facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Trefpunt-Scheepstra Roden

Trefpunt-Scheepstra Roden

Info

Trefpunt Scheepstra is een onderdeel van Promens-Care en bestaat uit o.a een inloop/horeca gedeelte en ruimtes voor dagbestedingsactiviteiten.

Geschiedenis

In het monumentale voormalig Scheepstraschool in Roden hebben we een Trefcafè, verschillende werkprojecten en het Scheepstra-Kabinet (Het Ot en Sien museum).
We organiseren activiteiten en dagbestedingswerkzaamheden, waarin kwetsbare burgers van de gemeente Noordenveld kunnen meedoen in de samenleving, door anderen te ontmoeten, door werkervaring op te doen en door verantwoordelijkheden te leren dragen. De aanwezige professionals helpen de mee-werkers om zoveel mogelijk zelf aan het reilen en zeilen van het Trefpunt bij te dragen. We willen mensen laten ervaren dat zij het verschil maken!
Het maakt daarbij niet uit wat voor beperking je hebt, we kunnen altijd onderzoeken wat jij zou kunnen bijdragen. Om genoeg klussen te hebben voor alle mee-werkers, onderhouden we allerlei contacten in de samenleving.
Verenigingen kunnen ook ruimtes bij ons huren zodat wij voor hen de catering kunnen verzorgen.
U bent dus van harte welkom om opdrachten/werkzaamheden met ons te bespreken. Of om u aan te melden als vrijwilliger!



"Het Scheepstra Kabinet wil een beeld geven van de ontwikkeling van het leesonderwijs in Nederland, in het bijzonder aan de hand van het materiaal en het gedachtengoed van Hindericus Scheepstra."
Adres: Schoolstraat 1, 9301 KB Roden, Drenthe, Netherlands
Telefoonnummer: 088-8789626
Stad: Roden
Route: Schoolstraat 1
Postcode: 9301 KB


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Muziekcentrum Noordenveld Muziekcentrum Noordenveld "Het Akkoord" 1 km Prettige, nette trainingsruimte/spreekkamer. Schoon toilet. Goede atmosfeer.
Recensies
Mooi gebouw, veel vrijwilligers. Worden veel cursussen gegeven.
Het is niet groot, maar het is leuk om een oude schoolklas weer te zien. Er is ook aandacht voor H. Scheepstra, de uit Roden afkomstige schrijver van Ot en Sien. Uiteraard is er ook aandacht voor Ot en Sien. Een bezoek is prima te combineren, met de havezate Mensinge en of het Speelgoedmuseum. Uiteraard ook voor bezoekers van de Vrijbuiter is het een leuk uitje.
Wat een leuk museum. Inderdaad een aanrader om eens langs te gaan en te bekijken. Haalt absoluut weer oude herinneringen naar boven. Heel mooi!
Mijn school, jaren '50 ~ '60 Nu museum. Mijn school van " Ot en Sien . Mooie bloementuin met veel zitplaatsen om te ontspannen. Prachtige " insecten wanden.
Mooie tentoonstelling over Hendericus Scheepstra. Hij schreef samen met Jan Ligthart diverse schoolboeken o. a. De boekjes met Ot en Sien. De illustraties van Cornelis Jetses kent bijna iedereen.
Een hele fijne gezellige lokatie vooral voor kinderen maar ook voor ouderen om te bezoeken
Het Scheepstra kabinet staat centraal voor ‘ontmoeting’ of dit nu de mensa waarbij statushouders een maaltijd koken of het kerkcafe op zondag.
Ik vond het heel mooi. Een hele mooie school, was zeker mooi. Maar nu is ie oud!
Een aanrader om gewoon even langs te gaan, zeer vriendelijke medewerkers!
Vakantie en dan nog in de banken
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid