facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor V.O.F. De Kleine Heerlijkheid

"Prachtig gelegen aan de gracht in het centrum van Groningen ligt ons sfeervolle huiskamerrestaurant De Kleine Heerlijkheid. Het restaurant doet oprecht zijn naam eer aan, want in dit kleine rijksmonument uit de 17e eeuw zal u zeker een heerlijke avond beleven. Voor een unieke culinaire ervaring samen met fantastische wijnen bent u hier op het juiste adres."
Adres: Schuitendiep 42 , Groningen 9711 RD, NL
Telefoonnummer: 050 313 1370
Stad: Groningen
Route: Schuitendiep 42
Postcode: 9711 RD



op zoek naar gerelateerd: menukaart de kleine heerlijkheid groningen, huiskamerrestaurant provincie groningen, de kleine heerlijkheid tripadvisor, restaurants groningen, huiskamerrestaurant groningen, voila groningen, eetcafe schuitendiep, houdt van eten
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Flinders Café Flinders Café 45 meter Erg lekker gegeten, leuke keuze variatie, erg prettige omgang van medewerkers met kla...
Het Pakhuis Het Pakhuis 160 meter We hebben hier lekker gegeten na een filmpje in het Forum. Mijn man had de daghap, va...
Cafe Restaurant De Biechtstoel Cafe Restaurant De Biechtstoel 186 meter Een menu arrangement van minder dan drie tientjes met gratis drankjes doet een beetje...
Louis XV Louis XV 747 meter Onze ervaring hier begon goed met een warm welkom van een vriendelijke meneer. We moc...
Bla Bla Bla Bla 832 meter Aangenaam verrast door alle heerlijke combinaties. Wij kozen voor de mezze grandevers...
Pernikkel Pernikkel 1 km Ontzettend leuk tentje met mooi interieur. Koffie is hier altijd goed, ook havermelk ...
Recensies
Werkelijk een adembenemend restaurant waar gekookt wordt op Sterniveau. Knusse gelegenheid met slechts enkele tafels, waardoor het een mooi intiem karakter heeft. Indien gewenst kunnen de gerechten worden gepaard met bijpassende topwijnen. Personeel is uiterst deskunsig, maar niet uit de hoogte. Zeer aan te bevelen voor wie bereid is te betalen voor een culinaire avond die nimmer zal worden vergeten en moeilijk te overtreffen is. Hulde!
Heerlijk gegeten. Alle mogelijkheden qua wisselen tussen vlees/vis en vegetarische gerechten. De borden zijn prachtig opgemaakt en niet alleen een lust voor de mond maar ook voor het oog. De bediening/service is meer dan top te noemen! Erg vriendelijk en behulpzaam. Hebben hele hoge kennis van zaken eten en wijn. Zeker voor herhaling vatbaar.
De keuze was het 7 gangen menu. Aangenaam verrast, 4 amuses waaronder een voor het dessert. Er zat leuke variatie in het menu, goed gebruik gemaakt van de verse ingrediënten. Het viel wel een beetje tegen dat er geen alcoholvrij dranken arrangement was. De bediening nam de jas aan en verzocht je een tafel op te zoeken. Verder werden de gangen met een goeie timing gebracht, alleen we moesten wel lang wachten op het kaasplankje. Wellicht omdat het wat drukker was. Hoe het restaurant was aangekleed, was een gezellige huiskamer sfeer. Passend bij de naam. Het enige nadeel was, als het drukker werd werd het wel luid in de huiskamer. Je kon elkaar nog wel horen. Het was wel een beetje jammer dat de kraan van het toilet alleen maar koud water had. Verder zou ik hier graag terugkomen en het restaurant aanraden aan vrienden en familie. Vegetarische menuopties: Er was ook een vegetarisch menu. Kindvriendelijkheid: Nee, neem gelieve geen kinderen mee. Rolstoeltoegankelijkheid: Nee dat wordt heel krap, met een opstapje en een knusse huiskamer. Speciale dieetwensen: Er werd uitstekend rekening gehouden met de allergieën.
Hier een 7 gangen diner gehad met een kaasplankje. Het eten was geweldig en allemaal erg smaakvol, alle producten waren vers en perfect bereid. Bediening was absoluut niks mis mee maar het mocht allemaal wel iets netter met de kleine dingetjes zoals het bestek neer leggen. De aankleding van het restaurant is erg mooi met een rustige huiskamer sfeer. Het kan een beetje luid worden binnen wanneer de tafels gevuld zijn maar het was niet te erg. Badkamer viel erg tegen met koud water en papieren doekjes. Niet perfect maar zou zeker terugkomen en zou het ook aanraden aan familie en vrienden. Vegetarische menuopties: Er is een vegetarisch menu. Kindvriendelijkheid: Neem hier aub niet je kinderen mee naar toe. Speciale dieetwensen: Er werd goed rekening gehouden met allergieën.
Helaas komen we hier niet weer. Voor het menu van 6 gangen zonder koffie hebben we van 18:30 tot 23:30 uur aan tafel gezeten! Ik had een fijne tafelgenoot hoor, maar dit is echt véél te lang. Ook gemeld bij het personeel. Duurde lang, omdat ze sinds 2 weken een nieuw menu hadden. De borden waren mooi opgemaakt en het personeel was vriendelijk, vandaar 2 sterren. In veel gerechten kwamen dezelfde ingrediënten voor: dragon, rode biet, radijs.
Eten was goed, maar ik verwacht meer voor de bijbehorende prijs. Bij concurrerende restaurants in Stad heb ik beter gegeten voor een lagere prijs. De Service viel flink tegen, de dames van de bediening wisten weinig te vertellen over de bijpassende wijnen, schonken de volgende wijn al in voordat de vorige op was, of lieten juist op zich wachten terwijl het eten al geserveerd was. Ook was geen van de wijnglazen schoon. De andere gast wilde geen wijnen, maar moest na elk biertje zelf vragen om een nieuwe. Ook werd bestek verkeerd ingedekt, waaruit onkunde van de serveersters bleek. Ter illustratie: Bij mij werd de nieuwe vork aan de buitenzijde gelegd, het nieuwe mes aan de binnenzijde, en bij de persoon met wie ik was werd al het bestek aan de buitenzijde ingedekt. Het eten was prima, maar wel werden fouten gemaakt bij bijgerechten, de bijbestelde kaviaar werd niet geserveerd, maar in eerste instantie wel in rekening gebracht, en de eendenlever werd eenmaal besteld, maar dubbel geserveerd. Kortom, voor deze prijs kom ik hier niet weer.
Met vier personen gegeten. Restaurant al meer dan 20 jaren in de stad. Eten: Gewoon uitstekend!! Restaurant heeft een vaststaand meergangenmenu, keuze uit hoeveelheid gangen. Om de zoveel weken verranderen ze 1 of meerdere gangen. 7 gangen is € 75. Die hebben wij gekozen. Tafelgenoten hadden ook nog de bijpassende wijnselectie. Zeer smakelijke gangen van goede poryies met verrassende combinaties, zoals makreel in appelstroop. Dat we met de vork de saus bleven opeten zegt genoeg. Een van de betere eetplekken in de stad. Bediening netjes, vriendelijk en attent. 1900 binnen, 2400 zeer tevreden naar huis.
Het ziet er allemaal prachtig uit t eten. Ook wel smaakvol. Maar als je 6 van de 7 gangen bestelt is het absoluut onmogelijk om te zeggen welke gang je liever niet hebt. De bediening bij de ronde tafel is onmogelijk. Je moet zelf de borden doorschuiven We moesten zelf steeds achter de wijn aan. Het is allemaal echt haute cuisine en prachtig opgediend. Maar de bediening was dat deze avond echt niet. Wijn naast de glazen. Steeds verschillende hoeveelheden per glas. Het heeft sterrenallures. Maar haalt dat nog niet 110 euro pp is ook aardig aan de prijs Vegetarische menuopties: Mogelijk Parkeren: Parkeergarages in de buurt
Een pareltje ontdekt in Groningen! Verrassend lekker gegeten. Echt een smaakbeleving! Lekker 500 let op!! Deze moeten jullie opnemen in jullie lijst van lekkerste restaurants van Nederland.
Top avond! Goed en lekker eten, prettige professionele bediening in een relaxed jasje. Keuze uit 4, 5, 6 of 7 gangen menu, de gerechten worden voor je gekozen. Betaalbaar en waar voor hetgeen wat je betaald! Wat kleine menselijke foutjes deden niet tekort aan de totale ervaring en geeft ook zeker geen reden tot 4-sterren. Leuke wijnkaart, tip: de chenin blanc uit zuid-afrika! Team van de kleine heerlijkheid: bedankt voor de fijne avond! Zullen zeker terugkomen wanneer wij weer in Groningen zijn.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid