facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Van 't Hof Rijnland Vastgoedmanagement

Van 't Hof Rijnland Vastgoedmanagement

Geschiedenis

"Huren, een goede keuze!"

Ons motto zegt het al: met een huurwoning van Van 't Hof Rijnland Vastgoedmanagement maakt u altijd een goede keuze.

Met meer dan 16.000 woningen in de verhuur is Van 't Hof Rijnland één van de grootste aanbieders in de regio Zuid-Holland en Utrecht. Op elk moment hebben wij meer dan 300 woningen te huur, veelal direct beschikbaar. Via onze 4 kantoren, in Zoetermeer, Den Haag Ypenburg, Den Haag Prinsenhof en Utrecht, is er altijd een kantoor dichtbij voor uw gemak.

De woningen van Van 't Hof Rijnland verkeren altijd in goede staat. Indien er onverhoopt toch een reparatie noodzakelijk is, staat onze technische dienst 7 dagen per week 24 uur per dag voor u klaar. Wij werken met speciaal geselecteerde aannemers, waardoor de zorg voor ons vastgoed en dus uw woning immer gewaarborgd is.

Via Funda projecteren wij een groot deel van ons beschikbare aanbod. Neemt u echter ook eens een kijkje op onze eigen website waarop, naast alle beschikbare woningen, allerlei nuttige informatie te verkrijgen is.

Doordat wij naast verhuur ook gespecialiseerd zijn in financieel management, account management, technisch management en VvE management, kunnen wij met recht zeggen:

"De kracht zit ’m in specialisme."

Vastgoedmanagement is het optimaliseren van de beleggingskwaliteit en de gebruiksmogelijkheden van onroerend goed.

Vastgoedmanagement is het uitvoeren van en het adviseren over het beleid van een opdrachtgever, waarbij de belangen van verhuurder en huurder optimaal geïntegreerd dienen te zijn.

Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement is de specialist binnen dit vakgebied. Onze organisatie kenmerkt zich door een gedegen kennis van de regionale onroerendgoedmarkt. Korte lijnen, deskundigheid en ‘personal touch’ van onze medewerkers garanderen een kwalitatief hoogstaand beheer van uw belegging. Door ons netwerk van front offices is er altijd een regionale vestiging in de buurt van uw onroerend goed. Via een goede interactie met de kantoren van zowel de woning- als de bedrijfsmakelaardij van de moederbedrijven, blijft het overzicht over de gehele regionale onroerendgoedmarkt behouden, zonder daarbij het eigen specialisme uit het oog te verliezen. Het fundament van vastgoedmanagement wordt gevormd door de pijlers: accountmanagement, technisch management, financieel management en management voor Verenigingen van Eigenaars (VvE). De nauwe samenwerking tussen deze bedrijfsonderdelen zorgt voor een totaalpakket van het onroerend goed.

Wij zijn met name actief in het Groene Hart, de Westelijke- en Oostelijke Randstad. Daar beheren wij circa 30.000 woningen en 120.000m2 winkels, bedrijfruimten en kantoren. Onze klanten zijn institutionele- en particuliere beleggers en Vereniging van Eigenaren (VvE).

Adres: Jacob Leendert van Rijweg 20, 2713 JA Zoetermeer
Telefoonnummer: 079 329 66 66
Stad: Zoetermeer
Route: Jacob Leendert van Rijweg 20
Postcode: 2713 JA


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
De Wekker makelaardij Zoetermeer De Wekker makelaardij Zoetermeer 432 meter Snelle dienstverlening vriendelijke behandeling, een aanrader.
De Kroon Zoetermeer De Kroon Zoetermeer 538 meter De huidige welbekende Stadhuistoren zal worden getransformeerd tot luxe woontoren. Hi...
Alphaz VvE Beheer Alphaz VvE Beheer 889 meter Goede partij, Alphaz VvE regelt alles netjes af.
Erf Zilverster Erf Zilverster 2 km Aan de Voorweg in Zoetermeer, op de locatie van de voormalige manege ‘De Zilverster’,...
Romex Investments B.V. Romex Investments B.V. 2 km In 2020 in een prachtig appartement gezeten in Kaprun. Dit jaar geboekt in Gerlos wat...
Villahof Soeterwaart Zoetermeer Villahof Soeterwaart Zoetermeer 3 km Tien luxe woningen aan de Benthuizenstraat in Zoetermeer
Lammers NVM Makelaars Lammers NVM Makelaars 3 km Weinig tot geen betrokkenheid bij het appartement dat werd verkocht. Ik weet dat appa...
Recensies
Wat een bizar slechte service heeft dit bedrijf. Wordt niet gereageerd op mail en telefonische wordt er bijna nooit opgenomen. Als je dan het gelukt hebt dat er opgenomen wordt, wordt je van het kastje naar de muur gestuurd en krijg je nooit is iemand aan de telefoon die je antwoord kan/durft te geven, dit zijn dan de personen met "manager" in hun functie titel. Wellicht tijd voor een reorganisatie binnen dit bedrijf.
Ik heb nu al 2 reparatie verzoeken verstuurd,omdat onze vloerverwarming niet werkt.... nou geen reactie. Ik vind dat zeer slecht... ik ga ze nu maar bellen,dat kan trouwens tot 12 uur. Ook zoiets,je moet gewoon 24/7 bereikbaar zijn voor dit soort dingen..... Slechte service bij 't hof van rijnland....
Helaas hebben wij als bewoners de meest slechte ervaring met dit bedrijf. Ik begrijp niet dat er huiseigenaren zijn die hun vastgoed door hun zo laten verpauperen. Telefonisch slecht bereikbaar, zeer onbeleefd en een hautaine houding naar bewoners. Reparatie opdrachten worden soms pas een half jaar uitgevoerd, of helemaal niet. De enige binnenlift blijft ruim 1 week niet te gebruiken, in een flat 8 hoog. Mensen, net ontslagen uit het ziekenhuis moeten maar zien hoe zij de 6e etage bereiken.
Normaliter krijg je mij niet snel boos en houdt ik niet van slechte reviews schrijven. Geen 1 ster waardig! Mijn ex man en mijn zoon raken in gezondheids gevaar! Ze zijn daar of selectief doof. Of incapabel. Maar na ernstige water schade zitten ze al meer dan een maand in ernstige schimmel vormingen. Als huurder van deze organisatie wordt je als vuil behandeld. We zijn ten einde raad.
Ongeloofelijk slechte afhandeling van zaken. Al 20 jaar VVE beheer door Hof Rijnland, dus spreek uit ervaring. Meerdere teleurstellingen meegemaakt, dramatische afhandeling van zaken, zweer slechte communicatie. Ons advies laat je VVE niet beheren door deze partij, daar krijg je spijt van!
Huur hier niet! Vreselijke organisatie, het rioolwater stroomde vanuit het plafond door ons huis en Hof Rijnland doet niks. Het noodnummer wilde ons niet helpen, verder zijn ze onbereikbaar en vervolgens wordt de huur alsnog verhoogd. Vervolgens krijg je geen compensatie en je borg niet terug. Daarnaast worden reparaties maar zelden opgepakt als je uberhaupt al respons krijgt. Deze organisatie is alleen maar bezig om zijn huurder volledig uit te knijpen, de menselijke maat is hier absoluut afwezig!
Ik woon al een aantal jaren in Leiden wat via dit bedrijf wordt onderhouden. Vanaf aug 2022 al bezig om mijn woonkamer/slaapkamer en nu mijn douche te laten schilderen IVM lekkage. Na 25x gebeld te hebben en 15 terugbelverzoeken, is nog steeds niet de klacht verholpen. In dit bedrijf zijn zoveel lagen waarop er zoveel miscommunicatie is. Ik vraag niets teveel, maar zowel Manager Marit Manager Rianne Of VVE Manager Saskia geen gehoor. Ook als je om 16.00 uur belt, krijg je te horen dat ze dicht zijn. Echt belachelijk. Ik betaal iedere maand netjes mijn servicekosten, maar als er wat geregeld moet worden zijn ze niet thuis. HET LIEFST GEEF IS GEEN ENKELE STER. GRAAG HAD IK FOTO'S WILLEN STUREN VAN MIJN SLAAPKAMER, WAAR IK NIET MEER SLAAP. Dit IVM gezondheidsredenen. VVE VAN 'T HOF.. IK ZAL DE REKENING STUREN VAN EEN SCHILDER DIE DIT WEL OP KAN KNAPPEN OP JULLIE KOSTEN.
Ben ik blij dat ik een dak boven mij hoofd heb? Ja. Maar de wijze waarop? Verre van! Wat een boeven zijn dit! Energie label E. Enkele beglazing en vocht problemen. Slechte isolatie en veel tocht. En met heel veel aandringen en je rechtsbijstand krijg je dringende hulp. Maar los het toch zelf maar op meld men dan. Ventileren ramen open en de kachel omhoog. Kwanta Costa, een vermogen!!! Het probleem blijft bij de huurder. Ikke dus. Meerdere malen gevraagd om hulp. Nu gebeurt er "misschien" iets, maar dat zal valse hoop zijn ben ik bang voor. Al die mensen die voor dit bedrijf werken gaan wellicht naar een warm en goed geïsoleerd huis aan het einde van de dag. Behalve ik! Ik ben er zo klaar mee.
Wat een slecht bedrijf is dit! Een bezichtiging gehad, vervolgens weken gewacht of wij in aanmerking komen. Uit eindelijk mochten wij onze documenten aanleveren, daarna weer twee weken gewacht voor de uitslag. Ik krijg een telefoontje dat binnen twee dagen alle niet complete documenten in orde moeten zijn. Zo gezegd zo gedaan, om vervolgens weer twee weken te wachten, om uit eindelijk een “mail” te ontvangen dat we niet in aanmerking komen. Ik bel zelf op, en krijg te horen “ja ik weet niet waarom” door de recensies wou ik hier al niet huren ik negeerde die. Had toch moeten luisteren wat een slecht bedrijf
Eenmaal als je als huurder binnen bent, kom je in een andere wereld terecht. Een technische storing telefonisch doorgeven lukt niet, omdat er gewoonweg niet wordt opgenomen. Er wordt niet gereageerd op e-mails voor wat betreft klachten. Een lift in een appartementencomplex die gewoonweg 5 dagen buiten gebruik is. Zo'n storing zou binnen 24 uur moeten worden verholpen. Een toegangsdeur die dagenlang al kapot is en waar je meerdere keren voor moet bellen terwijl alles al aan je beloofd is. Voor een huur van ruim over de 1.000 euro per maand verwacht je toch dat dit soort zaken goed geregeld zijn. Helaas! Van after-sales heeft deze organisatie geen kaas gegeten. Maar ja, in een markt waar de macht ligt bij dit soort organisaties, hoef je dat volgens dat soort organisaties ook niet te doen. Het geld stroomt binnen, en voor jou honderduizenden anderen....
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid