facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor The Church Valkenburg

Adres: Plenkertstraat 45, 6301 GL Valkenburg, Limburg, Netherlands
Telefoonnummer: +31612080180
Stad: Valkenburg
Route: Plenkertstraat 45
Postcode: 6301 GL


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Valkenhof Restaurant Steakhouse Hotel Valkenhof Restaurant Steakhouse Hotel 267 meter Ontzettend leuk hotel om te zien, netjes. Maar de drukte eromheen zorgt ervoor dat je...
Recensies
Is de Rooms - Katholieke parochiekerk van Valkenburg sinds 1281. De kerk werd voor het eerst genoemd in 1228. Ze stond vlak bij de plaats waar in de 14de - eeuw de Geulpoort werd gebouwd . De toren dateert uit het midden van de 13de-eeuw , maar werd pas in 1463 voltooid. De huidige kerk kwam eveneens grotendeels tot stand in de 14de-eeuw, maar werd in de 15de - eeuw sterk verbouwd. Van 1633 tot 1819 was de kerk een simulaankerk voor zowel Katholieken als Protestanten. De kerk werd doorheen de eeuwen heen na branden en oorlogsgeweld diverse malen gerestaureerd en verbouwd de laatste maal in 1983 De kerk heeft vanouds 2 bescherm - heiligen. Nicolaas van Myra en Barbara van Nicomedië. Hun naamdagen liggen dicht bij elkaar : 4 en 6 december. De kerk wordt ook wel "de oude kerk" genoemd , om zich te onderscheiden van de kerk van O.L.Vrouw van Altijd- durende Bijstand uit 1961 , " de nieuwe kerk ". In juli 2021 overstroomde de Geul en zette de rivier het centrum blank. Het water in de kerk stond 120 cm. hoog. De kerk werd schoongemaakt door vrijwilligers. Aan de hoofdingang staat een klein Mariakapelletje . Het is een exacte kopie van het uit 1950 daterende houten kapelletje , dat destijds links van de Geulbrug , in de Pelerinstraat stond. Dit kapelletje wordt in de volksmond " ' t kepelke bie de brög " genoemd. Aan de zuidzijde bevindt zich de oude pastorie die samen met de kerk Rijksmonumenten zijn.
Dit is zo’n mooie kerk , ik ben daar geweest met mijn ouders . De rust en de schoonheid die deze kerk uitstraalt is prachtig . Helaas zijn mijn ouders overleden . Ik ga bij elk bezoek in Valkenburg , daar in het kapelletje, een kaarsje voor ze opsteken . Het is een mooie kerk , en staat in het centrum van Valkenburg .
Mooie oude kerk , goede viering in de kerk met fijne voorganger . Nog duidelijk de schade van de overstroming te zien . Maar dat maakt de kerk niet minder mooi .
Mooie kerk, overstroming geweest in 2021
van buiten oogt het heel oud, van binnen minder oud. Maar toch, de ligging in het dorp, de uitstraling, 5 sterren voor dit kerkje.
Onwijs mooie kerk.
De Heilige Barbara, patroonheilige van de mijnwerkers. Naamdag 4 Dec. Barbara zou gewoond hebben in Nicomedië. Haar heidense vader, sloot haar op in een toren om haar te vrijwaren van de vele jongemannen die naar haar hand dongen. Ook liet hij een badhuis voor haar bouwen, zodat ze geen gebruik hoefde te maken van de openbare baden. Dit badhuis bevatte oorspronkelijk twee ramen, maar op verzoek van Barbara werden het er drie zij had zich in het geheim tot het christendom bekeerd en wilde op deze manier de Heilige Drievuldigheid eren. Toen haar vader haar bekering bemerkte, liet hij haar folteren, maar 's nachts genazen haar wonden op miraculeuze wijze. Uiteindelijk onthoofdde hij haar eigenhandig, maar werd daarop zelf door de bliksem dodelijk getroffen.
Prachtige kerk met Gotische kenmerken. Schitterend gerenoveerd en met vele bijzondere symbolen.
Een sprookje en ook overdag gelegenheid om interieur te zien.
Mooie Limburgse mergelkerk, gelegen naast het kasteelpark. Bijzonder dat de priester in het midden staat achter een enigszins teleurstellende tafel altaar en er voor, naast en achter hem banken staan.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid