facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Veiligheid en Vakmanschap Sittard

Veiligheid en Vakmanschap Sittard

Info

Hier vind je meer informatie en nieuws over de opleiding Veiligheid & Vakmanschap Sittard.

Geschiedenis

De opleiding Veiligheid & Vakmanschap Sittard laat je kennis maken met de Marine, de Landmacht en de Luchtmacht en bereid je voor op je eerste functie bij Defensie. Is dit iets voor jou kijk dan snel op !
http://www.leeuwenborgh.nl/Opleidingen/paginas/Tonen.aspx?oid=139&opleiding=Veiligheid

Houd je van een uitdaging? Op zoek naar een stoer beroep? Kies dan deze stoere opleiding! Met een diploma Veiligheid en vakmanschap kun je aan de slag binnen het ministerie van Defensie. Dus bij de marine, luchtmacht of landmacht. Als militair of als technicus. Maar ook als servicemedewerker of ICT’er. Ook buiten Defensie zijn er volop carrièremogelijkheden.



De opleiding bestaat uit Veiligheid (het militaire deel) en Vakmanschap (civiel beroep in een militaire omgeving). Tijdens de opleiding volg je een beroepsopleiding op MBO niveau 2 of 3. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen in relatie tot de groepsgrootte zal de opleiding starten in niveau 2 of in niveau 3.


Leeuwenborgh mag Veiligheid en Vakmanschap in de volgende vakrichtingen aanbieden (afhankelijk van het aantal deelnemers dat zich hiervoor aanmeldt):



· Servicemedewerker gebouwen (niveau 2): de servicemedewerker gebouwen (genie) legt bruggen of vliegvelden aan, bouwt schuilplaatsen, uitkijkposten en gevechtsopstellingen en legt en ruimt mijnen. Je hebt de beschikking over brugmateriaal, bouw- en graafmachines, bulldozers, hijskranen en brug leggende tanks.



· Grondgebonden optreden (niveau 2 en 3): deze richting leid je op tot militair bij Defensie. De kern van elk leger wordt gevormd door de militairen die het grondgevecht voeren. Militairen worden met gepantserde rupsvoertuigen (pantserinfanterie) of helikopters (luchtmobiele infanterie) naar de plek van actie gebracht. Je werkt met automatische en semiautomatische handvuurwapens, mortieren en antitankwapens.



· ICT / CIS (onder voorbehoud / niveau 3): met deze opleiding kun je aan het werk bij de verbindingsdienst van de landmacht of luchtmacht. Deze dienst verzorgt alles op het gebied van communicatie en ICT. Dus het installeren, bedienen en onderhouden van alle telecommunicatieapparatuur (fax, radio, computers en satellietverbindingen.



· Mechatronica (onder voorbehoud / niveau 2): de monteur mechatronica maakt onderdeel uit van de technische dienst van Defensie. Je hoofdtaak is het bouwen, onderhouden en repareren van machines en mechatronisch materieel.



Deze beroepsopleidingen worden gecombineerd met onderwerpen, speciaal gericht op een toekomst als militair bij Defensie zoals:
- toepassen van hygiëne en preventieve geneeskunde (HPG en ZHKH);

- toepassen gevechtsopleiding buddysysteem (GOBS);

- kennis van de veiligheidsvoorschriften en -procedures defensie;

- kennis van kaartlezen;

- kennis van algemene militaire basisvaardigheden;

- toepassen van beleefdheidsvormen;

- formuleren van eigen leerdoelen cq. verbeterdoelen;

- reflecteren op eigen kwaliteiten en motieven.


Je hebt ook minimaal 8 lesuren sport/fysieke training per week. En je loopt stage (BPV) bij Defensie in de door jou gekozen richting.



Over de opleiding
Leeuwenborgh biedt deze opleiding aan in volledig dagonderwijs (BOL) op mbo-niveau 2 en 3. Praktijkervaring doe je op bij een beroepspraktijkvormingsplaats (stageplaats) bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht of Marine.

De duur van de opleiding is afhankelijk van het uitstroomprofiel dat je kiest:

· niveau 2 (uitvoerend) duurt ongeveer 1,5 tot 2 jaar

· niveau 3 (leidinggevend) 2,5 tot 3 jaar.



Doorleren
In een goede samenspraak wordt bepaald welke richting en welk niveau in de praktijk voor jou het meest geschikt is. Ondanks de vele interne carrièremogelijkheden bij Defensie kan het zijn dat je er toch voor kiest om na een aantal jaren Defensie te verlaten. Dan heb je door je beroepsopleiding en werkervaring in ieder geval een ideale uitgangspositie bij het vinden van een nieuwe baan en wil je vervolgens weer terugkeren bij Defensie, dan kan dat.



Toelating:

- Voor niveau 2: een diploma vmbo of mbo niveau 1.

- Voor niveau 3: vmbo K, G of T, mbo niveau 2.

- Een sportmedische screening is verplicht.

- Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht.

Start
Direct na de zomervakantie.




Extra kosten


- Extra kosten ongeveer € 850,- voor o.a. kleding, boeken/readers, bivak, sportfacilitering (onder voorbehoud)

- Extra kosten per uitstroomrichting € 450,- (onder voorbehoud).





Let op:

De inschrijving is geldig als aan de volgende punten is voldaan:

• als je naar een voorlichtingsbijeenkomst bent geweest. Het bijwonen van een voorlichtingsbijeenkomst bij Leeuwenborgh is verplicht. Tijdens deze voorlichting krijg je een kaart die ingevuld moet worden op verzoek van Defensie. Je kunt je aanmelden voor de voorlichting via de mail bij Manon Otto ([email protected]).

• als je je digitaal hebt aangemeld voor de opleiding Veiligheid en Vakmanschap 2/3




Een voorlichtingsavond is verplicht (zie kopje Let op:)




Wil je meer informatie of heb je vragen?
Bel dan naar telefoonnummer: 088 001 5326
Mail naar: [email protected]

Of kijk op een van de volgende websites:

- www.veiligheidenvakmanschap.nl

- www.werkenbijdelandmacht.nl

- www.werkenbijdemarine.nl

- www.werkenbijdemarechaussee.nl


Locatie
Sportcentrumlaan 6, 6136 KX Sittard



Postadres: Postbus 1825, 6201 BV Maastricht



Opleidingstype: mbo
Niveau: 3
Locatie: Sittard
Lesvorm: BOL
Nominale duur: 36 maanden
Sector: CHTUvV
Beroepsgroep: CIOS deeltijd en veiligheid niveau 2
Reguliere Kosten: Lesgeld schooljaar 2012/2013 € 1065,- per jaar, vanaf 18 jaar.

Adres: milaanstraat 125, 6135 LH Sittard
Stad: Sittard
Route: milaanstraat 125
Postcode: 6135 LH


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Jongeren Netwerk Limburg Jongeren Netwerk Limburg 2 km Super organisatie!
Sittard - Zitterd Sittard - Zitterd 2 km Sittard (Limburgs: Zitterd) is een stad in Nederlands-Limburg, in het overgangsgebied...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid