facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Venbergse Watermolen

Geschiedenis

De Venbergse watermolen ligt ten zuiden van Valkenswaard op de Dommel.Deze watermolen werd voor het eerst vermeld in een document uit 1227 van Hertog Hendrik I van Brabant die een derde deel van de molen schonk aan het zusterklooster in Postel. De bezittingen van dit klooster gingen in 1275 over op de norbertijner Priorij van Postel. In 1331 werd deze molen, in een document van Jan I van Brabant, voor het eerst als banmolen van deze priorij aangemerkt. In 1336 kwam het maalwerk (thgemael)geheel in het bezit van deze priorij, terwijl in 1345 de mulder al zijn bezittingen aan de priorij verkocht. Over de eigendomsrechten in het verleden, die nogal ingewikkeld in elkaar staken, waren de meningen voor die tijd tamelijk verdeeld.Uit 1370 stamt een document namens Johanna van Brabant, waarin de boeren van Someren en Lierop verplicht werden hun koren hier of op de Westerhovense Watermolen te laten malen. In 1426 is sprake van een schenking aan de priorij van enige goederen die tot de Venbergse Hoeve behoorden. Het betrof hier een omgrachte hoeve die bewoond werd door een beheerder, kelder genaamd, namens de priorij. Men sprak in dit verband van De Kellerhoef.

Adres: Valkenswaard
Stad: Valkenswaard



op zoek naar gerelateerd: Venbergse Molen restaurant, Venbergse Molen menukaart, Venbergse Molen te koop, Terras Venbergse Molen, Venbergse Molen openingstijden, Venbergse Molen kano, Natuurgebied Valkenswaard
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Eindhovensche Golf Eindhovensche Golf 4 km Blijft mooie baan, goede greens, jammer dat horeca niet open kon zijn.
Borkel Borkel 4 km Borkel is een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het dorp had in 2007 57...
Sint-Antonius Abt Sint-Antonius Abt 4 km Sint Antonius Abt is de naam van een windmolen die sedert 1865 te zien is in Borkel e...
Schaft (plaats) Schaft (plaats) 5 km Schaft is een dorp in de gemeente Valkenswaard in de Nederlandse provincie Noord-Brab...
Recensies
Wie kent de Venbergse watermolen niet? Vaak gebruikt door kanoërs om de lange tocht vanuit Borkel en Schaft of zelfs België te evalueren. Helaas begreep ik dat het spraakmakende café gaat stoppen. Uiteraard het volste begrip voor het besluit om lekker te genieten van je welverdiende pensioen, maar ik wilde laten weten dat ik hier na een rondje fietsen of de bekende kano tocht hier altijd graag ben gekomen. Ik wens je een fijne volgende fase van je leven!
Ze varen alleen maar af buiten het seizoen als je van te voren reserveert. Voorkom dat je er dus voor niets naar toe rijdt....
Bij de venbergse molen zijn Geen hondjes welkom .personeel zeer onvriendelijk. Bij de malpie hoeven bent u wel welkom met hondjes en zeer vriendelijke personeel. Dikke 0 voor de venbergse molen dikke 10 plus voor de malpie hoeven. Fiets aub naar de malpie hoeven. Grote speeltuin voor de kinderen veel keuze in veel ijs smaken en het personeel is er voor de gasten.
Goede plaats om kopje koffie en een fatsoenlijk stuk vlaai te nemen. Je kunt er ook speciaal biertjes krijgen. Geen bediening aan tafel, je moet zelf alles bestellen bij de counter. Het waterrad van de molen is eenvoudig van opzet maar wel operationeel. Het doet wat het doen moet. Aan de lage waterkant is een uit/over-loop water pijp van de hoge waterkant. Hier zitten grote karpers op kleinere visjes en andere versnaperingen te loeren.
We wilden na de prachtige kanotocht even wat drinken en lunchen. Niet erg, zelfbediening maar wel een beetje te basic allemaal! Voor de paar vegetariërs onder ons was er alleen een broodje jonge kaas. Was prima hoor maar het is toch niet meer van deze tijd om niks vegetarisch aan te bieden? Net zo makkelijk als een broodje kroket is een broodje groente- of paddenstoelenkroket bijv. Er zou zooooo veel meer uit deze “tent” te halen zijn op deze toplocatie, een gemiste kans!!!!!!
het blijft een heerlijk terras aan de dommel...goeie trappist erbij gebak mmmm Rolstoeltoegankelijkheid: prima bereikbaar
Ja wat kan ik zeggen. Je kunt ook zelf wel zien dat je hier geen 5 sterren diner kunt krijgen. Wel hebben ze waanzinnig lekker bier op de tap, vriendelijke bediening die in is voor een praatje als je je eenzaam voelt en voelt het uitzicht over het beekje als alles wat je nodig hebt om je gelukkig te voelen.
Afgelopen week daar geweest wilde daar een terrasje pakken met mijn vrouw en hondje .nu we kwamen bedrogen uit . waardeloos je mag niet op terras buiten met een hondje. Kan begrijpen in een restaurant maar buiten nu ik heb dat nog nooit mee gemaakt .
'Honden zijn NIET welkom op het terras.'Als je een terras bij een wandel/recreatiegebied hebt maar blijkbaar toch een reden hebt om honden niet toe te laten kan er misschien een bord hangen met 'helaas zijn honden niet toegestaan op het terras.' Het is de toon die de muziek maakt.
Denk je na een fijne fietstoch met je viervoeter gezellig iets te gaan drinken staat er een groot bord dat honden niet welkom zijn. Triestig dit en onbegrijpelijk dat dit niet kan in een wandel/fietsgebied. Eigenlijk zelfs geen ster waard.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid