facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Thijsse's Hof

Thijsse's Hof

Info

Thijsse's Hof is een heemtuin in Bloemendaal.

Geschiedenis

http://waarneming.nl/gebied/view/8805

Adres: Mollaan 4 , Bloemendaal 2061 BD, NL
Telefoonnummer: 023 526 2700
ln.fohsessjiht@ofni
Stad: Bloemendaal
Route: Mollaan 4
Postcode: 2061 BD



op zoek naar gerelateerd: thijsse's hof planten, openingstijden thijsse's hof, thijsse's hof natuurtuin van kennemerland, elswout
Recensies
Klein historisch park met wilde planten uit de omgeving. Gratis toegankelijk en in het weekend rondleidingen. Op 2 hectare zijn verschillende duinlandschappen gemaakt. Met bordjes worden de verschillende planten, struiken en bomen aangegeven. Voor plantenliefhebbers een aanrader.
Super mooi met veel diversiteit voor een tuin van een kleine gemeenschap. Echt een topplek voor Bloemendaal. Niet te vergelijken met een botanische tuin a la Leiden / Utrecht qua omvang / diversiteit- maar uniek in zijn eigen wilde stijl. Erg fijn om regelmatig in rond te neuzen.
Bij toeval hier terecht gekomen, was een item op tv Noord- Holland. Het is een echte oase van rust die gerund wordt door vrijwilligers, In het najaar wordt je met naambordjes geattendeerd op de groeiende paddenstoelen die er te zien zijn. In het bijbehorende gebouwtje krijg je er nog meer te zien. Dit is de oudste heemtuin in Nederland, mede opgericht door Jaq P Thijsse, die een van de eerste natuurbeschermers in Nederand was. Een ware aanrader, in het voorjaar zijn hier veel stinsenplanten te zien.
Thijsse,s Hof in Bloemendaal ook weer voor mij zo,n verrassende plek. Las de review van G.Busser wat voor mij de aanleiding was om deze plek eens te bezoeken. Dr. Jac. P. Thijsse was schoolmeester daarna werd hij biologieleraar in Bloemendaal. Hij was een van de eerste natuurbeschermers van ons land. Hij heeft met vrienden bekende natuurverenigingen opgericht zoals: Natuurmonumenten e.d. Nog steeds komen hier schoolklassen die een rondleiding krijgen. In 1925 kreeg Thijsse ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag Thijsse,s Hof. Het park is in Engelse landschapstijl van Leonard Springer. Los van de geschiedenis gewoon eens rond gaan kijken en genieten van deze prachtige plek.
Prachtig stukje natuur voor iedereen die van planten en vogels houdt! Steunen is mogelijk vanaf € 2.50 per jaar! Je kan er zelfs wilde plantjes kopen voor een euro-tje.
Een lekkere plaats om tot rust te komen of om een wandelingetje te maken. Neem plaats op een van de vele bankjes en geniet van de vogels en het groen. De botanischetuin staat vol met bijzondere en alledaagse planten die allemaal voorzien zijn van een naambordje, erg leerzaam voor jong en oud. Dat de tuin ook erg aantrekkelijjk is voor insecten is overduidelijk. Met een insecten hotel, bijenkorf, zandbijenheuvel en takkenbossen is het nog aantrekkelijker voor de kleine beestjes. Voor de kleine en grote mensen is er nu een blotevoetenpad waar je wordt uitgenodigd om met je blotevoeten over verschillende bodembedekkers te lopen.
Mooi park prachtige beelden goed onderhouden leerzaam.
Fantastisch. Oase van rust. Heerlijk om regelmatig naar toe te fietsen en dan een rondje door de tuin te lopen.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Erg mooi en rustig natuurgebied. Extra leuk om een rondleiding te krijgen van één van de vrijwilligers om te leren over de flora en fauna die er leeft.
Mooi hofje om te wandelen en er staat informatie over de planten en bomen. Prachtig stukje natuur.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid