facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Vrienden van de Ruine van Brederode

Info

Ruine van Brederode

Geschiedenis

Met de Ruïne van Brederode worden de resten aangeduid van Kasteel Brederode bij Santpoort-Zuid. Het kasteel is in de tweede helft van de 13de eeuw gesticht door Willem I van Brederode (1215?–1285). Deze stamt af van de heren van Teylingen, die verwant waren aan de graven van Holland. Het kasteel vormde onderdeel van de hoge heerlijkheid Brederode, die in de 13e eeuw in leen werd gegeven aan de heren van Brederode door de graaf van Holland.
De naam Brederode verwijst naar een stuk bosgrond (Brede Roede) dat gerooid werd, waarop het kasteel is gebouwd. Eerst bestond het kasteel slechts uit een woontoren. Rond 1300 werd de toren afgebroken waarna Dirk II van Brederode een vierkant kasteel liet optrekken (bron wikipedia).
De ruine is geopend van 1 maart tot en met 31 oktober.

Adres: Velserenderlaan 2, 2082 LA Santpoort-Zuid
Telefoonnummer: 0618295049
Stad: Santpoort-Zuid
Route: Velserenderlaan 2
Postcode: 2082 LA



op zoek naar gerelateerd: Theetuin Ruïne van Brederode, Playmobil Santpoort, Trouwen Ruïne van Brederode, Brederode Playmobil, Beheerder Ruïne van Brederode, Facebook Ruïne van Brederode, Santpoort kasteel, Slag bij Brederode
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Schloss Brederode Schloss Brederode 0 meter Mooie ruïne. Leuk om te bezoeken. Aanrader voor jong & oud. #xan
Ruïne van Brederode Ruïne van Brederode 49 meter Super leuk gedaan. De vrijwilligers helpen en vertellen je over de historie van het k...
Recensies
Mooie ruïne. Leuk om te bezoeken. Aanrader voor jong & oud. #xan
Fraaie kasteel ruïne. Makkelijk om er te parkeren en dan een bezoekje te brengen aan dit imposante kasteel.
Prachtig monument waar de geschiedenis op een mooie manier wordt overgebracht door de beheerders en vrijwilligers. Na afloop nog een heerlijke kop koffie gedronken in de kasteeltuin.
Een heel mooie plek. De mensen hebben erg hun best gedaan om een tentoonstelling te maken van oude landhuizen in Kennemerland. Ik kwam in de jaren begin 1960 regelmatig bij de ruïne toen was het alleen maar oude stenen. Nu maken de beheerders met een mooi verhaal uit de geschiedenis de ruïne interessanter. Ga zo door.
Groter dan ik in mijn herinnering had. Leuke playmobil-tentoonstelling. Interessante informatie.
Prachtige ruïne met een indrukwekkende geschiedenis waar meer recht aan gedaan zou worden door meer bevlogen medewerkers. Anderhalve meter afstand houden van andere bezoekers is niet mogelijk.
Een hele mooie plek, zeker een bezoek waard. De gidsen geven graag uitleg en ook voor kinderen is er veel te bekijken. De ruïne geeft goed een beeld weer van hoe het leven was in die tijd.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid