facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Verdandi

Verdandi

Info

Zorgboerderij VERDANDI
woon- en werkgemeenschap voor mensen met een zorg- of hulpvraag

Email: [email protected]

Geschiedenis

Verdandi; woon-, werk- en zorgboerderij

Verdandi is in juli 2001 opgericht. Een aantal zorgverleners en een groepje ouders van kinderen met een verstandelijke beperking namen daartoe het initiatief. De ouders zochten voor hun kinderen een toekomstperspectief, dat het bestaande zorgaanbod niet in staat was te bieden.
De initiatiefgroep was op zoek naar een kleinschalig project, waar zowel gewerkt als gewoond kon worden vanuit basisprincipes als:
- zinvol en gelukkig leven
- nuttig werk
- respect voor zichzelf en voor anderen en
- een continue ontwikkeling
Deze basisprincipes zijn duidelijk herkenbaar in de sociaaltherapie, dit is de antroposofische benadering van volwassenen met een verstandelijke beperking. Vanuit deze visie wordt er daarom ook op Verdandi gewerkt. Voor wat betreft de vorm is er gekozen voor een woon- en werkgemeenschap die in haar eigen onderhoud kan voorzien.
Verdandi bestaat inmiddels uit 3 locaties. Te weten woongroep Helios in Zutphen, werkplaats Aditi in Wichmond en boerderij De Groote Modderkolk in Loenen (gld). Deze laatste is een in Nederland uniek samenwerkingsverband met Vereniging Natuurmonumenten, die na aankoop van de boerderij 2 ha land ter beschikking stelde aan Verdandi. Als tegenprestatie verzorgen de deelnemers een aantal werkzaamheden voor Natuurmonumenten zoals snoeien, schonen van bospaden en onderhoud parkeerplaatsen en informatieborden.

Overdag wordt er gewerkt in 6 werkgebieden. Dit zijn:
- bos en hout (bosonderhoud, hout kloven en verkopen)
- tuin (telen van biologische groenten en kruiden)
- theeschenkerij ( serveren van koffie, thee en heerlijke eigengemaakte appeltaart aan gasten en verzorgen van lunches op afspraak)
- huishouding woonboerderij (koken en huishoudelijke werkzaamheden)
- erf en dieren (onderhoud erf en verzorgen van kippen, geiten, schapen, konijnen, paarden en in de winter koeien voeren)
- creatieve werkplaats (verwerken van wol tot oa pantoffels, sjaals, kussens, stokpaardjes en lampjes)
De dagbesteders rouleren in de verschillende werkgebieden.
De Groote Modderkolk is een open erf waar iedereen van harte welkom is om te komen kijken naar tuin, dieren of een lekkere kop koffie/thee met appelgebak te nuttigen.

Adres: Vrijenbergweg 24a, 7371 AA Loenen, Gelderland, Netherlands
Telefoonnummer: 0555053278
Stad: Loenen
Route: Vrijenbergweg 24a
Postcode: 7371 AA



op zoek naar gerelateerd: Verdandi vacatures, Atelier Loenen, Loverendale 10 Zutphen, De Seizoenen Roggel, Locaties de Seizoenen, Gehandicaptenzorg Zutphen, Antroposofische gehandicaptenzorg, Begeleid wonen Zutphen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Vetined Vetined 1 km Vetined: nascholing en workshops voor dierenartsen, paraveterinairen, dierenspeciaalz...
Recensies
Mooie instelling
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid