facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Volkssterrenwacht Orion

Adres: Veilingweg 21b, Bovenkarspel
Telefoonnummer: +31648850445
Stad: Bovenkarspel
Route: Veilingweg 21b



op zoek naar gerelateerd: Sterrenwacht Noord-Holland, Streekbos Paviljoen, Sterrenwacht Noordwijk, Sterrenwacht Alkmaar, Sterrenwacht Amsterdam, Cursus Sterrenwacht, Sterrenwacht Rotterdam, Sterrenwacht Haarlem
Recensies
Altijd fijn om weer te bezoeken als lid zijnde.. 14 december 2018 is er een kijkavond voor het publiek! foto's gemaakt door de aanwezige telescopen Ook voor de bezoekers is er altijd veel te beleven. Op de kijk-avonden door het jaar heen bij de openstellingen en als u het leuk vind ook bij lezingen die worden gegeven. Ook in de expositie ruimte kunt u zelf diverse proefjes doen onder begeleiding van een vrijwilliger. "Volkssterrenwacht Orion, er is altijd wat voor iedereen te beleven!" 5 september 2022: de kijkavonden voor publiek gaan weer van start! November 2022: de tentoonstelling bij Orion is grotendeels vernieuwd! Deze werd geopend door niemand minder dan Andre Kuipers en Ewine van Dishoeck! Kijk op de website van Orion Bovenkarspel voor de openstellingen en kijkavonden! Welkom bij Volkssterrenwacht Orion!!
Wat wil je nog meer dan in het mooie streekbos , naar verre planeten te kijken met hun schitterende manen . Of de Andromeda Galaxie bewonderen .
Mooie sterrenwacht met een leuke expositie. Helaas erg lang moeten wachten tijdens de open avond vanwege de grote belangstelling. Maar daar kan de sterrenwacht niets aan doen. Mijn neefje heeft genoten! En ik natuurlijk ook.
Laatst voor het eerst op bezoek geweest op een open avond - elke maand trouwens! Helaas geen weer voor sterren kijken, maar de aanwezige vrijwilligers hebben ons toch ruim anderhalf uur enthousiast verteld over de ruimte, geologie en kleine experimenten. Echt leuk. Ga zeker nog een keer!
Zeer informatief en heldere uitleg. Wegens corona alleen telefonisch reserveren voor bezoek met maximaal 4 personen.
Was heel leuk vandaag bedankt er voor obs langereis
Educatieve plek voor volwassenen en kinderen. Je vind hier heel veel informatie over het universum. Kinderen kunnen hier testjes doen. Buiten op het dak staan een aantal sterrekijkers opgesteld waar de zon is in te zien. Parkeren kun je op loop afstand. En een restaurant is in het zelfde gebouw. Ook is er speelgelegenheid en een strand in de beurt. Kortom een leuke plek die met tal van activiteiten is te combineren.
Hele mooie avond. Zeer kundige mensen die op een zeer kindvriendelijke manier moeilijke onderwerpen kunnen uitleggen. Je kan er veel zelf doen en de voorstelling was super interessant. We moet alleen nog een keer terug voor de telescoop want het was bewolkt en regenachtig die avond.
Enthousiaste vrijwilligers, mooie apparatuur, goed verhaal! Helaas draaide hun telescoop besturing in de soep, door fouten tijdens de bouw geen aardpen, beton boren met water boven de meterkast.... Jammer voor hun dat het samenwerkings verband van 7 gemeenten dan niet de morele en financiële verantwoording neemt om het op te lossen. Gelukkig heeft dé maatschappij giften particulieren en het bedrijfsleven deze vergissing wèl gecorrigeerd...
Geweldig, echt een beleving. Super aardige vrijwilligers, die je op je eigen nivo of kennis te woord staan, en je werkelijk alles willen vertellen of laten zien. Gewoon echt top en leuk.zeker voor de kleine mens.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid