facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Thoonen

Thoonen
Adres: Nieuweweg 15 , Gassel 5438 AB, NL
Telefoonnummer: 0486 490 950
Stad: Gassel
Route: Nieuweweg 15
Postcode: 5438 AB



op zoek naar gerelateerd: Autobedrijf Thoonen Cuijk, Nieuweweg 15 Gassel, Thoonen Kozijnen, Zijm Nijmegen, Autobedrijf Boxmeer, Wealer Venray, Nabuurs Cuijk, Vallei Autogroep
Recensies
Werd zeer vriendelijk geholpen en ondanks dat ik op een zaterdag middag op de valreep even binnen kwam werd ik heel vakkundig geholpen kreeg te drinken aan geboden .en toen mijn auto klaar was stond hij weer klaar en kon ik door . Super service .
Fijne garage was er voor het eerst ben zeer gastvrij ontvangen !
Duidelijk gericht op verkoop van een auto. Indien je de prijs te hoog vind wordt er gelijk een alternatief aangeboden in plaats van iets met de prijs te doen.
Super goed en goed geholpen bij dit bedrijf fam hillebrand goes
Vriendelijke ontvangst, makkelijke afspraak voor een proefrit. We hebben hier een mooie Mercedes cabrio gekocht. Keurig afgeleverd maar op korte termijn toch wat problemen met versleten remblokken. Na een telefoontje is dit meteen opgelost.
Op 30 maart 2022 vw caddy roncalli van 2012 gekocht daarbij zeer goed geholpen door verkoper Hans van den Boogaard. Goede inruilprijs voor onze Caddy diesel. Tussendoor voor kleinigheidjes geweest bij Thoonen, elke keer goede service. Auto slingerde enorm zowel met als zonder caravan. Daarnaast op vlakke weg een onstabiele weggedrag. Meteen na vakantie deze klacht gemeld bij Thoonen. Er is door de hoofdmonteur mee gereden, ik heb hem nog even op laten trekken en meteen laten remmen. De auto schommelde duidelijk na. Onze klacht werd niet serieus genomen door Eric Bongers Manager after Sales, we hebben wel honderd keer de klacht uit proberen te leggen. We kregen steeds onvriendelijker antwoorden terug. Vervolgens afspraak gemaakt op 21 juni om wagen na te zien, konden hem dezelfde dag weer halen. Gevraagd bij het ophalen van de sleutel wat er nu precies onderzocht is. Antwoord: Er is door 3 mensenmonteur, hoofd Verkoop Jan van Boekel en hoofdmonteur mee gereden en zij constateerden allen niets. Aangeven bij de heer Wulfs dat we er nog wel op terug zouden komen. Hierna uit eigen initiatief een schokbrekerstest laten doen bij andere garage Vloet in Mill. Resultaat: voor 90 % achter 14 %. Monteur aldaar gaf aan dat ze dit al meteen hadden kunnen voelen n.a.v. voor het inrijden in de garage en gaf aan dat het gevaarlijk is zo rond te rijden . Deze gegevens op papierzie bijlage bij Thoonen neergelegd, De test werd weggegrist door Eric Bongers en hij liep geïrriteerd niks zeggend tegen ons naar achter de garage in. er is daar achter in de garage overlegd tussen de heer Bongers en heer van Boekel. Wij hadden graag alles open gehad en gehoord wat er gezegd werd. Hierna volgde de toezegging dat er 2 nieuwe schokbrekers achter werden geplaatst. Onderwijl werd ons nog even meegedeeld door de heer Bongers: Weten jullie wat er met jullie inruilauto is gebeurd ? In onze ogen een zeer ongepaste opmerking!!!!!!!!! Duidelijk aangegeven dat er op het gebied van klantbenadering door de heer Bongers nog veeeeel te leren valt. Uiteindelijk een afspraak gemaakt voor 30 juni, er zijn 2 nieuwe schokbrekers achter geplaatst en het euvel lijkt opgelost. Wel op 30 juni even gevraagd waarom deze hele reparatie zo moeizaam moest verlopen en waarom wij eigenlijk betaald hebben voor BOVAG-garantie. Wij hebben immers aangetoond dat de schokbrekers niet deugdelijk meer waren, het is de omgekeerde gang van zaken. Een excuus zou wel op zijn plaats geweest zijn!!!!!
Geweldige service en nog aandacht voor de klant.
Super service. Fijn te woord gestaan en advies gekregen.
Vandaag voor het eerst bij Autobedrijf Thoonen geweest. De winterbanden er op laten leggen. Prima gedaan, velgen zelfs gewassen. Kom al meer dan 40 jaar in verschillende garages maar dit is echt uitzonderlijk. TOP
Eerste keer voor mij bij Thoonen. Vriendelijke mensen, kopje koffie wordt aangeboden. Alles wordt netjes nagekeken bij de APK. Zo hoort het natuurlijk ook, maar helaas heb ik bij een andere dealer een andere ervaring. Ik kom hier zeker terug.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid