facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Van Gruisenorgel in de St Maartenkerk te Hallum

Van Gruisenorgel in de St Maartenkerk te Hallum

Geschiedenis

De Grote of Sint-Maartenkerk te Hallum dateert uit de twaalfde eeuw en is een rijksmonument. De verschijningsvorm van het gebouw en interieur is bijzonder fraai geworden na een volledige restauratie die voltooid werd in 2012. Niet alleen het kerkgebouw maar ook het orgel is een rijksmonument. Restauratie van het orgel is thans dringend noodzakelijk geworden vanwege talrijke gebreken waardoor het orgel moeilijk bespeelbaar is en de klankrijkdom onvoldoende tot uiting komt. De orgelrestauratie zal plaats vinden in 2013-2014 en wordt uitgevoerd door orgelmakerij Bakker & Timmenga in Leeuwarden. De begrote kosten zijn € 341.500 en een groot deel van de kosten is al gedekt door bijdragen van de overheid, fondsen, instellingen en kerkelijke gemeente.
Er resteert echter nog een tekort van € 44.000 en de orgelcommissie doet graag een beroep op een ieder die dit orgel een warm hart toedraagt om te helpen de restauratie mogelijk te maken.

Adres: Kerkpad 1, Hallum
Stad: Hallum
Route: Kerkpad 1


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
High5 High5 145 meter De High5 viering is de opvolger van de Toeter4ing. Met een nieuwe naam, nieuwe look e...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid