facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor TZ&PC Proteus

TZ&PC Proteus

Info

TZ&PC Proteus is de zwem- en poloclub van Twello en omstreken.

Geschiedenis

Ons thuisbad is zwembad "de Schaeck", Veenhuisweg 53, 7351 TR te Twello. In het 25x12,5m bad worden zowel de trainingen als thuiswedstrijden gehouden.
Onze leden komen uit de gemeente Voorst, vooral uit Twello en voor een gedeelte ook uit Deventer en Apeldoorn. Op dit moment telt de vereniging rond de 225 leden.
Zwemmen is vooral goed vertegenwoordigd onder de jeugd, maar er is op vrijdag avond en zondag ochtend ook voldoende ruimte voor volwassenen.
Bij waterpolo zijn zowel de jeugd en volwassen goed vertegenwoordigd..

Proteus is opgericht in september 1968 kort na de opening van openlucht zwembad "de Schaeck”. In de eerste jaren werd alleen ‘s zomers in het buitenbad van zwembad ‘De Schaeck’ getraind. In de winterperiode moest men noodgedwongen uitwijken naar Deventer. Door deze omstandigheden bleef het ledenaantal gering.
Sinds de uitbreiding van “De Schaeck” met een overdekt wedstrijdbad in 1992 is het ledenaantal gestaag gestegen.



Waterpolo
Bij de waterpoloafdeling is dit het meest zichtbaar: op dit moment zijn 2 jeugd-, 1 herenjeugd-, 3 dames- en 4 herenteams.
Verder is er een groeiend aantal minipoloërs. Minipolo is de jeugdvariant van waterpolo. Vanaf 6 jaar: een team, een bal en een heleboel water. Wat wil je nog meer?

Zwemmen
Bij de zwemafdeling is het aantal zwemmers de laatste jaren stabiel gebleven. Het aantal zwemmers dat aan wedstrijden deelneemt, is afgenomen. Onze ledenwerving is gericht op het groter maken van deze groep.
We hebben veel trainers uit eigen geledingen, officials uit eigen kweek en een relatief groot aantal vrijwilligers, die diverse werkzaamheden in en om het clubgebeuren op zich nemen.


Gezelligheid en Prestatie
De leden van Proteus hebben sterke band. Proteus heeft, naast woensdagmiddag en zondagochtend, twee trainingsavonden waarop je op één avond een groot aantal leden kunt ontmoeten.
Maar we willen ook presteren: Heren 1 speelt op landelijk niveau. En de zwemgroepen presteren steeds beter.

Adres: Veenhuisweg 53, 7391 TR Twello
Stad: Twello
Route: Veenhuisweg 53
Postcode: 7391 TR


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
TC De Schaeck TC De Schaeck 242 meter Mooie tennisbaan die makkelijk te bereiken is!
GA Eagles Watcher GA Eagles Watcher 473 meter Met de gratis app van GA Eagles Watcher blijf je altijd op de hoogte van het laatste ...
Gelre Groep Scouting Twello Gelre Groep Scouting Twello 720 meter Leuke, actieve scoutinggroep. Mooi groot gebouw, van alle gemakken voorzien! Buiten e...
TTV Trias TTV Trias 731 meter Psychologisch comfortabel
Just 4 Keepers Just 4 Keepers 919 meter Just 4 Keepers is een keepersschool gevestigd in Twello! Voor meer informatie kijk o...
Brei en Handwerkatelier de Knipoog Brei en Handwerkatelier de Knipoog 990 meter Kan de winkel op gesloten worden gezet, scheelt een eind voor niets fietsen!!!!
VHC Twello VHC Twello 1 km Mooie en gezellige kleine club. Mooie locatie en bijzonder aardige mensen!
Fleischmann-HO.nl Fleischmann-HO.nl 1 km Fleischmann-HO is de website opgezet voor de schaal 1:87 van Fleischmann. Hier wordt ...
VV Activia VV Activia 2 km Niet al te grote maar wel gezellige voetbalvereniging, mooie ligging complex
SV Voorwaarts Twello SV Voorwaarts Twello 2 km Voorwaarts is een omnisportvereniging in Twello en opgericht op 14 mei 1934. Onze ver...
Voorwaarts Voetbal Voorwaarts Voetbal 2 km Voorwaarts is de beste plek om te voetballen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid