facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Thermenmuseum

Thermenmuseum

Info

Thermenmuseum Heerlen
Romeins archeologisch museum

Geschiedenis

Welkom bij het Thermenmuseum

In het Thermenmuseum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Het museum heeft daarnaast een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Coriovallum - de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.

Leer over de Romeinen
Stap in de schoenen van een Romein en kijk hoe onze regio er zo’n 2000 jaar geleden uitzag! De vaste tentoonstelling, verdeeld over 12 ruimtes, geeft een goed beeld van het leven van de Romeinen in Heerlen en omgeving.

Kom nú en bewonder:
De ruïne van het Romeinse badhuis * 2000 jaar oud * oppervlakte van 2.500 m2 * schitterende archeologische ontdekkingen, waaronder de 1800 jaar oude askist en de vijftig daarbij gevonden bijzondere grafgiften.

Thermenmuseum Heerlen is geopend van dinsdag tm zondag (10.00 – 17.00 uur, weekend en feestdagen vanaf 12.00 uur). Gesloten: elke maandag en op 1 jan., carnaval, goede vrijdag, en 24, 25 en 31 dec.

Adres: Coriovallumstraat 9, 6411 CA Heerlen
Telefoonnummer: 0031 (0) 45 560 5100
Stad: Heerlen
Route: Coriovallumstraat 9
Postcode: 6411 CA



op zoek naar gerelateerd: Thermenmuseum Heerlen nieuwbouw, Thermenmuseum Heerlen parkeren, Thermenmuseum Museumkaart, Thermenmuseum vacatures, Thermenmuseum korting, Thermenmuseum Heerlen openingstijden, Mijnmuseum Heerlen, Museumkaart Heerlen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
DeMijnen.nl DeMijnen.nl 313 meter Een kleine museum, maar wel interessant. De moeite waard om te bezoeken.
Nederlands Mijnmuseum Nederlands Mijnmuseum 898 meter Mooiste was de echte mijndomein. Jammer dat niet een mijn echt bewaard is gebleven
Nederlands Mijnmuseum Nederlands Mijnmuseum 901 meter Twee locaties. Locatie voormalig Oranje Nassau mijn-vlak bij het spoor- zeer de moeit...
Recensies
Dit museum moet iedereen bezocht hebben. Ik was hier samen met een vriend beide leerkrachten omdat ik hem dit museum wou tonen. Ik was hier namelijk zelf met mijn klas geweest enkele jaren geleden. Ondertussen heeft het museum een opfrissing gehad nieuwe intro, 3D model met animatie, over de thermen wandelen,… Wow, ik was sprakeloos. Alles klopt gewoon. Ook het personeel is uitermate vriendelijk. Je kan ze voor alles aanspreken en niets is hun teveel! Jammer dat ik de namen van de twee mensen niet onthouden heb oudere man en zijn vrouwelijke collega want jullie verdienen echt een dikke pluim! Hopelijk tot snel!
Vandaag, na tig jaren, weer eens een bezoek gebracht aan dit museum. Het blijft fascinerend wat de Romeinen hier achtergelaten hebben. Het heeft eeuwenlang onder de grond verborgen gezeten. In 1935 werd het ontdekt. Toch duurde het tot 1977 voordat het zichtbaar en toegankelijk gemaakt werd voor publiek. Het museum is intussen getransformeerd tot een redelijk interactief gebeuren met filmzaal, 3D projectie-maquette en met audio ondersteunde rondleiding. De teksten waren af en toe wel erg lang, maar je kunt ook kiezen voor een verkorte tour. Via de keurige loopbruggen kun je de opgravingen doorkruisen. Met een beetje voorstellingsvermogen: een wandeling door de oudheid, de resten van het oudste gebouw van Nederland. Het blijft bijzonder dat we dit stukje geschiedenis van Heerlen Coriovallum met eigen ogen kunnen zien.
Wat een geweldig museum. Zo mooi aangelegd en uitgelegd. Ook de audiotour is geweldig. Met een kastje scan je iets dan wordt er alles over verteld en worft er veel met projectie duidelijker gemaakt. Super ervaring. Ook voor kleinere kinderen te begrijpen en leuk met spelletjes begrijpelijker gemaakt. We gaan zeker nog eens terug. "De grote gezinsvlog" Youtube, vond het een hele leerzame ervaring.
Mooi, duidelijke uitleg en audiotour. Heerlijk enthousiaste medewerkers met hart voor de zaak. Na afloop buiten nog 'n enthousiaste medewerker tegen gekomen die ons nog interessante verhalen vertelde. Dank u wel meneer oorspronkelijk uit Italie met de "krullen". Fijn om mensen te spreken die zo bevlogen zijn. Veel meer foto's gemaakt dan bijgevoegd, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat alles al te zien is. Ons advies "gewoon heen gaan". Ook voor jongere kinderen is er genoeg te zien en doen! Wij zijn in elk geval 'n stukje wijzer over de geschiedenis van onze geboortestreek. Vandaag 26-07-'23 weer heen geweest. Ook nu weer bevlogen mensen die je te woord staan. Kleinzoon bijna 15 die erg geïnteresseerd is in de Romeinse tijd heeft zich prima vermaakt.
Een verbazingwekkend mooi en intrigerend museum. We werden goed ontvangen door het uiterst vriendelijke en enthousiaste personeel en kregen uitleg over de route die gevolgd moet worden. Eerst kijk je een korte, ludieke film als introductie en nadien bekijk je een 3D voorstelling om de indeling van het badhuis beter te begrijpen. Hierdoor heb je meer context als je de opgraving van het badhuis bezoekt. Een audiotour zit bij de prijs inbegrepen net als koffie/thee/water en je kunt kiezen tussen een basis of uitgebreide uitleg. Je kunt met looppaden dwars door de opgraving lopen waardoor het prachtig is om alles te zien. Nadien loop je over een loopbrug over de opgraving en wordt met behulp van projectoren het proces weergegeven dat de gemiddelde Romein doorliep in het badhuis, dit was erg verhelderend. Nadien kun je nog kort de expositie bekijken met vondsten uit het badhuis. Voor kinderen is nog een speelruimte aanwezig met een scala aan Romeinse spellen. Het was een erg leuk bezoek, wij waren positief verrast door het museum en zouden het ook ten zeerste aanraden om eens te bezoeken!
Wat een gaaf museum! Onbekend & onbemind, zeer zeker het bezoeken waard. Prachtige introductie op de historische opgraving. De grote zaal is door haar intieme licht adembenemend en indrukwekkend. Als slagroom op de taart is het personeel vriendelijk en zeer behulpzaam!Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Een voor Nederland unieke plaats! Een bezoek meer dan waard voor wie oog in oog wil staan met de Romeinse wortels van onze cultuur. De site is goed ontsloten. Boeiende verzameling artefacten.
Een prachtig museum waar op leuke, aantrekkelijke en begrijpelijke manier uitgelegd hoe het badhuis van Coriovallum Heerlen is ontstaan en heeft gefunctioneerd. Een ware tijdreis met een introductiefilm, 3D presentatie, tentoonstelling en, als kers op de taart een bezoek aan de overblijfselen van het badhuis. Indrukwekkend waarbij het geheel begeleid wordt met een perfecte audio met veel, speels gebrachte, informatie. Neem daarbij de warme ontvangst van de medewerkers, hun duidelijke uitleg over de route en enthousiasme over het museum dan is een fijne middag verzekerd. Voor kinderen vanaf 8 jaar zeker aan te bevelen. Oh ja en een zalig kopje fairtrade koffie dat in de prijs bleek inbegrepen te zijn.
Indrukwekkend. Ook de inleiding in de filmzaal zat goed in mekaar. Het enige waar ik wat meer van had willen zien waren de gevonden Romeinse munten. Ofwel heb ik ze gemist. Ik kijk al uit naar het vernieuwde museum dat binnen een paar jaar open zal gaan. Eind 2023 sluit het huidige museum haar deuren.
Heel vriendelijk personeel dat het echt leuk vindt je informatie te geven. Het museum is ietwat gedateerd maar leuk om te doen.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid