de nazaten van die soldaten rond. Maar ook mensen die geen directe banden hebben met de strijders van toen weten de weg naar Romagne meer dan goed te vinden. Jaarlijks bezoeken vele duizenden geïnteresseerden uit heel Europa, Japan en de Verenigde Staten deze bezielde plek van herinnering. Dat het museum ook een jong publiek aanspreekt mag blijken uit de vele scholen uit binnen -en buitenland die een bezoek aan Romagne jaarlijks op het educatieve programma hebben staan. Lonely Planet rekent Romagne 14-18 inmiddels tot de vijftig verborgen schatten van Europa. En terecht. Met zijn unieke collectie en zeer persoonlijke stijl van presenteren weet Jean Paul de Vries de emoties van de Eerste Wereldoorlog voor de bezoeker voelbaar te maken en draagt hij op een aangrijpende manier bij tot een beter begrip van het grote drama dat zich een eeuw geleden in de wereld en in het bijzonder in Romagne afspeelde.

De stichting ‘Vrienden Museum Romagne’

Romagne 14-18 is een particulier museum. Ondanks de grote internationale belangstelling verkeert het museum in zwaar weer. Reden voor een aantal trouwe bezoekers om de stichting ‘Vrienden Museum Romagne 14-18’ op te richten. De stichting heeft als hoofddoel het voortbestaan van het museum te garanderen en ziet het als haar taak de authenticiteit en uitstraling van de collectie te bewaken. De stichting onderschrijft ook de boodschap die nadrukkelijk met het museum is verbonden: Oorlog, de onmenselijke maat.
Om die doelen te realiseren is er vanzelfsprekend geld nodig. Dit geld wil de stichting onder meer bij elkaar brengen door:
- het verzorgen van publicaties, lezingen, educatieve reizen en voorstellingen

- het verrichten van sponsoractiviteiten, waaronder ‘crowd funding

Het belang van goede vrienden
Een stichting kan niet bestaan zonder de hulp van gelijkgestemde mensen.
Of beter gezegd: toegewijde vrienden. Wij zijn niet alleen afhankelijk van giften van gepassioneerde WO I geïnteresseerden, maar zeker ook van bijdragen van mensen die het belangrijk vinden dat een geschiedenis bewaard blijft en wordt gekoesterd, zodat wij allemaal, jong en oud, ervan kunnen blijven leren.

Als u zich hiertoe aangesproken voelt en wilt bijdragen nodigen wij u van harte uit dat te doen. U steunt niet alleen een mooie maar ook zeer zinvolle zaak.

Door bij te dragen wordt u een Vriend van Museum Romagne 14-18.
Mogelijkheden om bij te dragen zijn: € 25, -, € 50, - of meer dan € 50, - per jaar. Als Vriend heeft u uiteraard gratis toegang tot het museum. Daarnaast ontvangt u drie keer per jaar de digitale publicatie ‘Het wel en wee van Romagne 14-18’ en binnen 4 maanden na afloop van het boekjaar een verantwoording van de besteding van de giften.

Als Vriend heeft u in de eerste plaats de voldoening van het ondersteunen van een uniek museum. Daarnaast kunnen de eerste honderd Vrienden die een nieuwe Vriend aanbrengen als extra blijk van onze welgemeende dank kiezen uit een van de drie onderstaande presentjes: *

1. de dvd ‘Buiten Schot’, de integrale registratie inclusief boekwerk van de WO I theatervoorstelling van Diederik van Vleuten;
2. het boek ‘Les secrets de Romagne’, een fotoboek over Museum Romagne, zijn omgeving en bevlogen conservator, van de hand van Marco Magielse;
3. het boek ‘Poststempel Verdun’, het verhaal van een Franse en een Duitse frontsoldaat, geschreven door Bob Latten.

Voor deze actie geldt helaas de beperking Op = Op dus wees er snel bij.

Vindt u het ook de moeite waard om Museum Romagne 14-18 te steunen? Maak uw gift dan over via IBAN NL15TRIO0254852718, ten name van ‘Stichting vrienden Museum Romagne 14-18’. Vermeld bij het overmaken svp uw geboortedatum, uw volledige huisadres en uw e-mailadres.

Wij dank u bij voorbaar hartelijke voor uw bijdrage.


Namens het bestuur van de ‘Vrienden Museum Romagne 14-18’,



Diederik van Vleuten, bestuurslid educatie en publicaties


Voor aanvullende informatie:
De website van Museum Romagne: www.romagne-14-18.com.
YouTube: zoeken onder Romagne 14-18 World War One Museum.

Bestuur
Diederik van Vleuten, educatie en publicaties
Marleen Zuyderhoudt, communicatie en marketing
Mark van der Hooff, secretariaat
Marco Magielse, educatie en publicaties
Henry Houkes, financiën
Bob Latten, voorzitter

Comité van aanbeveling
Hans Andriessen, auteur van een aantal standaardwerken over de Eerste Wereldoorlog
Leo van Bergen, autoriteit op het gebied van de gezondheidszorg in de Eerste Wereldoorlog
Adriaan van Dis, gelouterd en gelauwerd auteur
Hans Hillen, oud-minister van Defensie
Pieter Broertjes, burgemeester Hilversum, oud-hoofdredacteur Volkskrant
Henk Spaan, programmamaker en auteur
Patrick Lodiers, radio- en tv presentator en programmamaker
Peer de Vries, brigadegeneraal b.d.
Patsy Sörensen, Vlaams en Europees oud politica en mensenrecht activiste
Josette Dijkhuizen, honorair Hoogleraar Ondernemerschapontwikkeling
Wim Klinkert, historicus, universitair hoofddocent militaire geschiedenis

Adres: Gijsbrecht van Amstelstraat 311, 1215 CN Hilversum
Telefoonnummer: 0031653715068
Stad: Hilversum
Route: Gijsbrecht van Amstelstraat 311
Postcode: 1215 CN


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
De Letterplek De Letterplek 949 meter Letterpress drukwerk maakt uw gebeurtenis pas echt speciaal.
Museum Hilversum Museum Hilversum 1 km Verrassend museum met mooie tentoonstelling van Hendrik & Paula Kerstens. Serie f...
Star Arts Star Arts 3 km Cyber lokatie toch?
Recensies
Is 1 van de beste museums waar ik ooit geweest ben. Ondanks dat het relatief klein is. Maar de opzet en ervaring die je er kan zien en voelen is mega indrukwekkend. De eigenaar zelf is al de moeite waard om alleen al te komen.de energy van Jean Paul is gigantisch zijn kennis en desondanks bescheidenheid is die gepassioneerd over alles. En waarschijnlijk verhalen al duizenden keren verteld de liefde voor zijn museum en history zijn geweldig. Lijkt me gaaf om ooit dag mee te gaan de bossen in met hem. Ga het zien mensen en ervaar. Voor mij was dit hoogte punt van 2021 kwa ervaring
Geweldig hoe enthousiast JP de Vries kan vertellen over zijn Vredesmuseum. Vooral veel scholen bezoeken het museum. Ik was hier met nog een vader en twee jonge jongetjes. Vanwege Corona is het museum in zwaar weer gekomen. Hulp door subsidies of giften kan helpen om dit museum te behouden.
Leuk museum. Nederlandse eigenaar. Aan alle spullen mag je zitten, dus leuk voor kinderen. Dit museum geeft een goed beeld van hoe het leven van een soldaat geweest moest zijn in WO-1.
Wat een mooi museum,gigantische vondsten en dat maar 5km in de omtrek van dit museum.Het is klein maar ontzettend indrukwekkend.Ook is er een kleine catering en honden zijn ook welkom,doen als je in de buurt ben.
Privé verzameling die zeer divers is en daardoor zeer uniek is om in rond te kijken
Leuk klein museum wordt beheerd door een Nederlander die veel kennis heeft van wat er in de omgeving heeft afgespeeld.
Jean Paul kent de omgeving. Je kunt indrukwekkende wandelingen met hem maken. Zijn museum is de moeite meer dan waard.
Geweldige collectie van 300.000 items die gevonden zijn rondom het museum. Zeker een aanrader tevens is het verkrijgen van een drankje een optie. Jean Paul die dit levenswerk heeft gecreëerd is een fijn persoon en staat open om je vragen te beantwoorden
Vlakbij de Amerikaanse militaire begraafplaats in Romagne-sous-Montfaucon ligt dit privé museumpje. Geeft een aardig beeld van de primitieve omstandigheden in WO1. Moeite waard om even te bezoeken. De baguettes zijn overigens ook aan te raden. Ideaal om te lunchen!
een museum wat totaal anders is dan de standaard. geen uniformen, maar de mens achter de soldaat. Jean-Paul heeft een mooi geheel neergezet. hij neemt je mee, op verzoek, de velden in of naar Vauqous. aanrader.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid