facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor VERON

VERON

Info

De Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland (VERON), behartigt de belangen van duizenden radiozendamateurs in Nederland.

Geschiedenis

De VERON is een landelijke vereniging van geregistreerde radiozendamateurs en van luisteramateurs. De VERON telt op het ogenblik zo’n 8.000 leden in die lid zijn van een plaatselijke of regionale afdeling. Er zijn 64 afdelingen, elk met een eigen bestuur. De afdelingen worden vertegenwoordigd in de Verenigingsraad (VR). Deze VR, die jaarlijks in het voorjaar wordt gehouden, is de plaats waar beleidsvoorstellen worden ingebracht en waar over het beleid wordt gestemd.

De gemeenschappelijke interesse van de leden, amateurs én professionals, betreft het experimenteren met radiocommunicatie. Dit gebeurt zowel op individuele basis als in groepsverband. Er wordt veel geëxperimenteerd met antennes, elektronica en het decoderen van digitale signalen, dat momenteel erg populair is.

In wedstrijdverband worden regelmatig contesten (wedstrijden) georganiseerd. Het gaat daarbij om het maken van zo veel mogelijk verbindingen in een beperkte tijd. Expedities (DXpedities) naar weinig toegankelijke plekken op aarde stellen hoge eisen aan apparatuur en mensen en kennis van de voortplanting van radiogolven. Het experimenteren met antennes, elektronica en het toepassen van computers, tablets en smartphones bij het decoderen van digitale communicatiemodes is momenteel erg populair. Evenals het experimenteren met SDR, met software gedefinieerde radio. Bij het zogenaamde vossenjagen, staat het experimenteren met radioplaatsbepaling centraal. Veel afdelingen verzorgen cursussen die ook opleiden voor het zendexamen, zelfbouw activiteiten en meetdagen.

Het overbrengen van radiosignalen door de ether staat centraal in het onderzoek. De belangrijkste onderwerpen zijn daarbij de propagatie van radiogolven, de modulatiemethoden, de omzetting van elektrische signalen van en naar elektromagnetische golven en de methoden signalen uit de vrijwel altijd aanwezige storingen te filteren.

Radiozendamateurs hebben speciale frequentiebanden toegewezen gekregen. Als het examen met goed gevolg wordt afgelegd kan op de aan N- (Novice) en F (Full)-amateurs toegewezen banden worden gewerkt. Sinds 2008 is de ‘vergunning’ omgezet in een “registratie”; aan het fenomeen “roepletters” verandert niets. Het uitzenden op de 27MHz (CB), PMR- en LPD-frequenties is geheel vrij en wordt daarom niet tot het officiële geregistreerde radioamateurisme gerekend.

Onze hobby kent vele aspecten, elk met een eigen invulling. Er zijn amateurs die alles willen weten over de apparatuur die zij bezitten. Zo zijn er amateurs die (bijvoorbeeld) willen weten op welke wijze:

De efficiency van een antenne vergroot kan worden, zowel tijdens het zenden als ook tijdens ontvangst van zwakke signalen.
Met welk type schakeling op een steeds hogere frequentie uitgezonden kan worden om zo de grenzen van de techniek te verleggen.
Met welke componenten bepaalde modulatie ontvangen en/of verzonden kan worden en eventueel ook nieuwe modulatie technieken gerealiseerd kunnen worden.
Software en elektronica gecombineerd kan worden om zo geheel nieuwe deelgebieden van onze hobby te verkennen en definiëren.
Kortom: voor hen staat onderzoek centraal. Een aspect dat gedragen wordt in onze vereniging. Het doen van onderzoek is niet altijd een doel op zich, maar ontwikkelt zich uit het beoefenen van onze hobby ingegeven door de nieuwsgierigheid van de amateur. Er zijn amateurs die hun bevindingen in het blad Electron publiceren, zodat anderen de opgedane kennis kunnen gebruiken. Anderen gaan met de opgedane kennis weer verder met onderzoek. Op deze wijze blijven de amateurs op de hoogte van ontwikkelingen op allerlei gebied. Interessant is om te zien dat diverse onderwerpen gedurende vele jaren een terugkerend karakter hebben waarbij de opgedane kennis heeft gezorgd voor een nog beter begrip.

De VERON is de Nederlandse sectie van “Region 1” van de IARU, “International Amateur Radio Union”. Het radioamateurisme is een wereldomvattende gemeenschap, waarbij vrijwel alle landen zijn aangesloten. Hoewel radiouitzendingen onderhevig zijn aan de wetten van de afzonderlijke landen, wordt door de IARU vaak overeenstemming bereikt over de aan de radioamateurs toegewezen radiofrequenties. Door dit internationale karakter worden vele grensoverschrijdende vriendschappen voor het leven gesloten. Op gezette tijden vinden radiorondes plaats, waarbij -afhankelijk van o.a. de propagatiecondities- gesprekken tussen radioamateurs uit vrijwel alle landen van de wereld worden gevoerd.

Adres: Postbus 1166, Arnhem
Telefoonnummer: +31639668309
Stad: Arnhem
Route: Postbus 1166



op zoek naar gerelateerd: VERON Contact
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
100%Kringloop 100%Kringloop 32 meter 100%Kringloop! winkels zijn sociale ondernemingen die verantwoordelijk omgaan met men...
Rozet Rozet 95 meter Een zeer goed en onder fraaie architectuur gebouwde Multi functionele ontmoetingsplek...
Vluchtelingenwerk Oost Nederland Vluchtelingenwerk Oost Nederland 117 meter Nergens is te vinden wanneer het spreekuur is bij vluchtelingen werk. Ook belachelij...
Showroom Arnhem Showroom Arnhem 140 meter Je zal toch maar een voorstelling willen bezoeken in showroom Arnhem Kan je toch nerg...
Collectie de Groen Collectie de Groen 218 meter Geweldig gegeten, heerlijk gedronken met zeer vriendelijke bediening. Ik was te laat ...
TinyBuurtschap TinyBuurtschap 327 meter Coöperatiedoel: Een buurtschap zijn waar welzijn en zorg voor mens en natuur het uitg...
Changing Stories Changing Stories 374 meter Changing Stories is een interactief theaterproject voor vluchtelingkinderen.
Gay Arnhem Gay Arnhem 398 meter Culturele vereniging ter bevordering van diversiteit en integratie voor homo-bisexuel...
Flor de Fango Flor de Fango 424 meter Wat een heerlijke plek om tango te dansen!
Trees for All Trees for All 462 meter Fantastisch hoe ze bijdragen aan gezondere, groenere wereld!
Kindercorrespondent Kindercorrespondent 464 meter Kindercorrespondent
Introdans Introdans 475 meter Ze hebben een grotere ruimte nodig om goede dansers op te leiden je komt zo met je ho...
Sonsbeek exhibition Sonsbeek exhibition 480 meter International contemporary art exhibition in public space
SLAK Atelierbeheer SLAK Atelierbeheer 540 meter Fijne organisatie om samen mee te werken
Warmetruiendag Warmetruiendag 605 meter Na het afrekenen werd mijn order opgehaald uit het magazijn. De toiletpot doos zag er...
Gelderse Natuur en Milieufederatie Gelderse Natuur en Milieufederatie 610 meter De Gelderse Natuur en Milieufederatie werkt aan een mooi en duurzaam Gelderland. Doe ...
Touchstones Arnhem Touchstones Arnhem 623 meter Na voorstelling 2017en 2019 teleurgesteld in deze : Duurde véél korter en was bij d...
KNMV KNMV 625 meter Goeie opleidingen, verzekeringen en ook goede ervaringen met klantenservice via telef...
Recensies
uitmuntende verzorging in de blauwe kamer van kasteel endegeest met thee. doe je het nog/sex met en zonder ,nou wil ik lekkerre kofie. dt dt dhr renÞ waisvisz nee uitmuntendt met twee euro voor jana wolkers hij wil een bierthje ik al je bniet werkt krijg je geen ene cent met thee. ik heb =echt waar 1 euro cent punt uit . ik ga aan de slagf pakkelateur.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid