facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Visserijmuseum Breskens

Visserijmuseum Breskens

Info

Stichting Visserijmuseum Breskens is een instelling zonder winstoogmerk met als doel een beeld te geven over Breskens en Visserij.

Geschiedenis

Het Visserijmuseum Breskens is gevestigd op de bovenverdieping van de vismijn is rolstoel toegankelijk via een lift en heeft verschillende afdelingen. Het wordt gerund door zo'n 40 enthousiaste vrijwilligers en heeft een hoog educatief gehalte. In de filmzaal van het museum draait doorlopend de film “Halen” over het zware en niet ongevaarlijke leven aan boord van de moderne kotters tijdens de zeevisserij. Bij nacht en ontij varen de vissers uit om vis te vangen, maar ze halen niet alleen vis op. In de netten vinden zij soms ook restanten van ooit vergane schepen, fossiele beenderen , schelpen en haaientanden; dankzij deze vissers heeft het Visserijmuseum hiervan in de loop der jaren een prachtige collectie kunnen opbouwen en dit wordt tentoongesteld in het museum; (zie pagina prehistorie). In de filmzaal kunt u op aanvraag ook een demonstratie bijwonen van het "mijnen" met de oude mijnklok, die ooit in de vismijn heeft gestaan.

Adres: Kaai 1 -103, 4511 RC Breskens
Telefoonnummer: +31(0)117 383656
Stad: Breskens
Route: Kaai 1 -103
Postcode: 4511 RC



op zoek naar gerelateerd: Visserijmuseum Breskens openingstijden, Visserij museum, Visserijmuseum Woudrichem, Visafslag Breskens bezoeken, Visserijmuseum Breskens Facebook, Boottocht Breskens, Breskens centrum, Breskens what to do
Recensies
Klein, maar zeer interessant museum over de geschiedenis van Breskens visserij verleden. Er is een gids die veel weet te vertellen. Voor kinderen is er ook veel te doen. Het is de prijs zeker waard. Ook is hierbinnen een grote vogel collectie te zien.
Heel leuk en informatief over de visserij veelal uit Breskens natuurlijk maar ook een flinke afdeling vogels, oude botten en benen en veel weetjes over de Westerschelde.
Leuk, klein maar toch veel te zien, informatief En een extra ster voor het vriendelijke personeel de film in de filmzaal ook heel erg informatief
Heel veel verschillende dingen te zien fossielen, modelboten, levende vissen, opgezette vogels, enz.. Vriendelijke mensen en goede entreeprijs.
Indrukwekkend een klein museum met een grote diversiteit in dingen afkomstig uit of leerachtig bij de zee ook heel interessant voor kinderen. Aanrader
Heel erg leuk en interessant museum, Veel botten, schelpen, opgezette vogels en zoogdieren. Een schipsimulator. Leuker dan ik had gedacht en leuk voor kinderen door de interactiviteit.
Heel mooi en leerzaam museum. Heel divers en authentiek materiaal. De suppoosten zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader.
Zonder meer de moeite waard. Lift aanwezig en binnen gelijkvloers. Ontzettend veel te zien en beleven.
Kleinschalig maar best leuk museum over de visserij...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid