facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor VANSLAG

VANSLAG

Info

The Ultimate Venue, Far Beyond Ordinary, en geen enkele last van Genre Hygiene ( vrij naar Jan Donker)

Geschiedenis

Borger is van slag! Dit klinkt als totaal verward, maar is bedoeld als een beetje in de war, omdat het weer goed komt, maar wel anders. Want in februari 2013 opent de kerk van Borger haar vernieuwde deuren voor iedereen. Het Drentse brinkdorp krijgt hiermee een unieke, nieuwe bestemming voor één van haar oudste gebouwen, met grote cultuurhistorische waarde, een rijksmonument. De oude dorpskerk was en is de plek voor betrokkenheid, passie, samenkomst, voor toewijding. VANSLAG is de nieuwe naam voor cultuur, voor muziek in de meest brede zin van het woord, voor theater, cabaret, film, poëzie; kortom, voor alles wat klank en kleur heeft! En er mag bij gedronken worden.

Hoe het begon
In 2011 zijn we gestart met het initiatief tot het oprichten van een cultuurpodium in de voormalige dorpskerk van Borger. De kerk wordt al een aantal jaren niet meer gebruikt voor diensten, incidenteel als rouw- en trouwlocatie en een aantal koren vindt er onderdak, waaronder het Drents Vocaal Ensemble.

Platform
VANSLAG wil dus duidelijk een platform zijn voor aankomend talent, dat gefaciliteerd wordt om zich te ontwikkelen en een podium krijgt, waar ze echt in de spotlights komen te staan. Jonge, beginnende artiesten verdienen volgens VANSLAG hetzelfde podium en dezelfde kansen als de ‘grote jongens’, de gevestigde orde, de bekende artiesten. En dat alles midden in de regio, want feitelijk is er niets in de regio dat zich hier op richt.

VANSLAG biedt meer dan een podium. Het zoekt en verkent de grenzen van deze figuurlijke verhoging. Het is niet alleen een toneel waarop iemand staat om zijn verhaal te vertellen, maar een plek waar mensen samenkomen om collectief iets te beleven.

Samenwerking
VANSLAG verwijst naar nieuwe inzichten, naar een nieuw ritme, anders dan anders, een andere orde, breed en buitengewoon. Het is een ervaring waar je onderdeel van wilt zijn en waar uitgangspunten deugen. Een podium voor een groot publiek. Ontstaan vanuit het samenwerkingsprincipe van co-creëren. VANSLAG is het hart voor nieuwe cultuur en altijd op zoek naar co-creaties met andere partijen.

Adres: Hoofdstraat 34, 9531 AG Borger, Drenthe, Netherlands
Telefoonnummer: 06-51697673
ue.galsnav@ofni
Stad: Borger
Route: Hoofdstraat 34
Postcode: 9531 AG



op zoek naar gerelateerd: agenda vanslag, adres van slag borger, restaurant van slag borger, van slag bier, cultuurpodium vanslag hoofdstraat borger, agenda borger, van slag betekenis, ik ben van slag
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
't Hunebed 't Hunebed 107 meter Gezellig goede bediening en lekker gegeten.
Café Restaurant 't Hunebed!! Café Restaurant 't Hunebed!! 107 meter Gezellig goede bediening en lekker gegeten.
Café Happinezz Café Happinezz 166 meter Vandaag heerlijk gegeten met mijn 4 jongens. Er hangt een gezellige sfeer. Lekker ete...
Recensies
Topzaal oude kerk om concerten te geven. Akoestiek is subliem. Leuke locatie middenin centrum van Borger.
Cultuurpodium VanSlag is een parel die gekoesterd moet worden. Prachtige ambiance waar geweldige artiesten komen optreden.
Prachtige zaal met mooi geluid in oude kerk! Erg blij met deze sfeervolle plek in ons mooie dorp. Regelmatig genieten van een goed muziekprogramma met o.a. heerlijke blues/rock.
Was prettig verbaasd Een mooi podium accomodatie Een klein paradiso Leuke mensen en gezellige bar En natuurlijk een top optreden gezien van j w Roy
Geweldige avond weer gehad met onze Canadese vrienden van Elliott Brood. Jammer dat er geen concerten meer mogen worden gehouden in deze mooie voormalige kerk met prachtige akoestiek en vriendelijke mensen.
Werkelijk prachtig! Een verademing voor artiesten om hier te mogen spelen!
Daniëlle Nicole was awesome! Prachtige locatie voor heerlijke concerten in een intieme sfeer met max 200 bezoekers.
Een pracht locatie waar het geluid helemaal tot z'n recht komt
Een mooi pand gezellige sfeer
Place to be voor mooie live muziek van kwaliteit
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid