facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Thijs Brand

Thijs Brand

Info

Thijs Brand - Alles voor uw tweewieler www.thijsbrand.nl

Geschiedenis

www.thijsbrand.nl



"Vanaf april 2023 t/m september 2023 begint de werkplaats doordeweeks om 8:00 uur."
Adres: Damlaan 6, 2265 AN Leidschendam-Voorburg
Telefoonnummer: 070 3279202
Stad: Leidschendam-Voorburg
Route: Damlaan 6
Postcode: 2265 AN



op zoek naar gerelateerd: Fietsenwinkel Leidschendam Voorburg, Thijs Brand Zoetermeer, Fietsenzaak Leidschendam, Tweedehands fietsen Leidschendam, Fietsenwinkel Voorburg, Brand Damlaan Leidschendam, Fietsenwinkel Zoetermeer, Probike Leidschendam
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Thoma Tweewielers Reparatie en Verkoop Thoma Tweewielers Reparatie en Verkoop 385 meter Goede service en prijzen. Reparaties worden altijd goed uitgevoerd!
Probike Tweewielers | www.probike.nu Probike Tweewielers | www.probike.nu 1 km Probleem met e-bike accu,direct opgelost!Perfect!!
Recensies
Op internet zocht ik naar een zadel dat mijn medische klachten kon verminderen. Ik kwam uit op Thijs Brand en kocht er een zadel van 130 euro. Na korte tijd brak een onderdeel af. Bij het tweede zadel gebeurde precies hetzelfde. Om die reden volgde ik het advies op om een andere type te proberen. Het laatste zadel was 50 euro goedkoper. Ik mocht kiezen: of een tegoedbon of 25 euro contact terug. Ik wilde 50 euro terug. Ingewikkeld verhaal over garantie, afschrijving, wettelijk niet verplicht om geld terug te geven. Ik heb de 25 euro aangepakt. Geen goed gevoel aan over gehouden.
Discremerend bedrijf. Plegen discriminatie welk merk fiets je hebt als je een onderhoudsbeurt of reparatie laat uitvoeren. Oftewel je wordt NIET geholpen. Nog geneens een ster .waard. Zo'n bedrijf moet je na mijn mening links laten liggen.
kudt zaak slechte service als er n display gejat is van n nieuwe fiets hebben ze geen tijd voor je verzekering zegt dat brand alles kan regelen,verkoper weet niet hoe t werkt en dennis brand zegt geen tijd en dat t uitgelezen moet worden als je n nieuwe fiets koopt hebbe ze wel tijd,voor hun makkelijk om t gejatte display goed te regelen zodat ik weer ken fietsen
Waardeloos. Je koopt er een fiets, maar geen onderhoud mogelijk. Wekenlang wachten. Daarbij stervensduur! Werkplaats personeel is niet altijd even klantvriendelijk.
Aanschaf van een nieuwe fiets gaat erg makkelijk maar even snel tussendoor een serviceafspraak is lastig, zelfs onmogelijk. Service kan beter
Drie keer een gloednieuwe fiets hier aangeschaft, maar een reparatie aan een fiets er niet aangeschaft wordt niet uitgevoerd. Dat wordt hier dus nooit meer terug komen.
Nu ruim een jaar geleden een nieuwe fiets gekocht. Echt fantastisch geholpen om de juiste keuze te maken voor een model dat bij mij past, de service is tot op heden ook geweldig geweest. Waren alle winkels en dus medewerkers maar zo gemotiveerd… Stap elke keer met veel plezier op mijn fiets en heb echt een heel goede ervaring met deze winkel, en werkplaats! Ik ga nergens anders meer heen!
Vandaag mijn nieuwe E Bike opgehaald Koga Fantastisch geholpen door één van de verkoopmedewerkers. Superblij met mijn fiets
Heel fijn dat ik hier terecht kon voor een klein rubber ringetje van 50ct om mijn fietspomp te repareren. Er kwam een koffertje tevoorschijn met allerlei onderdeeltjes en de medewerker heeft ze voor me opgemeten voor het juiste formaat. Dat noem ik service!
Wat een slechte service. 3e Service beurt afspraak gemaakt. Ruim 7 weken wachten. Voor de wachttijd heb ik echt wel begrip. Ook direct aangegeven dat de achterband vervangen moest worden. In de mail die ik notabene van hun kreeg voor een afspraak, waar tevens merk,type, inch maat en framenummer in staan, aangegeven dat de achterband moet worden vervangen. 9:30 gebracht. Om 17:30 mijn zoon er maar heen gestuurd om zijn fiets te halen. Nog niets gehoord. Hij kwam thuis en er was niets aan zijn fiets gedaan. Nieuwe tandwielen, nieuwe ketting, nieuw balhoofd, alles moest vervangen worden want er zat roest op . Let op, fiets is een merida van 1,5 jaar oud. Ook geen nieuwe achterband. Ze zouden morgen bellen werd er gezegd. Na 1 dag is mijn zoon al terug gegaan omdat zijn achterrem schijf ook niet meer goed remde. Werd eigenlijk weggestuurd met de melding dat de remblokken vervangen moesten worden. Hadden ze dat niet meteen kunnen zien en vervangen? Na 2 dagen stilte zelf maar is gebeld. Verschillende verhalen van verschillende mensen. Allemaal excuses. Nieuwe medewerker. Te druk. Geen tijd etc etc. Toen kreeg ik te horen dat zijn fiets daar nog stond volgens hun systeem. Fiets staat hier in de schuur maar goed. Waarom is er geen contact met mij opgenomen voor de reparaties die uitgevoerd moeten worden? Geen tijd , druk. Hij kwam de fiets al halen etc etc. Ze hebben niets gedaan. Onderdelen zijn niet leverbaar. Nieuwe band moet ook besteld worden terwijl het type fiets in de afspraak staat. Ze hadden wat vet erop gesmeerd. Alleen maar excuses. Heb bij Thijs brand al voor vele duizenden euro’s fietsen gekocht. Mij zie je daar niet meer terug. Wat een ongelofelijke slechte tent is het geworden. Alleen maar verschuilen achter smoesjes.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid