facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor VanZorg

VanZorg

Info

Op zoek naar comfortabele medische klompen? Dan ben je bij VanZ+rg aan het juiste adres. Uitgebreide collectie van medische klompen!



"Sinds 2012 is vanZorg de online klompen en zorgkleding specialist in Nederland en België!Op zoek naar comfortabele klompen van o.a. Sanita, BigHorn, Wash&Go of Sika dan ben je hier bij vanZorg aan het juiste adres.Op de website vind je een uitgebreide collectie van medische klompen, werkschoenen, zorgkleding zoals zorgjassen en doktersjassen, disposables en hygiëne producten.Bij vanZorg vind je zorgkleding van het kwaliteitsmerken zoals de Berkel en Haen voor zowel dames en heren."

"Sinds 2012 is vanZorg de online klompen en zorgkleding specialist in Nederland en België!Op zoek naar comfortabele klompen van o.a. Sanita, BigHorn, Wash&Go of Sika dan ben je hier bij vanZorg aan het juiste adres.Op de website vind je een uitgebreide collectie van medische klompen, werkschoenen, zorgkleding zoals zorgjassen en doktersjassen, disposables en hygiëne producten.Bij vanZorg vind je zorgkleding van het kwaliteitsmerken zoals de Berkel en Haen voor zowel dames en heren."
Adres: Afslag 2, 3981 PD Bunnik
Telefoonnummer: 030 65 60 644
Stad: Bunnik
Route: Afslag 2
Postcode: 3981 PD


Openingstijden

Maandag: 08:30 - 17:30
Dinsdag: 08:30 - 17:30
Woensdag: 08:30 - 17:30
Donderdag: 08:30 - 17:30
Vrijdag: 08:30 - 17:30


op zoek naar gerelateerd: Zorg klompen aanbieding, Werk klompen, Wasbare klompen, Instap klompen dames, OK klompen, Medische klompen bestellen, Chirurgische klompen, Werkklompen dames zorg
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Oerbalans Oerbalans 965 meter Oerbalans is een orthomoleculaire praktijk. Voeding is de basis van onze behandeling....
Recensies
De Kara jas in roze met wit vind ik hartstikke leuk! Ik ben er super blij mee!
Helaas een slechte ervaring met deze organisatie. Klompen besteld, een maat te groot. In huis gepast en paar meter opgelopen. En vervolgens terug gestuurd, omdat ze te groot waren. Het volgende antwoord heb ik ontvangen: Tijdens de bedenktijd gaan wij er vanuit dat u zorgvuldig omgaat met de klompen en de verpakking. Zoals beschreven op de pakbon en de retourpagina op onze website. Zijn de voorwaarden dat u de klompen bij ontvangst alleen op een schone en hygiënische ondergrond past. Voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u de klompen wenst te behouden. Het uitgangspunt hierbij is dat u de klompen slechts mag hanteren en inspecteren zoals u dat in een schoenenwinkel zou mogen doen. Op de bijgevoegde foto van uw klompen is duidelijk te zien dat er bij binnenkomst meer mee gedaan is, doordat er vuil in het profiel van de klompen zit. Helaas kunnen wij daardoor uw klompen niet meer als nieuw verkopen en willen we u de volgende mogelijkheden aanbieden. 1. Wij sturen uw klompen kosteloos aan u retour. 2. Wij vernietigen uw klompen en betalen u 40% van het aankoopbedrag. Ook al maakt u ze schoon, wij zullen deze klompen niet meer retour nemen. Uiteraard heb ik ze niet op mijn werk of buiten aangehad. Misschien had ik het tapijt eerst in de was moeten doen alvorens de klompen te passen. In vertrouwen heb ik de klompen niet gecontroleerd bij binnenkomst. En in vertrouwen heb ik deze terug gestuurd. In de drukte van de huidige Covid zorg had ik graag direct passende klompen gehad. Helaas. En dan dit bericht. Telefonisch niet bereikbaar vandaag... heel jammer. Een bedrijf om zeker NIET je klompen te bestellen.
2 weken geleden heb ik een paar klompen in maat 42 besteld, omdat er word aanbevolen de klompen een maat groter te bestellen. Nadat de klompen ontvangen waren heb ik de woonkamer een keer heen en weer gelopen. Ik kwam er al snel achter dat de klompen te groot waren. Deze klompen zijn geretourneerd en maat 41 is besteld. Een aantal dagen later kreeg ik een mail van Van Zorg, waarin ik werd beschuldigd dat ik meer met de klompen zou hebben gedaan. Dit doordat er 'gebruikssporen' aanwezig zouden zijn op de zool en voetbed en kreeg ik het volgende aanbod: "1. Wij sturen uw klompen kosteloos aan u retour. 2. De waardevermindering van 80% wordt toegepast, wij betalen u 20% van uw aankoopbedrag terug en gaan uw klompen vernietigen." Na telefonisch contact, waarin stellig werd gezegd dat er meer met de klompen gedaan zou zijn, wat NIET is gebeurd, heb ik ervoor gekozen om de klompen in maat 42 terug naar mij te laten sturen. Tevens hadden de klompen in maat 41 dezelfde 'gebruikssporen' bij ontvangst als de geretourneerde klompen in maat 42.
Sanita klompen na 2 maanden al versleten, klompen voor werk in het ziekenhuis gebruikt waarvoor deze ook gemaakt zouden zijn. Klantenserviceteam wil de klompen echter niet terugnemen omdat zij vinden dat het gebruikssporen zijn na twee maanden. De beloofde garantie op de klompen krijg hier ook niet. 50 euro zijn hier verspild voor geraakt, deze webwinkel is geen aanrader. Blijf hier weg.
Zeer slechte service. Een paar klompen een half uur binnenshuis geprobeerd, bleken toch te breed te zijn. Ik heb de klompen vervolgens retour gestuurd en ik kreeg zojuist een mail dat de onderkant te vies zou zijn. Ik heb volledig gave klompen teruggestuurd, enkel hele lichte verkleuring op de onderzijde van de klomp dat makkelijk met een doekje weg te vegen is. Ik krijg twee opties: óf ik neem ze terug alleen is de maat niet juist, óf ik krijg de helft van mijn geld terug en zij “vernietigen de klomp”. Kortom, zeer klantonvriendelijk!
Klompen besteld 2 maanden geleden de voering wad versleten. Nu heb ik nieuwe klompen toegestuurd gekregen en ze zitten perfect. Goeie service Aanrader.
Medische klompen besteld, helaas bij passen bleken deze een maat te klein. Retourzending voor eigen kosten 7 euro wat niet vermeld werd bij bestelling, deze moeten ook betaald worden bij omruilen product. Zou netjes zijn geweest als dit duidelijk wordt gemaakt bij aankoop.
Produkt staat op voorraad. Voor 14uur besteld, levering binnen 1 à 2 dagen. Klantenservice zegt dat dit niet klopt. Na 1 week produkt nog steeds niet aangekomen. Helaas. Slecht review van mij. Update: Een hele nette oplossing van dit bedrijf vanmiddag. Produkt is morgen in huis na intern overleg en de website wordt aangepast door ICT. Dit noem ik iets oplossen en aanpassen. Shapeau.
Bij mij een uitstekende service. Half jaar na aanschaf al scheuren in de zolen van mijn klompen. Na het sturen van een mail met foto's mocht ik de klompen terug sturen en heb ik geheel nieuwe klompen teruggestuurd gehad. Nette service!
Zeer slechte ervaring met Sanita klompen! Klompen alleen binnenshuis uitgeprobeerd. Zoals in vele recensies hieronder te lezen stelt Sanita dat de klompen vies zijn en willen ze ze niet retour nemen. Daarnaast is het bedrijf slecht telefonisch te bereiken en de medewerkers onbeschoft. Niet mee in zee gaan!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid