facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Vliegbasis Soesterberg

Geschiedenis

Vliegbasis Soesterberg was een militair vliegveld nabij Soesterberg, tussen Utrecht en Amersfoort. Het vliegveld was de bakermat van de militaire luchtvaart in Nederland; in 1913 maakte de Luchtvaartafdeeling (LVA) van het leger hier haar eerste vluchten. Vanwege bezuinigingen op defensie is de basis in november 2008 gesloten en opgeheven.Vliegbasis Soesterberg is aangelegd op de Sandr van Soesterberg, een nagenoeg vlakke waaier van zand en grind, die uitgespoeld is tijdens het Saalien, de voorlaatste ijstijd.Bijzonderheden1 startbaan; 09-27; lengte: 3077 meter, breedte 45 meter. Verharding: asfalt. Onbruikbaar sinds sluiting.locatie vliegbasis Soesterberg: 52°.07.63'N 5°.16.59'EICAO-Luchthaven identificatie Code: EHSBmeteogegevens voor EHSB: zie de KNMI METAR-pagina (zie externe link) METAR niet meer beschikbaar sinds sluiting en apparatuur verwijderd in 2009.instrumenten-vliegprocedures: militaire Terminal Instrument Procedures zijn in PDF-format downloadbaar vanaf de website van de Amerikaanse NGA (zie externe link). Vervallen.navigatiehulpmiddelen: 1 militaire radio; navigatiebaken: SOESTERBERG TACAN (SSB CH105 X)U/. Tacan verwijderd in 2009.communicatieApproach: VHF not available; UHF 340.725 MHz. VervallenTower: VHF 129.925 MHz; UHF 341.575 MHz. VervallenSoesterberg Grond (zweefvliegen): VHF 129.975

Adres: Soesterberg
Stad: Soesterberg



op zoek naar gerelateerd: vliegbasis soesterberg openingstijden, vliegbasis soesterberg museum, vliegbasis soesterberg adres, plattegrond vliegbasis soesterberg, vliegbasis soesterberg fietsen, vliegbasis soesterberg evenementen, vliegbasis soesterberg gesloten, vliegbasis soesterberg wiki
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Soldaat Ketting Olivier Kazerne Soldaat Ketting Olivier Kazerne 2 km Voor mn werk en dat vind ik leuk
Recensies
Waanzinnige plek. Mooie natuur met veel vogels, waaronder de Veldleeuwerik. En overal vliegtuigen en tanks.
Prachtig mooi natuurgebied. Zeer interessant gebied, waar je nog veel kan zien van het voormalige militaire vliegbasis. Het buiten terrein van het museum is gratis te bezoeken. Je kan er zeker twee uur wandelen.
Een leuke locatie voor een fotoshoot! En al helemaal in de periode dat je de landingsbaan op mag. Ik kom er zeker terug voor een gezin of familiefotoshoot.
Leuke wandelingen mogelijk, ver kijken en mooie natuur, negeer alle borden behalve degene voor het zweefvliegveld want de planners waren high. Soms random voor een dicht hek, stuk uit het pad want "dit is nu rustgebied lol". Kaart van t museum & google maps alletwee niet accuraat. Ik was zelf wel over n hek geklommen maar mn ouders zijn in de 50 dus die wandeling werd 10km in plaats van 5.. Koude oorlog bunker opendag was wel gaaf!
Prachtig herwonnen natuurgebied, rond een interessant militair museum. Bij aankomt, parkeren gratis, valt meteen een verzameling tanks en vliegruigen op. Op de achtergrond vertrekken en landen zweefvliegtuigen. De in stijl aangelgde speeltoestellen zijn voor de kids erg leuk. Doorwandelend kom je in fraaie bossen en heidevelden waar je soms ook een hertje of zelfs een vos kunt zien. Aanrader.
Een heel erg mooi museum. Vertelt de geschiedenis van het Nederlandse Leger. Veel voertuigen en vliegtuigen. Ook voor kinderen erg interessant.
Leuk museum, ook voor kinderen, veel te zien en te leren voor de kinderen. Voor mij zelf wat herinneringen ophalen van mijn militaire dienstplicht. Museum om vaker te bezoeken, in een dag redden wij het niet ook vanwege de buiten activiteiten.
Wij hebben hier ons een behoorlijke tijd kunnen vermaken. Op de terugweg van een weekendje weg wilden we even de benen strekken. Het zonnetje was net doorgebroken dus het was zonde daar geen gebruik van te maken. Wie van het leger, vliegtuigen en alles wat hiermee te maken heeft houdt, kan hier zijn hart ophalen. Niet alleen is de locatie prachtig, het museum ook.
Mooi museum op een prachtlocatie. Maar die horeca….kouwe soep, ook na klacht ingediend te hebben kregen we nogmaals koude soep. Erg jammer dit….
Van de oude basis is niet veel meer over. Maar er staat wel het NMM. Een boeiend militair museum van de knots tot de raket en alles wat er tussen in zit om elkaar uit te moorden. Exposities en uitleg is goed gedaan en boeiend. Veel interactief en er is zelfs een app waarmee je een speurtocht kunt doen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid