facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Tuincentrum - Kwekerij Abbing

Tuincentrum - Kwekerij Abbing

Info

Abbing is een begrip voor veel tuinliefhebbers; door de lange geschiedenis van ons bedrijf hebben wij een grote vakkennis opgebouwd.

Geschiedenis

Jan Abbing begon met het kweken van bomen, heesters, coniferen, rozen en vaste planten. Zijn eerste klanten waren landgoedeigenaren uit de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en langs de Langbroeker Wetering. Later begon hij een verzendhuis van planten. Een van de eersten in Nederland. Op deze wijze kreeg Abbing naamsbekendheid in het hele land. Klanten kwamen ook hun bestelde planten afhalen in Zeist. Dit kon natuurlijk alleen op de zaterdag. Tuincentra bestonden toen nog niet. De bekendheid verkreeg Abbing door het uitgeven van een eigen plantenboekje. Het eerste exemplaar verscheen al in 1892 en deze traditie heeft Abbing voortgezet tot op de dag van vandaag. In een van deze catalogi schreef hij: “Al onze planten en plantsoenen worden op ruimen afstand gekweekt, zeer nauwkeurig verzorgd en op tijd verplant, zoodat een kwaliteit kan worden geleverd, die op elken grond voldoet en goed doorgroeit, overal voldoening geeft, nimmer teleurstelling.”

Adres: Odijkerweg 132 – 134, 3709 JJ Zeist
Telefoonnummer: 0343513741
Stad: Zeist
Route: Odijkerweg 132 – 134
Postcode: 3709 JJ


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 16:00


op zoek naar gerelateerd: Abbing tuinmeubelen, Abbing online shop, Tuincentrum Zeist De Bilt, Tuincentrum Zeist Schaerweijdelaan, Nieuwbouw Abbing Zeist, Abbing rozen, Tuincentrum Driebergen, Abbing bomen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Abbing Buitenhof Abbing Buitenhof 0 meter Topkwekerij waar mijn ouders al klant waren. Goede plek om ideeën op te doen en voor ...
Tuincentrum van Ee Tuincentrum van Ee 1 km Medewerkers zijn zeer hulpvaardig. Artikel opgehaald bij tuincentrum zonder problemen...
Paul Nap hoveniersbedrijf Paul Nap hoveniersbedrijf 3 km Tuinaanleg en Tuinonderhoud bij particulieren in en om Zeist. www.paulnap.nl
Jagtenberg Hovenier en Boomverzorger Jagtenberg Hovenier en Boomverzorger 4 km Alex Jagtenberg werkt professioneel en is service gericht. We zijn tevreden over het ...
Hoveniersbedrijf Greeven Hoveniersbedrijf Greeven 4 km Vertaald door Google Super!!! Origineel Super!!!
Recensies
We hebben genoten van onze lunch in het nieuwe tuincafé. Echt heerlijk: kleine kunstwerkjes op je bord met veel zorg en aandacht gemaakt. Met zoveel mogelijk biologische streekproducten. Knapperig brood en een gezond voedzaam smaak-feest aan beleg. En heel gastvrij personeel. Mijn zusje en ik komen graag nog eens terug om tussen de planten van dit lekkers te genieten!
Wat een mooie winkel, wat een deskundig en vriendelijk personeel. Kende Abbing van voor de verbouwing en dat was al een top tuincentrum, maar nu een genot om heen te gaan!
Prachtige winkel geworden. Winkel doet het tuincentrum te kort. Grote parkeerplaats, grote en lichte hal met zomerbloeiers, tuingereedschap en dergelijke. Buiten ook mooie hoekjes. Gelukkig zijn de vaste planten op alfabet gebleven. Grootste pluspunt is het prachtige restaurant met heerlijke koffie, lekker gebak en overheerlijke grote tosties.
Wat een droom van een tuincentrum. Zo prachtig opgezet en zo veel fijne spullen. Bovendien een heel erg leuk restaurantje met perfect belegde broodjes en zelfgemaakte taartjes!
Wat een fijne plek om lekker rond te snuffelen en je aankopen te doen. En wat is het mooi geworden na de verbouwing! Zelfs met een echt bistro voor koffie/thee en lekkers. Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Veel pakeerruimte voor de auto, gemoedelijke sfeer en vriendelijk personeel.
Enige nostalgie is verloren maar het tuincentrum heeft zich ook mooi vernieuwd. Hier kun je altijd terecht voor vele soorten vaste tuinplanten in weer verschillende variaties. Vooral ook de niet gangbare. Aanrader dus als je op zoek bent naar kwaliteit.
In één woord klasse! Niet zomaar een tuincentrum. Er is overal over nagedacht. De bijzondere transparante architectuur is al de moeite van een bezoek waard.
Enorme keuze voor binnen en buiten planten. Vriendelijke en behulpzame medewerkers. Het is moeilijk zoeken door de enorme keuze, gelukkig zijn de medewerkers erg behulpzaam.
Prachtig nieuw tuincentrum. Breed assortiment planten. De tuinartikelen en woonaccessoires zijn meest de duurdere merken.
Prachtig nieuw pand neergezet. Producten zijn dik in orde. Personeel erg behulpzaam met veel kennis
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid