facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Veenkoloniaal Museum

Veenkoloniaal Museum
Adres: Museumplein 5, 9641 AD Veendam, Nederland
Telefoonnummer: 0598 364 224
Staat: Groningen
District: Veendam
Stad: Veendam
Route: Museumplein
Huisnummer: 5
Postcode: 9641 AD


Openingstijden

maandag: 13:00–17:00
dinsdag: 10:00–17:00
woensdag: 10:00–17:00
donderdag: 10:00–17:00
vrijdag: 10:00–17:00
zaterdag: 13:00–17:00
zondag: 13:00–17:00

Recensies
Museum over de geschiedenis van Veendam, en dan specifiek de handel. Het museum is erg interactief, met bijv. een trekker waar je op “rijden” kan, een kruidenierswinkel waar je in kan en veel knopjes/dingen waar je doorheen kan kijken. 2 speurtochten voor verschillende leeftijden, en ze zijn bezig er nog één toe te voegen.nDe expositie met moderne kunst over vrouwen was niet een hoogtepunt, en ook zijn 2 zalen over alleen maar aardappelzetmeel een beetje veel.nMaar al met al wel een aanrader! Informatie/geschiedenis leuk gebracht.
Klein maar fijn museum vooral gericht op de geschiedenis van veendam. Gehuisvest in de oude hbs is het nu met nieuwe aanbouw een multicultureel centrum geworden waaronder een bibliotheek, bioscoop en een grand café. Vraag om een rondleiding van 1 uur om specifieke informatie te horen en te zien, en loop daarna nog 1 uur om een aantal zaken goed te bekijken. Ook zijn er speciale thema exposities. Er is een klein bioscoop zaal met oude films over de geschiedenis van de veenkoloniën.
Verrassend mooi en interessant museum! Met buitenlandse gast rondgezworven en het is zeker voor herhaling vatbaar. Ik las van andere reviewers dat er korting zou zijn op een kopje koffie bij vertoon van de bon. Als dat zo is, wisten wij dat niet. Hoewel er een lift is, is het niet zeer rolstoelvriendelijk. Maar dat mocht de pret niet drukken. We komen vast terug!
Wat een leuk museum, veel uitgebreider dan ik gedacht had. De eigen collectie zeer informatief ook. En de extra exposities over Jugendstil en Riga Holland mania waren ook echt de moeite waard.
Echt een super leuk museum! Enorm goed verzorgd en je wordt echt de geschiedenis in gezogen. Zeker een aanrader.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid