facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Tuorke en Jurre

Tuorke en Jurre

Info

Wij zijn elke 3e zaterdag van de maand in Surhuisterveen en delen dan van alles uit!

Geschiedenis

Jaren geleden hebben ze elkaar leren kennen, tijdens een mooie zomer avond in Surhuisterveen. Jurre had Tuorke al een poos zien staan en was toch wel nieuwsgierig geworden naar dit bijzondere figuur. Al snel raakten ze aan de praat……Nou ja, aan de praat kun je het niet noemen want Tuorke spreekt alleen met gebaren. Eigenlijk zijn Tuorke en Jurre vanaf dat moment een onafscheidelijk duo. Samen hebben ze in de afgelopen jaren de halve wereld afgereisd. Het zijn zo gezegd echte globetrotters. Van Tokio tot Pisa en van Barcelona tot Grand Canyon ze zijn echt overal geweest. Bij zeer speciale gelegenheden willen ze het publiek nog wel eens in hun fotoalbum laten kijken maar dat gebeurt niet zomaar.



En toch begon het op een bepaald moment te kriebelen. “Oeral thûs, maar thûs it best” is een bekende Friese spreuk en ze trokken weer richting ‘t Fean. De Big Ben slaat lang zo mooi niet als de klokken aan de Kolk, de cappucino in Italie is lang zo lekker niet als bij de Feanster horeca en de Tour de France is maar een zwakke afspiegeling van de Profronde in Surhuisterveen. En trouwens….. hier verstaat iedereen elkaar.

Zodra je dit illustere tweetal tegenkomt in het centrum van Surhuisterveen zul je ze nooit zien zonder hun reiskoffer. Niet alleen persoonlijke herinneringen aan hun verre reizen vind je in de koffer, maar er zitten elke 3e zaterdag van de maand ook leuke hebben dingetjes in!

Klik hier voor een overzicht van Tuorke en Jurre hun reisverhalen! http://www.surhuisterveen.com/zoekresultaten.ashx?zoek=tuorke

Adres:
Stad: Surhuisterveen



op zoek naar gerelateerd: Nieuwjaarsfeest Surhuisterveen, Sinterklaashuis Surhuisterveen, Koopavond Surhuisterveen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid